Columns

Customer experience: hoe doen jullie het?

Column John de Waard | Digitale kennismaking

Er is nogal wat te doen over customer experience. De ervaring die jouw klant opdoet als hij voor de eerste keer met je bedrijf in aanraking komt. Wat ziet of krijgt een klant als hij kennis maakt met jouw bedrijf?

12 juni 2017

De angst regeert... ?

Column John de Waard | Social media en digitale informatie

Ik las in een van de vele artikelen op online media dat mkb’ers niet zo zijn gecharmeerd van het werven van personeel via bijvoorbeeld social media. Hoe kun je social media en digitale informatie dan wel effectief gebruiken?

12 juni 2017

Elk nadeel verliest het van zijn voordeel

Column Mario van Vliet | Laat je niet inhalen door de techniek

Er zijn van die mensen die uitblinken in het verzinnen van nadelen, bezwaren en problemen. Je kent ze wel. Van die mensen die vooruitgang maar zo zo vinden. Want Zalando koopt marktaandeel door schoenen te goedkoop te verkopen, Google weet alles van ons en vroeger was alles beter.

12 juni 2017

Ondernemer worden? Document management hoort erbij!

Column John de Waard | Nieuwe generatie ondernemers

Onderzoek door LinkedIn heeft uitgewezen dat 21 procent van de ouders graag ziet dat hun kind ondernemer wordt. Van de kinderen zelf is ook een op de vijf overtuigd van het nut van een eigen bedrijf. Dat is toch mooi. Ondanks alle ellende die je als mkb’er op je af krijgt deze tijd zijn er blijkbaar nog steeds heel veel die heil zien in een onderneming.

12 juni 2017

Lachen om Google Glass?

Column Mario van Vliet | Open je ogen voor innovatie

Had opticiens een paar jaar geleden het Google Glass-principe uitgelegd, en ze hadden je waarschijnlijk uitgehoond. 'Een bril met daarin een soort beeldscherm? Dat kan nooit, en dat wil de consument nooit.' Maar als er vandaag een Google Glass landt op Schiphol, staat de A4 vol.

12 juni 2017

Hoe je mobieltje wasmiddelen koopt én afrekent

Column Mario van Vliet | MKB Trends 2014

Niets zo lekker als een potje hypothetisch brainstormen. Wat als... Om vrolijk van te worden, en soms zelfs leerzaam. Neem nu deze hypothetische stelling: wat als alle kennis overal en altijd beschikbaar is. Zouden we dan nog naar school moeten?

12 juni 2017

Ook als mkb'er in de cloud?

Column John de Waard | Ondernemen in de cloud

Ik las in de Computable dat driekwart van de organisaties in Nederland vindt dat de opkomst van cloudoplossingen snelle innovaties voor de eigen organisatie mogelijk maakt. Nu denk je bij een fenomeen als ‘de cloud’ al gauw aan allerlei ingewikkelde constructies en onveilige verbindingen en zo.

12 juni 2017

Wetsvoorstel digitalisering vertoont gaten

Column van ICT-jurist Lennert Ouwerkerk

Civiele procedures moeten veel simpeler kunnen door de procedure bij de rechter via internet te laten starten. Dat is althans de gedachtegang achter het wetsvoorstel dat minister Opstelten indiende. De nieuwe wet moet de rechtspraak beter, sneller en goedkoper maken. Maar is dit ook zo?

12 juni 2017

Banenverlies door technologie

Column John de Waard | Geef internet niet de schuld

Met het nieuws dat ruim 4000 banen verloren gaan bij verzekeraar Achmea is weer een schok door Nederland gegaan. Het is me nogal wat, 4000 mensen die zo net voor de feestdagen te horen krijgen (of al hebben gekregen) dat ze werkloos verder moeten. Kan me wat leukers voorstellen.

12 juni 2017

Nederland als digitaal riool?

