BTW

Btw in het buitenland

Whitepaper btw en internationaal ondernemen

Hoe zit het met de administratieve rompslomp en waar moet je aan voldoen? Wanneer geldt welk tarief? Handel je binnen de Europese Unie (EU) of juist daarbuiten? Hoe zit het dan met al die verschillende btw-regels en waar moet je zijn voor hulp? In dit nieuwe whitepaper krijg je antwoord op de belangrijkste ondernemersvragen rondom btw en internationaal ondernemen.

07 januari 2020

Veelgemaakte fouten bij de btw-aangifte

Laat deze kansen niet liggen

De wegen van de Belastingdienst zijn vaak ondoorgrondelijk. Ook als het om btw gaat. Tientallen regels, uitzonderingen op regels, voorwaarden aan regels… Het is niet zo gek dat je als ondernemer soms door de bomen het bos niet meer ziet met betrekking tot de omzetbelasting. In dit artikel staan we stil bij acht veelgemaakte fouten bij de btw-aangifte.

03 januari 2020

Ik wil met mijn webwinkel producten leveren aan EU landen. Hoe zit het met de btw?

Wat als je afnemer zich in het buitenland bevindt?

Internet is internationaal, dus het is niet gek als je een bestelling vanuit het buitenland krijgt. Maar hoe zit het eigenlijk met de btw als je aan een ander EU-land levert?

30 augustus 2019

Btw-aangifte en andere administratieve klusjes

Zelf doen versus uitbesteden

Elk kwartaal moet er weer btw-aangifte worden gedaan. Zie jij elke keer op tegen de klus en overweeg je je boekhouding (en dus aangiftes) uit te besteden aan een professional? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op een rij en introduceren we een aantal tussenvormen, die je wellicht nog niet kende.

24 april 2019

MKB-Nederland positief over Miljoenennota

Kabinet denkt aan ondernemers!

Het vierde kabinet-Balkenende lijkt ineens het beste voor te hebben met het ondernemerschap. Verlaging van de vennootschapsbelasting, verruiming van de lijfrente-aftrek, vermindering van de WW-premie voor werkgevers, een soepeler btw-aangiftebeleid en lagere zorgkostenpremies zijn lang gekoesterde wensen van MKB-Nederland die in 2009 in vervulling gaan, als de Tweede Kamer geen roet in het eten strooit.

22 februari 2019

Kan ik de btw van zakelijk gebruik van mijn privéauto van de belasting aftrekken?

De werkwijze met en zonder kilometerregistratie

Als je als ondernemer (niet als werknemer of DGA) met jouw privéauto zakelijke kilometers rijdt, mag je de btw op de aanschaf-, brandstof- en onderhoudskosten aftrekken.

22 februari 2019

Nieuwe eisen aan factuur per 2013

Welke gegevens moeten er in een factuur staan?

Een btw-factuur moet per 1 januari 2013 aan andere eisen voldoen. Welke gegevens moeten er precies in staan? Alle eisen op een rijtje.

22 februari 2019

Let op de omzetbelasting!

Omzetbelasting, waneer wel en wanneer niet?

Omzetbelasting, iedere ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken. Ieder jaar of zelfs per kwartaal zul je de aangifte omzetbelasting moeten doen. Daarom hieronder alles over de omzetbelasting.

01 oktober 2018

Inhaken op belastingaftrek voor zzp’ers enzo

Column Marianne van de Water | belasting en zzp'ers

Al bijna negen jaar ben ik zzp’er en oh oh oh, wat ik geniet ik van alle belastingregels en procedures, voor- en nadelen, wat wel en wat niet aftrekbaar is, VAR-verklaringen en meer. Stiekem geniet ik natuurlijk helemaal niet van dat belastinggedoe; hier schakel ik graag mijn boekhouder voor in. Die zzp’er is.

06 september 2018

Hoe zit het precies met zonnepanelen en btw?

Is iedere eigenaar van zonnepanelen ondernemer?

Iedereen die zonnepanelen heeft en stroom teruglevert aan het stroomnet, is ondernemer voor de btw. Hoe zit het nu precies?

12 juli 2018

Getoond 21 tot en met 30 van 73 totaal, er zijn meerdere pagina's