Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Webinar Logistiek: Vervoer van A naar B en gevaarlijke stoffen

In deze aflevering alles over verschillende manieren van vervoer (weg, zee, lucht), snelheid, gevaarlijke stoffen, REACH en verantwoordelijkheid bij transport.

21 januari 2013 1 minuten

Webinar Export: Gerard Kool van Senz° Umbrellas over logistiek en btw

Bekijk de belangrijkste delen hier terug

Benieuwd hoe Gerard Kool een exportsucces heeft gemaakt van zijn stormparaplu? Bekijk hier deel 2 van het webinar terug, over logistiek, btw en handige tips!

21 januari 2013 1 minuten

Webinar Import: De hoogtepunten

11 oktober kwam Ruud Goesten van drankenimporteur A Brand New Day vertellen over zijn importsucces. Gemist? Bekijk hier de hoogtepunten, over marketing, logistiek en douanezaken.

21 januari 2013 1 minuten

Linkpagina whitepaper Online ondernemen in Duitsland

Handige links om online zaken te doen in en met Duitsland

Nederland en Duitsland zijn elkaars belangrijkste handelspartner. Alleen de Verenigde Staten en Canada zijn economisch meer met elkaar verstrengeld. Liggen er in de handel tussen Nederland en Duitsland dan nog wel nieuwe kansen voor ondernemers? Je leest er alles over in ons whitepaper Online ondernemen in Duitsland. Hier alle praktische links uit het whitepaper.

20 januari 2013 1 minuten

Waar sla je bij mobiel werken je documenten op?

Hoe kan iedereen vanaf een andere plek bij werkdocumenten?

Als jij en je werknemers mobiel werken, is een vaste harde schijf niet per se nodig. Hoe zorg je er dan voor dat iedereen bij de gegevens kan die hij of zij nodig heeft?

13 januari 2013 2 minuten

Is mobiel werken wel veilig?

Wat zijn de risico's?

Als je mobiel werkt en al je zakelijke bestanden op internet hebt staan, kan je het gevoel krijgen dat je de macht over je bedrijfsgegevens kwijtraakt. Want wat als de laptop van jou of een werknemer wordt gestolen?

30 augustus 2012 2 minuten

Weten waar jouw zakelijke kansen liggen?

Kansen liggen direct buiten onze grenzen | 28 september 2010

Is Nederland te klein voor je of wil je gewoon meer te weten komen over zakelijke kansen die net over de grens liggen? In een middag leer je tijdens dit event meer over zakendoen met België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

28 augustus 2012 1 minuten

Op welke Duitse markten liggen de meeste ondernemerskansen?

Een overzicht van de huidige kansrijke sectoren in Duitsland

Je wilt als ondernemer uitbreiden naar het buitenland. Voor welk land kies je dan? In Duitsland liggen op veel markten kansen voor de Nederlandse ondernemer.

28 augustus 2012 1 minuten

Hoe vind ik als exporteur een betrouwbare afnemer?

Win informatie in voordat je in zee gaat

Als je gaat exporteren, wil je natuurlijk het liefst zakendoen met gezonde en betrouwbare bedrijven die aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Om foute afnemers te voorkomen, moet je je van te voren goed laten informeren.

28 augustus 2012 2 minuten

Tijdbesparing? Geen tijd voor!

Column | Videocommunicatie wordt belemmerd door werkgever

Er is onlangs een studie gedaan naar het gebruik van videocommunicatie. Wat blijkt? Het gebruik ervan wordt tegengehouden door het management omdat er geen tijd is. Schokkend, want het kan je juist enorm veel tijd besparen.

28 augustus 2012 2 minuten

Surfen ideale manier van ontspanning voor ondernemer

Tijd van het kopje koffie en de frisse neus is voorbij

Steeds meer dingen gebeuren online, dus ook de welverdiende pauze tijdens het werk. Ondernemers laten vaker de frisse neus en het kopje koffie voor wat het is en blijven achter hun computer zitten.

28 augustus 2012 1 minuten

Hoe ingrijpend is het invoeren van mobiel werken?

Vanya Cobben deelt haar ervaringen

Al langer dan een decennium werken de werknemers van Veldhoen + Company mobiel. Het is niet geheel toevallig dat het bedrijf er al zo vroeg bij was.

27 augustus 2012 2 minuten

Wat betekent mobiel werken voor een ondernemer?

Ondernemer Bryan Schröder werkt overal

Bryan Schröder is eigenaar van 2 Elements. Als zelfstandig sales representative is hij vrijwel altijd op pad. “Ik zou niet kunnen werken zonder internet.”

27 augustus 2012 3 minuten

Gezocht: succesverhaal van een mobiel werkende mkb'er

Column | Mobiel werken

Op sommige vragen heeft zelfs Google geen antwoord. Ik maak het erger: op sommige vragen hebben Google EN Twitter (#durftevragen) geen antwoord. Ik ben namelijk op zoek naar praktijkinfo over mobiel werken in het mkb.

27 augustus 2012 3 minuten

Per ongeluk het ultieme schoolvoorbeeld

Column | Mobiel werken

Misschien had je het vroeger op school ook wel eens: de juf vond je werkstuk zo mooi dat je als voorbeeld voor de klas mocht komen. Ik vond dat reuze ongemakkelijk, want wist ik veel.. ik was gewoon lekker bezig.

27 augustus 2012 2 minuten

Sociale websites vervangen de koffieautomaat

Column | Gunningsfactor

Vaak wordt beweerd dat de echte beslissingen buiten de vergaderingen worden genomen. Buiten de formele momenten. Bij de koffieautomaat dus. Irrationele of onlogische krachten lijken te leiden tot de belangrijke beslissingen.

27 augustus 2012 2 minuten

Regels, verboden en andere beperkingen...

Column | Werken zonder regels

De Semco-stijl beschrijft een Braziliaans bedrijf dat zonder regels bedrijfvoert, maar ook Eckart’s Notes toont aan dat organisaties op een andere wijze met vrijheid en vertrouwen geleid kunnen worden.

27 augustus 2012 3 minuten

Ondernemers massaal aan de tablet

Vooral jonge generatie zzp'ers dol op gadget

Ruim 20 procent van de Nederlandse ondernemers heeft een tablet. Dat is opvallend, aangezien het landelijke gemiddelde nog maar op 8 procent ligt. En het lijkt erop dat het tabletbezit nog verder zal toenemen onder mkb'ers.

23 augustus 2012 2 minuten

Getoond 145 tot en met 162 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's