Logistiek

"Ook een klein bedrijf kan de wereld veranderen"

Ondernemer in beeld: André Olde Hampsink van CheapCargo

De logistiekwereld inzichtelijk maken voor het mkb en ervoor zorgen dat vervoerders ook kleine klanten kunnen bereiken. Dat is wat oprichter en directeur André Olde Hampsink van CheapCargo wil bereiken. Op dit moment bedient hij drieduizend ondernemers, met slechts zeven medewerkers. "Uiteindelijk moet CheapCargo een werkwoord worden."

01 december 2017

Ondernemer Kostas Iossifidis over de Griekse crisis

Is er reden tot paniek?

De kranten staan vol met politici en cijfers over de Griekse crisis, maar hoe denkt de ondernemer die zaken doet in Griekenland erover? Kostas Iossifidis, eigenaar van Griekse delicatessenzaak en slijterij Het Griekse Huis, vertelt zijn verhaal.

01 december 2017

Sinterklaas blijkt fervent online shopper

Webwinkeliers lopen binnen dankzij gulle Sint

Sinterklaas stuurt zijn pieten niet meer de straat op voor cadeaus, hij schuift steeds vaker zelf achter de computer voor zijn bestellingen. En daar profiteren ondernemers uit de online retail van. Ze verwachten een extra omzet van 225 miljoen euro door de Sint-inkopen.

04 april 2017

Transportsector komt met digitale vrachtbrief

Besparing voor bedrijfsleven: 675 miljoen euro

Transport en Logistiek Nederland, verladersorganisatie EVO en Beurtvaartadres, de instantie die documenten uitgeeft, werken aan een digitaal systeem voor de vrachtbrieven. Door de papieren versie te vervangen voor een digitaal exemplaar, kan het Nederlandse bedrijfsleven minstens 675 miljoen euro besparen.

10 december 2015

Schoon dieselen?

Milieuvriendelijk rijden in je dieselauto

Rij je in een dieselauto, maar maak je je zorgen over de gevolgen die dat voor het milieu heeft? Bij de nieuwste automodellen hoeft dat niet meer. Die zijn, dankzij de toepassing van nieuwe én oudere technieken, zoals AdBlue, een stuk schoner.

16 januari 2014

'Het gaat om het ontzorgen van de reiziger'

Interview met Paul van den Haak, Research Scientist Mobility and Logistics bij TNO

Paul van den Haak, onderzoeker op het gebied van Logistiek en Mobiliteit laat ons kennis maken met de nieuwe applicatie FileAlarm, dat onderdeel is van het platform KATE.

30 december 2013

Online betalen en een perfecte bezorging

Fulfilment, kassa en kortingsbonnen

Nog flexibeler en betrouwbaarder opereren in e-commerce is noodzaak, met snelle betaling en perfecte logistiek. En innoveren in 2013, bijvoorbeeld met kortingsbonnen.

22 oktober 2013

"Een leeg schap is een gemiste verkoopkans"

Dirk Muller over het belang van logistiek bij import en export

Het vierde en laatste webinar in de reeks ‘Over grenzen denken en doen’ ging over logistiek. Dirk Muller van Marktrade, importeur van printersupplies, vertelde hoe hij zijn logistieke processen regelt.

21 januari 2013

Webinar Logistiek: Trends en tips om kosten te besparen

In deze aflevering alles over voordeel in de keten door horizontale of verticale samenwerking, kostenbesparing en het vinden van een betrouwbare leverancier/afnemer.

21 januari 2013

Webinar Logistiek: Het schap van de klant mag nooit leeg zijn

In deze aflevering alles over expressvervoer, zorgen dat de klant altijd een vol schap heeft, dummyverpakkingen en samples.

21 januari 2013

Getoond 21 tot en met 30 van 37 totaal, er zijn meerdere pagina's