BTW

Financiële desk

Administratie: zelf doen of uitbesteden?

4 ondernemers over hun keuze

Voor veel ondernemers niet de leukste klus: administratie en belastingzaken. Maar wel heel belangrijk. Doe je dat als ondernemer zelf of huur je een specialist in? Vier ondernemers aan het woord over hun keuze.

04 december 2014
Financiële desk

Haal meer uit de laatste btw-aangifte

Jaarafsluiting 2014: praktische tips van Martin van Kempen

Bij de laatste btw-aangifte van het jaar is er veel te winnen voor ondernemers. Ook bij je eindejaarsafrekeningen speelt de btw een grote rol. Btw-specialist Martin van Kempen (MVK Vat Services) geeft praktische tips om het jaar goed af te sluiten.

02 december 2014
Financiële desk

Wetswijzigingen 2015: effect op de btw

Praktische tips van btw-specialist Martin van Kempen

Door nieuwe regelgeving in 2015 verandert er ook het nodige voor de berekening van je btw en de btw-aangifte. Btw-specialist Martin van Kempen (MVK Vat Services) geeft praktische tips om het jaar goed te beginnen.

27 november 2014
Financiële desk

Belastingdienst komt met online aangifte

Plaatsonafhankelijk je aangifte indienen en bijwerken

Eindelijk. De Belastingdienst gaat in de cloud. Vandaag start de fiscus met een proef waarmee het mogelijk is om online belastingaangifte te doen. Belastingplichtigen hoeven niet meer eerst een programma te downloaden op hun computer maar kunnen online hun aangifte doen. Het voordeel? Sneller aan de slag vanaf elke locatie en elk apparaat.

16 juni 2014

Verhoging btw-tarief naar 21%: wat zijn de consequenties?

Sinds 1 oktober 2012 is het standaard btw-tarief veranderd

Het standaard btw-tarief is op 1 oktober 2012 omhoog gegaan van 19 naar 21 procent. Dat betekent een flinke aanpassing voor veel ondernemers. De belangrijkste problemen en oplossingen op een rij.

22 januari 2014

Weekly Hangout: btw-aangifte op het strand

Uitzending vanaf het strand in Noordwijk aan Zee

Het is volop zomer in Nederland. Bekijk onze uitzending over mobiel werken op het strand. Vanaf de boulevard in Noordwijk aan Zee spreken we met ondernemers en specialisten over de btw-aangifte, het nut van social media en het ultieme doel van mobiel werken.

22 oktober 2013
Financiële desk

Btw-nummer op je website niet altijd verplicht

Vier manieren om je btw-nummer te vermelden

Ben je nu wel of niet verplicht om je btw-nummer op je website te zetten? Lange tijd werd aangenomen dat dit altijd moet, maar dat blijkt genuanceerder te liggen. Hoe zit het nu precies?

07 oktober 2013

Pas op, de regels rond Duitse btw-vrijstelling veranderen!

Hoe zit het nou met de verplichte Gelangenbestätigung?

Importeer jij goederen uit Duitsland? Let op, per 1 oktober veranderen de regels rond de btw-vrijstelling. Om voor het 0 procent-tarief in aanmerking te komen, moet de leverancier aantonen dat de goederen naar jou zijn verzonden. Dat kan op verschillende manieren.

25 september 2013

De regels rond btw bij internationaal ondernemen

Hoe zit het met btw bij importeren en exporteren?

Een van de lastigste aspecten aan exporteren en importeren is btw. Wanneer betaal je deze belasting en hoe kun je dit terugvragen? Er wordt onderscheid gemaakt tussen het leveren van goederen en diensten, en tussen leveringen binnen en buiten de Europese Unie (EU). Ook maakt het uit of je afnemer ook een ondernemer (met btw-nummer!) is of een particulier.

20 september 2013

Hermans bepleit uitstel btw-verhoging

Bos wil van geen wijken weten

MKB-Nederland Voorzitter Loek Hermans wil dat het kabinet maatregelen neemt om de negatieve gevolgen van de kredietcrisis voor de Nederlandse economie op te vangen. Hij denkt hierbij aan uitstel van de verhoging van de btw alsmede verlaging van de WW-premie.

20 september 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 74 totaal, er zijn meerdere pagina's