Columns

Freelance & ZZP desk

Een echte ZZP'er heeft geen bedrijfsnaam

Column | Je bent je eigen merk

95 procent van alle startende ondernemers is tegenwoordig zzp'er. Minstens de helft daarvan is binnen vijf jaar weer failliet. Tijd voor een indringend marketingadvies voor de échte zzp’er!

25 maart 2020

De kracht van de coöperatie

Column Hans Krosse | Samenwerking anno nu

Coöperaties hebben een belangrijke rol gespeeld in de economische emancipatie van grote groepen van de bevolking, vooral rond de eeuwwisseling van de 19de naar de 20ste eeuw. Ook nu weer lijkt de coöperatie het antwoord op hedendaagse problemen en uitdagingen.

25 februari 2020

In vijf stappen outsourcen aan je internationale freelancer

Column Robert Mares | Internationaal uitbesteden

Outsourcing van werk naar India, Pakistan, Bangladesh is niet langer voorbehouden aan multinationals. Ook jij kunt via internationale freelancers werk uitbesteden. Lees hoe je in vijf stappen start met outsourcing aan je internationale freelancer.

06 september 2018

Zzp'er, zp'er of eenpitter? Doe eens wat!

Column Mario van Vliet | Slagkracht

Zzp'ers zijn ook ondernemers. Vinden zzp'ers. Zeker, we hebben een Kamer van Koophandel-nummer, een boekhoudprogramma, klanten en een visitekaartje. Maar is dat alles wat we kunnen bereiken? Zou je niet juist van flexibele arbeidskrachten innovatie en slagkracht mogen verwachten?

12 juni 2017

Uurloon bestaat niet

Column Ralph Karseboom

Ik hoor men altijd (klagend) praten over hun uurloon. Het is te laag, het is niet eerlijk en het is ongelijk. Maar is het wel oneerlijk? Waarom krijgt de een meer betaald dan de ander? Waarom bestaat uurloon niet? Dit alles zal ik in dit artikel behandelen.

14 oktober 2016

Geef jij jezelf weleens een cadeau?

Vlog Nanette van Wezel | Coaching aan de keukentafel

De vijfde vlog van Nanette van Wezel in haar serie 'coaching aan de keukentafel', over cadeaus voor jezelf.

26 januari 2015

Vrouwelijke ondernemer, laat je zien!

Column Josette Dijkhuizen | Gewoon doen is niet gek genoeg

Het is in Nederland ‘not done’ om met je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Het adagium is ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Als ondernemer echter kom je daar niet al te ver mee en zul je je zichtbaar moeten maken.

10 februari 2014

Zzp-trainers willen 0 procent btw

Column Emily Palmer | Teken de petitie

Kort beroepsonderwijs is sinds 1 juli 2010 belast met 19 procent btw en sinds 1 oktober 2012 met 21 procent. Wil jw toch btw-vrij trainingen aanbieden, dan moet je ingeschreven staan bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Doen?

06 augustus 2013

Kan een zzp'er ontslagbescherming hebben?

Column | Beëindiging freelancecontract

Velen denken het contract met een zzp'er makkelijk te beëindigen, omdat een zzp’er geen arbeidsovereenkomst en ontslagbescherming heeft.

15 mei 2013

Hoe vergroot ik mijn kans op opdrachten?

Column | Goedbetaalde opdrachten voor jonge zzp'ers

‘Onze kinderen krijgen het slechter dan wij!’ Deze zin hoor je steeds vaker rondzoemen, vooral sinds het nieuwe regeerakkoord op tafel ligt. Oorzaken zijn de recessie, bezuinigingen en de concurrentie uit andere werelddelen, vooral Azië. Maar hoe kom je als jonge zzp'er aan een opdracht?

09 december 2012

Dé zzp'er bestaat niet

Column | Stop met het generaliseren van zelfstandigen

Ooit hield prinses Máxima een speech en meldde zij; “Dé Nederlander bestaat niet…” Uiteraard ben ik van minder invloed en dus durf ik een variant aan; “Dé zzp'er bestaat niet…” Ik hoop dat mijn oneliner minstens zoveel discussie op gang brengt als die van Máxima.

07 december 2012

Echte ondernemers gaan all-in!

Column | Kies voor een vast tarief

Ondernemers zijn er gek op: extra kosten in rekening brengen bij klanten. Reiskosten, administratiekosten, verzendkosten, kantoorkosten: irritant voor je klanten.

10 augustus 2012

Wat is vitaliteitssparen?

Column | Spaarfaciliteit

Het kabinet wil in 2013 een nieuwe spaarfaciliteit invoeren, het zogenoemde vitaliteitssparen. Dit gaat de levensloopregeling en spaarloonregeling vervangen.

10 augustus 2012