Columns

Partner borg bij lening? Pas op!

Column Arjen Paardekooper | Goede afspraken over beëindigen financiering

Mede ingegeven door de crisis en 'Basel III', waait er een andere wind door de financiële wereld. Het gevolg hiervan is dat veel kredieten op dit moment worden opgezegd. Daar waar herfinanciering mogelijk is, leidt dit veelal niet tot grote problemen, maar daar waar herfinanciering niet of moeilijk te verkrijgen is, wél. Vaak leidt dit tot discussie met de bank, zo niet tot een juridisch 'handgemeen'.

31 maart 2017

In bijzonder beheer van je bank, wat moet je doen?

Column Arjen Paardekooper | Blenheim advocaten

De economische crisis in combinatie met het verscherpte beleid van de banken ten aanzien van kredietverlening, heeft ertoe geleid dat circa eenderde van alle zakelijke klanten bij de afdelingen Bijzonder Beheer van de banken terecht is gekomen. Wat betekent dit in de praktijk en wat moet dan je wel en niet doen?

31 maart 2017

Bezwaarbrief opzegging Deutsche Bank

Hoe maak je bezwaar tegen opzegging van je krediet?

Deutsche Bank heeft veel rekeninghouders en kredietnemers een brief gestuurd, waarmee ze aansporen tot opzegging van de relatie. Moet je ingaan op dit verzoek? Wat kun je hier tegen doen? Tips van onze columnist en jurist Arjen Paardekooper.

31 maart 2017

Kleed je bedrijf aan

Column Peter Hofman

De laatste jaren is er veel veranderd met betrekking tot nieuwe kleding aanschaffen. Mensen kiezen er steeds vaker voor om van achter hun computer te bestellen in plaats van een dag door de stad te slenteren en met zware kledingtassen te sjouwen. Ook in het bedrijfsleven speelt online bedrijfskleding bestellen een steeds grotere rol. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen? Is het een slim idee om voor je bedrijf online bedrijfskleding te bestellen?

13 maart 2017

Beginnen met adverteren

Column Stijn van Veelen | Basis van online adverteren

Elke ondernemer weet inmiddels dat een website een must is voor je onderneming, uitzonderingen daargelaten. Maar een website zonder bezoekers, kun je vergelijken met naar stof happende visitekaartjes.

15 februari 2017

'Content is King'

Column | Acht redenen om te investeren in content marketing

Content marketing is sterk in opkomst. Want een structurele dialoog aangaan met je doelgroep via aansprekende content is veel effectiever en kost meestal aanzienlijk minder dan het pushen van reclameboodschappen.

27 december 2016

Waarom doelen stellen belangrijk is

Column Ralph Karseboom

Je hebt waarschijnlijk gehoord over het stellen van doelen en je dacht “oh nee, niet weer zo’n self-improvement guru he?”. Dit is precies de fout die 99% van de mensen maakt... het verandert je leven compleet, en hier is waarom:

14 december 2016

Oma Catootje als muze

Editorial | Blijven vernieuwen als ondernemer

Ze pakt de handvaten van haar rollator nog eens wat steviger vast. Haar mondhoeken krullen op, haar ogen beginnen te stralen. Mijn oma Cato stapt voetje voor voetje de nieuwe broodjescorner van mijn oom en tante binnen, 'Bij Catootje' genaamd. Vernoemd naar oma, de moeder van het familiebedrijf.

30 november 2016

299.349 designers ontwerpen samen ons nieuwe logo

Editorial | Hoe het logo van DNG de wereld over gaat

We hikken al een tijdje aan tegen het logo van Dutch Network Group, de mediagroep die boven MKB Servicedesk hangt. Of uitgever, in gewone-mensentaal. Het huidige logo vind ik op zijn zachtst gezegd niet helemaal passen bij de uitstraling die we zoeken: vooruitstrevend, nieuw, passievol. Dus: we zoeken hulp. Van mkb'ers vanuit de hele wereld!

