Columns

Online ondernemen desk

Internetproviders, telecomaanbieders en verhuizen

Column Rutger Boelsma

Internetproviders en telecomaanbieders: wat doe je als je plotseling je internet of je telefoonnummer kwijt bent? Tips om je in dat geval staande te houden.

29 april 2014

Franse 9-tot-5-mentaliteit

Column John de Waard | Kantoor dicht, telefoon uit

De Amazing Stroopwafels zongen het al en het gaat nu werkelijkheid worden. We gaan naar Frankrijk. En weet je waarom? Let op: ‘Mais non! Het is na vijf uur. Hoe durf je me nu nog te bellen?’ Dat mogen Franse werknemers vanaf nu in hun telefoon brullen.

14 april 2014

Investeer je in de juiste veiligheidsmaatregelen?

Column Wouter Parent | 'Beveiliging bedrijven bedroevend slecht'

Ons kleine landje was onlangs dé plek waar de NSS (Nuclear Security Summit) gehouden werd. Het was de grootste top die ooit in Nederland plaatsvond en gezien de komst van een behoorlijk indrukwekkende internationale delegatie, was veiligheid top der prioriteiten.

02 april 2014

Pinterest verbeeldt je strategie

Column | 12 tips voor effectieve Pinterest inzet

Met Pinterest maak je online persoonlijke prikborden met plaatjes en deel je deze met anderen. Er zijn veel mogelijkheden om met inzet van de socialmedia tool Pinterest een bijdrage te leveren aan je onderneming. Gebruik jij Pinterest al bewust en effectief?

17 december 2013

Bewustwording als beschermingsmiddel

Column Wouter Parent | Optimale veiligheid in je bedrijf

Veilig. Dat vinden we een fijn woord. Het roept gevoelens op van warmte, geborgenheid en rust. Je veilig voelen is volgens Maslow en zijn befaamde piramide dan ook één van de belangrijkste behoeftes voor de mens. In onze privésferen, maar zeker ook op zakelijk gebied. Daarom voeren we optimale veiligheid ook door in onze bedrijfsvoering.

10 december 2013

Zoek nú een Big Data expert

Column Mario van Vliet | Slim gebruik van data geeft de doorslag

Wat vandaag hip is, is morgen hopeloos ouderwets. Dat gold voor Tamagotchi's, Uggs en Audi TT. En dat geldt binnenkort ook voor die ene magische afkorting: SEO.

11 november 2013

Failliet door cybercrime: je eigen schuld?

Column | Hoe bescherm je je tegen cybercrime?

Geschil met een klant? Dan heb je een rechtsbijstandverzekering. Voor wanbetalers heb je een incassobureau en bij een langdurig zieke werknemer heb je de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar hoe zit het met de mogelijke schade als gevolg van cybercriminaliteit? Hoe bescherm je jezelf daartegen?

28 oktober 2013

De lokale retail en netwerken

Column | Lokaal succes via online ondernemen

We hebben diverse klanten uit Breda, en een paar bevinden zich in een oude dorpskern: Princenhage genaamd. Onder deze klanten een restaurant, een bakker en een slager. Nu hoor ik jullie denken: “da’s niet best qua business". Maar wat als ik vertel dat al deze bedrijven de markt verslaan? Wat is dan het geheim van dit “lokale” succes?

23 oktober 2013

Het einde van de Appie

Column Mario van Vliet | Maatwerk wint het van massaconsumptie

De vorige eeuw stond in het teken van de massa. Hoe groter de mogelijke doelgroep was, hoe beter. Massaproductie, massaconsumptie, massacommunicatie. Die tijd ligt achter ons. Dat besef begint langzaamaan door te dringen.

22 oktober 2013

Social engineering: groot probleem in 2013

Column | Toegang voor onbevoegden

Een vriend van me vertelt altijd met genoegen hoe het hem lukt belangrijke sportwedstrijden te bezoeken zonder kaartje. Zijn truc: bij de kassa doet hij net alsof iemand al voor hem betaald heeft. Hij zwaait naar een willekeurig iemand die het poortje gepasseerd is, en roept: ‘Hé, Marloes, jij hebt toch ook voor mij betaald? Ik kom eraan!’

22 oktober 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 76 totaal, er zijn meerdere pagina's