Column John de Waard | Digitale verplichtingen

Volgens SGP-voorman Kees van der Staaij is Nederland hard op weg een digitaal riool te worden. Hij was zich namelijk rot geschrokken van een bericht onlangs, dat heel veel pornosites een Nederlandse herkomst hebben. Dat had Van der Staaij natuurlijk niet verwacht.

12 juni 2017

De toekomst wordt schitterend

Column Mario van Vliet | Durf vooruit te kijken

Het citaat 'Voorspellen is lastig, voorals het de toekomst betreft' wordt aan veel heldere geesten toegeschreven. Aan Wim Kan bijvoorbeeld. Maar de vraag is niet van wie het citaat is; het gaat erom of de inhoud ervan klopt. Helaas kan ik de toekomst niet voorspellen. Tenminste, niet volledig.

12 juni 2017

Waarom zijn we niet tevreden?

Column John de Waard | Kabinet

Hoe is het mogelijk zou je denken, maar we zijn blijkbaar niet tevreden over de prestaties van dit kabinet. Een magere 4,9 is de score die ondernemers toebedelen aan Rutte en zijn kornuiten. En dat is vooral te danken aan de opgevoerde lastendruk en uitgebreide regelgeving.

12 juni 2017

Mijn iPhone wenst u een prettige verjaardag

Column Mario van Vliet | Alles automatisch

Kerst en nieuwjaar liggen een paar weken achter ons. Tijd om de balans op te maken. Niet eerder ontving ik zo weinig kaarten. Daar tegenover staat een enorme hoos aan digitale gelukswensen. En da's meer dan alleen een verschuiving van het communicatiekanaal.

12 juni 2017

Ondernemers ontlasten

Column John de Waard | Het échte werk

Er is een nieuw initiatief ontstaan om ondernemers flink te ontlasten en hun handen vrij te maken voor de dingen waar ze wél goed in zijn. Nou ja, helemaal nieuw is het initiatief ook weer niet... Over Headroom Assistance en focussen op je core business.

12 juni 2017

Winst maken utopie voor mkb’er?

Column John de Waard | Overleven is digitaliseren

Volgens onderzoek van bureau Panteia is het ‘maken van winst’ of ‘groeien’ al even niet het eerste aandachtspunt. Het gaat veel meer om overleven en/of zorgen dat de schade beperkt blijft. Dat is nu niet bepaald het vooruitzicht wat we willen horen of zien.

12 juni 2017

Mobiel werken draait niet om nieuwe kantoren

Column John de Waard | Wat doe je met je informatie?

Er is weer een nieuw initiatief ontstaan om in te spelen op de veranderende markt voor kantoorruimtes, flexibele werkplekken en zo meer. Met BounceSpace hopen de initiatiefnemers Jorn van Lieshout en Daan Nederlof te profiteren van flexwerkers, mobiele werkers, plaats- en tijdonafhankelijke werkers, herintreders, zzp’ers en al die andere nieuwe benamingen die we hebben bedacht voor mensen die niet standaard op een kantoor willen (of kunnen) blijven zitten.

12 juni 2017

Kill the hackers...

Column John de Waard | Kromme digitale wereld

Het is in barre tijden als deze toegestaan om hackers te doden. Althans als het aan de NAVO ligt en als die hackers met hun acties ook doden op hun geweten hebben. Binnenkort is er een NAVO-top gepland waar dit wordt vastgelegd. Een digitale tegenaanval heeft daarbij vooralsnog de voorkeur. Ja hoor. We trekken ten strijde, we laten ons niet (digitaal) kisten. Ha, pak de cybercriminele strijdbijl en hack er op los!

12 juni 2017

Waar zijn toch die stronttonnetjesscheppers?

Column Mario van Vliet | Uitgestorven beroepen

Nee, ik wil geen onheilsprofeet zijn. Maar toch: iedere sector en ieder beroep komt een keer aan de beurt in de enorme hervormingen die nu gaande zijn. Over niet al te lang kijken we terug en denken: poddorie, wat zag de wereld er vroeger toch gek uit.

12 juni 2017

Getoond 199 tot en met 216 van 697 totaal, er zijn meerdere pagina's