Maak je bedrijf meer waard

Maak van jouw bedrijf een Serendipity Machine

Interview met Vincent Ariëns van Seats2meet

Seats2meet (S2M) is een plek waar iedereen mag komen werken. Niet in ruil voor euro’s, maar voor kennis. Dit nieuwe model is razend populair en inmiddels draaien meer dan 70 locaties volgens het S2M-principe. Met de nieuwe app The Serendipity Machine kun jij het model ook in jouw koffiezaak, restaurant, winkel of kantoor toepassen.

18 januari 2018

Internationale Vrouwendag: 39 procent starters is vrouw

Vrouwelijk ondernemerschap is 'not about baking cookies'

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, een dag die begin twintigste eeuw is ontstaan om op te komen voor de rechten van vrouwen. Ook voor vrouwelijk ondernemerschap maken wereldwijd veel mensen zich hard. Waar staat de vrouwelijke ondernemer van tegenwoordig?

29 november 2017

Wat kan de deeleconomie voor jou betekenen?

Kansen en bedreigingen van de Collaborative Economy

Crowdfunding, crowdsourcing, de deeleconomie, co-creatie: hippe trends, maar wat betekenen ze voor de toekomst? Het project Crowd Expedition onderzoekt hoe ondernemers de oude en nieuwe economie kunnen combineren tot een duurzaam model.

13 januari 2017

Wel of niet innoveren? Check de 3 basisvoorwaarden

Maak een weloverwogen beslissing

Een innovatie begint met een idee en een plan. Op basis van het plan neem je als ondernemer het besluit om wel of niet door te gaan met het idee. Lees alles over de drie basisvoorwaarden waaraan je innovatie moet voldoen.

26 september 2016

Is denken vanuit de klant ‘rocket science’?

Column Bart Groothuis | Klanten binden is moeilijker dan je denkt

Pas geleden had ik een interview met een journalist over mijn nieuwste boek ‘Creëer een band met je klant’ en hij vroeg me: “Bart, alles wat in je boek staat, dat is toch geen ‘Rocket Science’?” En ik begon mijn antwoord met “Nee, natuurlijk niet, want….”, Maar onderweg naar huis zat ik er nog eens goed over na te denken. En ik realiseerde me dat ik het verkeerde antwoord gegeven had.

28 januari 2015

In 7 stappen kansen zien voor innovatie

Waar liggen kansen voor innovatie?

Een innovatie begint als iemand een mogelijkheid ziet om de bestaande situatie te verbeteren. Hoe ontdek je zulke mogelijkheden? Een overzicht van zeven soorten innovatiekansen.

27 oktober 2014

Hangout: snelle groeiers

Met ondernemers Mark Vletter en Jan Post en groei-expert Annegien Blokpoel

Ondanks de recessie zijn er bedrijven die keihard groeien: elk jaar verdubbelen bijvoorbeeld. Hoe ga je daarmee om? Hoe financier je dergelijke groei? Hoe doe je dat met je bedrijfsruimte? Kijk om 12 uur mee naar de hangout!

25 november 2013

Werkt jouw management resultaatgericht?

65 procent werknemers mag níet zelf methode bepalen

Hoe is het management in jouw bedrijf geregeld? Stuur jij op output? Loopt alles lekker en weten je medewerkers waar ze mee bezig zijn? Grote kans dat dit niet het geval is, blijkt uit 'Het eerste nationale onderzoek naar resultaatgericht werken'.

03 oktober 2013

De leegstand te lijf in de winkelstraat

Window Dressing Design houdt je winkelstraat levendig

Online shoppen wint aan terrein en winkelpanden komen steeds meer leeg te staan. Window Dressing Design, het bedrijf van ondernemer Dion Pouw, heeft hiervoor de oplossing. Pouw wapent ondernemers tegen de online concurrentie door etalages aantrekkelijk te houden. Ook internationaal is behoefte aan zijn creativiteit.

26 juni 2013

Hoe word je als ondernemer Hofleverancier?

Drukkerij De Bink is één van de 450 Hofleveranciers van Nederland

De troonswisseling op 30 april is extra bijzonder voor de ongeveer 450 Nederlandse bedrijven met het predicaat 'Hofleverancier'. Dankzij de koningin mogen zij immers deze titel voeren. Drukkerij De Bink is één van Nederlands Hofleveranciers en viert deze dag met de vervaardiging van een koninklijk kunstwerk.

01 mei 2013

Getoond 11 tot en met 20 van 20 totaal, er zijn meerdere pagina's