Wereldland Nederland

10 kenmerken van een succesvol mkb-bedrijf

Onderzoek: de succesformule van het mkb

Structureel werken aan je bedrijf, de betrokkenheid van je medewerkers vergroten en klanten als partners zien: enkele van de bestanddelen van een succesvol mkb-bedrijf.

25 november 2019

Verleg je grenzen met het Oranje Handelsmissiefonds

Meld je aan en boek succes over de grens

Droom jij van internationaal succes, maar heb je een duwtje in de rug nodig? Meld je dan aan voor het Oranje Handelsmissiefonds!

06 september 2018

Hoe internet VANMOOF hielp aan wereldwijd succes

'Zonder internet was het niet gelukt om zo snel te groeien'

De wereld laten kennismaken met een design versie van de Nederlandse stadsfiets. Dat is wat Taco en Ties Carlier met VANMOOF wilden bereiken. "Zonder internet waren we niet in staat geweest om met zo'n klein team, in zo'n korte periode, over heel de wereld fietsen te verkopen."

06 september 2018

ING, KLM en MKB-Nederland richten handelsmissiefonds op

Geld voor bedrijven om internationaal te ondernemen

Ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april, hebben ING, KLM en MKB-Nederland het Oranje Handelsmissiefonds opgericht. De komende vijf jaar krijgen jaarlijks tien middelgrote bedrijven geld om internationaal te kunnen ondernemen.

29 november 2013

Jonge ondernemers maken succes van studentenbedrijf

Erik Weenink (21) en Peter Nijhuis (22) richten kantoren en scholen in

Samen met compagnon en vriend Peter Nijhuis, verovert jonge ondernemer Erik Weenink de onderwijswereld met flexibele wanden om werkplekken tijdelijk te kunnen scheiden. De jongemannen begonnen het bedrijf in hun studententijd en gaan nu volledig voor het ondernemerschap.

22 oktober 2013

Heleen van Oord Zakenvrouw van het jaar 2013

Twee Zakenvrouwen van het jaar in bestuur Jong Ondernemen

Heleen Dura- van Oord, oprichter en eigenaar van DQNA Media Group, is maandagavond 18 maart uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2013. Ze is ook actief in het bestuur van de Stichting Jong Ondernemen.

22 oktober 2013

"Passie en ondernemerschap overbrengen"

Samenwerking Jong Ondernemen en MKB Servicedesk

Jonge en ambitieuze ondernemers zijn hard nodig voor een sterker ondernemend Nederland. Daarom is educatie en voorlichting hierin van groot belang. De organisaties Jong Ondernemen en MKB Servicedesk onderschrijven dit belang en tekenden tijdens de Week van de Ondernemer een samenwerkingsovereenkomst.

22 oktober 2013

MKBuzz begint ondernemerschapstour langs scholen en onderwijsinstellingen

Met passie voor ondernemerschap het onderwijsland door

De MKBuzz begint volgende week aan de 'passie voor ondernemerschap' tour, waarbij scholen, onderwijsinstellingen en bedrijventerreinen uit het hele land ondernemersles krijgen in de Amerikaanse schoolbus van MKB Servicedesk. De eerste stop: ROC Mondriaan in Den Haag.

27 juni 2013

Ondernemers strijden samen tegen doemdenkers

Stichting Wereldland Nederland zoekt beste verkoper van Nederland

De ontevredenheid van Nederlanders groeit, vooral die over het maatschappelijke, economische en politieke klimaat van ons land. Ondernemers, verenigd in de stichting Wereldland Nederland, willen daar een stokje voor steken.

23 mei 2013

De beste verkoper van Nederland

Wie verkoopt Nederland het best aan Nederlanders?

Bekijk de introductiefilm van Wereldland Nederland en doe mee! Verkoop jij Nederland het beste aan alle Nederlanders?

23 mei 2013

'Haal het mooiste uit jezelf en je mensen'

Sprekers inspireren ondernemers op Week van de Ondernemer

'Focus op je sterke punten, niet op je zwakke punten.' Deze oneliner van hockeycoach Marc Lammers zet de toon tijdens de plenaire openingssessie van de Week van de Ondernemer. De sprekers inspireren.

23 mei 2013

Ken je helden. Word zelf inspirator voor je mensen

Ga als haas voorop in het leren

Juist in deze tijd zijn mensen op zoek inspiratie. Veel mensen zoeken inspiratiebronnen: voorbeelden waar men met veel respect naar kijkt. Ze kopiëren succesvolle elementen die bij hen passen zodat zij zelf beter worden. In NLP-termen heet deze manier van leren ‘modelleren’.

23 mei 2013

Nederlandse ondernemers redelijk ontspannen in tijden van crisis

Geen stress en slapeloze nachten

In Europa hadden ondernemers in Nederland het minste last van stress, gezondheidsproblemen en slapeloze nachten als gevolg van de economische crisis. De Nederlandse ondernemers maakten wel de meeste overuren tijdens de crisis, zo’n extra 17 uur per week.

23 mei 2013

Ondernemers met een inspirerend verhaal

Column | Geen dertien in een dozijn

Uit de verhalen van andere ondernemers put ik inspiratie voor mijn eigen business. Eind oktober was ik op de Innovation Day in Utrecht. Ad Tummers, eigenaar van het fietsmerk beixo, was één van de sprekers. Ik sprak hem in zijn kantoor in De Bilt om meer te horen over het verhaal achter het fietsmerk en kreeg meteen wat adviezen.

23 mei 2013

Stop met communiceren. Ga inspireren!

Inspiratie is de brandstof voor succes of is succes de brandstof voor inspiratie?

Wat ben ik blij dat inspiratie voor succes het thema is voor de Week van de Ondernemer en de regionale Ondernemerscongressen. Juist in deze tijd zijn mensen op zoek inspiratie. En inspiratie is veel belangrijker dan men denkt.

23 mei 2013

Nieuw Nederlands optimisme

Column | Zoektocht naar nieuw ondernemerstalent

Het leukste van mijn werk vind ik de diversiteit van mensen, evenementen, projecten en bedrijven waarbij ik betrokken ben. Van studenten tot politici, topondernemers tot topsporters, ik kom ze allemaal tegen.

23 mei 2013

Familiebedrijven presteren goed

Minister Henk Kamp ontvangt onderzoek en bezoekt de MKBuzz

Familiebedrijven doorstaan de economische tegenwind relatief goed. Meer dan de helft wist de afgelopen vijf jaar winst te maken. Zo blijkt uit onderzoek van ING in samenwerking met MKB-Nederland.

23 mei 2013

Wat verstaan ondernemers onder passie?

Column | Met passie ondernemen: wat is dat?

Als we denken aan ondernemerschap, dan denken we aan mensen met een hele grote ‘drive’ en passie. Mannen en vrouwen die bevlogen zijn en enthousiast vertellen over hun bedrijf. Maar wat vinden deze mensen nu zelf dat passie is… ?

23 mei 2013

Getoond 1 tot en met 18 van 19 totaal, er zijn meerdere pagina's