29 november 2016

De prijs van je product gaat omlaag, of je wilt of niet…

Column Gert-Jan van de Sanden | Anticipeer nu op veranderingen

Op zondag 9 oktober heb ik in Amsterdam een debat bijgewoond over economie en groeimodellen. Een panel, bestaande uit Barbara Baarsma (Rabobank), Harold Goddijn (TomTom), Michaël van Stralen (MKB Nederland), Sadet Karabulut (SP) en Frank Kalshoven (Argumentenfabriek), boog zich over de toekomst van Nederland: hoe kunnen we anticiperen op de veranderende economie?

27 oktober 2016

70 procent ondernemers maatschappelijk bezig

Vooral zorg en gezondheid populaire vrijwilligersactiviteit

Ondernemers zijn sociaal bezig. Bijna 70 procent van de ondernemers voert maatschappelijke activiteiten uit. Ruim de helft van de ondernemers besteedt hier gemiddeld één tot vier uur per week aan en bijna 30 procent zelfs vijf tot acht uur.

21 oktober 2016

Passie en poen bij sociaal ondernemerschap

Column Josette Dijkhuizen | Hoe zorg je dat sociaal ondernemerschap lúkt?

Steeds meer komt de term ‘sociaal ondernemerschap’ in de media met een grote diversiteit aan activiteiten. Zo werkt Taxi Electric in Amsterdam met 50-plussers, heeft restaurant Ctaste blinden in de bediening en vind je bij brouwerij De Prael werknemers met een psychiatrisch verleden. Maar wat zijn nu de succes- en faalfactoren van deze ondernemers?

21 oktober 2016

Politieke visie is essentieel voor innovatie

Column Marijn van Vliet | Gebrek aan visie houdt innovatie tegen

"Visie is als de olifant die het uitzicht belemmert", zei president Mark Rutte. "Als visie een blauwdruk voor de toekomst betekent, dan verzet alles wat liberaal is in mij zich daartegen."Maar visie is juist enorm belangrijk om innovatie in het mkb te stimuleren.

21 oktober 2016

Uurloon bestaat niet

Column Ralph Karseboom

Ik hoor men altijd (klagend) praten over hun uurloon. Het is te laag, het is niet eerlijk en het is ongelijk. Maar is het wel oneerlijk? Waarom krijgt de een meer betaald dan de ander? Waarom bestaat uurloon niet? Dit alles zal ik in dit artikel behandelen.

14 oktober 2016

Crowdfunding bezig met opmars in Nederland

Column | Waarom toezicht van de AFM en DNB een goede zaak is

Crowdfunding, een wereldwijd steeds populairder wordend fenomeen krijgt steeds meer voet aan de grond in Europa. De Nederlandse markt blijft hierbij niet achter!

10 oktober 2016

Deze herfst weer leuke ‘beslismomentjes’!

Column Ernst Verrijk | Earnest

“Ik wens je veel personeel.” Die oude verwensing is weer erg actueel dit najaar. Er valt namelijk weer wat te beslissen voor werkgevers. En dat gaat vanzelfsprekend niet over de eenvoudigste zaken.

07 oktober 2016

Schone lei na vakantie: zeg je nieuwsbrieven op

Column Gert-Jan van de Sanden | Mailbox opruimen

Voordat ik op vakantie ga, schoon ik altijd mijn mailbox op. Mails van de categorie ‘die bewaar ik voor later’ blijken dan minder de moeite waard dan verwacht. Heel veel post die ik aanvankelijk interessant vond om te bewaren blijkt dit niet, waaronder veel nieuwsbrieven.

22 september 2016

Durft de KvK zelf ondernemer te worden?

Column | Toekomst Kamer van Koophandel

Steeds meer ondernemers vragen zich af waarom ze ieder jaar verplicht een jaarlijkse bijdrage aan de KvK moeten betalen. De huidige KvK heeft daar volgens mij nog onvoldoende antwoord op.

01 september 2016

Getoond 235 tot en met 252 van 697 totaal, er zijn meerdere pagina's