Belastingen

Financiële desk

Ben jij al klaar voor SBR?

MKB Trends 2013: SBR standaard bij gegevensuitwisseling

De overheid heeft in samenwerking met marktpartijen besloten om Standard Business Reporting (SBR) te introduceren als standaard voor gegevensuitwisseling. Lees wat je moet doen om je bedrijf op tijd klaar te stomen.

23 september 2016

Samenvatting webinar Fiscale Trends 2013

MKB Trends 2013: Belastingtips

Op 18 december 2012 vond in de Malietoren in Den Haag het webinar plaats over Fiscale Trends 2013. Gastsprekers Sylvester Schenk (Flynth) en Hans Biesheuvel (MKB Nederland) noemden belangrijke belastingtips voor ondernemers. Een samenvatting.

23 september 2016

Mag ik mijn reiskosten aftrekken?

Alle voorwaarden op een rij

Als je (bijna) geen reiskostenvergoeding krijgt van je opdrachtgever, mag je je reiskosten aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Wij zochten voor je uit hoe dit precies werkt.

06 september 2016

Nieuwe btw-heffing in de EU

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

De btw-heffing in Europa is vanaf 1 januari 2010 aangepast. Als je zaken doet met het buitenland, gaat er voor jou het een en ander veranderen.

02 augustus 2016

Wat zijn je rechten bij een belastingcontrole?

Column Arnoud van Dalen | Controle van de fiscus

Regelmatig sta ik cliënten bij die te maken krijgen met een controle door de Belastingdienst. Ook als je alles keurig volgens de regels doet, kan je dat overkomen. Wat zijn dan eigenlijk je rechten?

12 mei 2016

Dien voor 1 mei je belastingaangifte in!

Checklist en tips voor belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting

Niet vergeten: je aangifte inkomstenbelasting moet vóór 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. Voor de belastingaangifte vennootschapsbelasting heb je nog iets meer tijd. Deze moet voor 1 juni binnen zijn. Wat moet je weten?

15 maart 2016

Hoe open ik een g-rekening?

Wat staat er in een overmakingsovereenkomst?

De g-rekening is een middel om te zorgen dat de loonheffingbelasting betaald wordt. Maar hoe open je zo’n rekening en als je eenmaal de rekening hebt, waar moet je dan op letten? Daarover meer in dit artikel.

15 maart 2016

Het beëindigen van een g-rekening

Voorkom gerechterlijke stappen

De bank en de fiscus kunnen allebei ingrijpen en een g-rekening blokkeren. Dit gebeurt alleen in extreme omstandigheden. Je kunt ook zelf besluiten een g-rekening te beëindigen omdat de onderneming niet meer bestaat.

15 maart 2016

Overige zaken rond g-rekeningen

De FAQ over de g-rekening

De g-rekening wordt gebruikt door (onder)aannemers, in- en uitleners. Het zorgt ervoor dat er aan de loonbelastingverplichtingen wordt voldaan. In dit artikel een FAQ van dingen die belangrijk kunnen zijn bij de g-rekening.

15 maart 2016

Definities bij de g-rekening

In- en uitlener; onder- en aannemer

De inlener, de onderaannemer, de uitlener en werk van stoffelijke aard. Zomaar begrippen die langskomen wanneer je informeert naar een g-rekening. Maar wie of wat wordt er nou precies mee bedoeld?

15 maart 2016

Getoond 71 tot en met 80 van 130 totaal, er zijn meerdere pagina's