Belastingen

Financiële desk

Nieuwe eisen aan factuur per 2013

Welke gegevens moeten er in een factuur staan?

Een btw-factuur moet per 1 januari 2013 aan andere eisen voldoen. Welke gegevens moeten er precies in staan? Alle eisen op een rijtje.

22 februari 2019

Inhaken op belastingaftrek voor zzp’ers enzo

Column Marianne van de Water | belasting en zzp'ers

Al bijna negen jaar ben ik zzp’er en oh oh oh, wat ik geniet ik van alle belastingregels en procedures, voor- en nadelen, wat wel en wat niet aftrekbaar is, VAR-verklaringen en meer. Stiekem geniet ik natuurlijk helemaal niet van dat belastinggedoe; hier schakel ik graag mijn boekhouder voor in. Die zzp’er is.

06 september 2018

Je financiën volledig online: zo doe je dat

Tips uit het whitepaper Je financiële bedrijfsvoering online

Boekhouden kun je tegenwoordig zelf. Met handige apps op je smartphone kun je altijd en overal inzicht in je cijfers krijgen. Er zijn tal van mogelijkheden die je helpen sneller en makkelijker te ondernemen. Enkele tips en aandachtspunten op een rij om je financiën online te regelen.

19 januari 2018

Het kerstpakket - de regels en de trends

Hoe zit het nou fiscaal rond het kerstpakket?

Geef jij jouw personeel dit jaar een kerstpakket? Er zijn een aantal fiscale regels waar je rekening mee moet houden. Ook hebben we de laatste trends voor het eindejaarscadeautje voor je op een rij gezet.

10 oktober 2017

Hoe haal ik voordeel uit mijn belastingaangifte?

Slimme tips en aftrekposten van experts, voor starters

De zelfstandigenaftrek en de startersaftrek ken je vast wel. Maar welke voordelen kun je nog meer halen uit je belastingaangifte? Gebruik deze tips over slimme voordelen.

27 juni 2017

Ondernemer kan gemiddeld 30 procent aftrekken

Belastbare winst verminderd door ondernemersregelingen

Bijna zeven op de tien ondernemers die in 2012 winstaangifte hebben gedaan, konden een deel van hun winst aftrekken volgens een van de ondernemersregelingen. Gemiddeld kan een ondernemer 30 procent van zijn belastbare winst aftrekken. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

19 april 2017

Veranderingen voor ondernemers in 2012

Wetswijzigingen: nieuwe regels in het nieuwe jaar

In 2012 is een aantal wetten voor ondernemers veranderd. Een overzicht.

19 april 2017

Hoe controleert de fiscus op aankopen bij de groothandel?

Wat speelt er fiscaal bij een bezoekje aan de groothandel

Vooral bij de grote zelfbedieningsgroothandels zien we veel ondernemers inkopen doen. Hoe controleert de Belastingdienst hier nu op?

19 april 2017

Vrijwillige verbetering van je belastingaangifte

Voorkom een verzuimboete van de fiscus

Als je te laat of onjuist aangifte doet, komt je dat al gauw op een boete van de fiscus te staan. Daarnaast mag je ook nog eens rente gaan betalen. Dat is natuurlijk extra zuur als er bij vergissing een foutje in je aangifte is geslopen en je daardoor bijvoorbeeld te weinig BTW of loonheffing hebt afgedragen.

26 september 2016

Aangifte doen in 2013: SBR verplicht

Tips voor aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting

Als ondernemer moet je vóór 1 april 2013 aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Op 1 juni 2013 is de deadline voor de aangifte van vennootschapsbelasting. Let op: dit jaar is aanleveren via SBR verplicht.

23 september 2016

Getoond 61 tot en met 70 van 130 totaal, er zijn meerdere pagina's