BTW

Reactie MKB-Nederland op Miljoenennota positief

Lobby MKB-Nederland werpt vruchten af: kabinet kiest voor ondernemer

Het vierde kabinet-Balkenende van CDA, PvdA en Christenunie lijkt ineens het beste voor te hebben met het ondernemerschap. Verlaging van de vennootschapsbelasting, verruiming van de lijfrente-aftrek, vermindering van de WW-premie voor werkgevers, een soepeler btw-aangiftebeleid en lagere zorgkostenpremies zijn lang gekoesterde wensen van MKB-Nederland die in 2009 in vervulling gaan, als de Tweede Kamer geen roet in het eten strooit. Met deze en andere door de regering aangekondigde maatregelen werpt het intensieve lobbywerk van MKB-Nederland zijn vruchten af.

17 september 2013

Voorkom een boete en meld snel achterstallige btw aan

Belastingdienst controleert strenger vanaf 26 augsutus

Enkele tienduizenden ondernemers moeten nog achterstallige btw aanmelden bij de Belastingdienst. Na 26 augustus gaat de Fiscus hier strenger op controleren. Wie zijn btw niet aanmeldt, loopt kans op een boete.

26 augustus 2013

Lager BTW tarief impuls voor woningmarkt

MKB-Nederland is blij met de verlaging van het btw-tarief van 19 naar 6 procent voor de renovatie van woningen die langer dan twee jaar in gebruik zijn genomen. Minister de Jager van Financiën maakte de verlaging, die deel uitmaakt van een pakket maatregelen voor de woningmarkt, vandaag bekend. Het pakket is volgens de werkgeversorganisatie een belangrijke impuls voor de woningmarkt en daarmee de bouwsector.

06 augustus 2013

Alles over het verlaagde btw-tarief

Minder btw betalen voor renovatie- en herstelwerkzaamheden

Vanaf 1 oktober 2010 hoeven ondernemers die renovatie- en herstelwerkzaamheden uitvoeren, slechts 6 procent btw door te berekenen aan hun opdrachtgever. Dit is een tijdelijke maatregel van de overheid om de bouw te stimuleren.

06 augustus 2013

Verhoging btw-tarief kunstsector half jaar uitgesteld

Eerste Kamer verzet zich tegen plan

De btw-verhoging op theater- en concertkaartjes is uitgesteld tot 1 juli 2011. Dat zei staatssecretaris Frans Weekers van Financiën dinsdag.

06 augustus 2013

Zzp-trainers willen 0 procent btw

Column Emily Palmer | Teken de petitie

Kort beroepsonderwijs is sinds 1 juli 2010 belast met 19 procent btw en sinds 1 oktober 2012 met 21 procent. Wil jw toch btw-vrij trainingen aanbieden, dan moet je ingeschreven staan bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Doen?

06 augustus 2013

Het bezuinigingsakkoord; wat zijn de voor- en nadelen voor ondernemers?

Het hoge BTW-tarief gaat omhoog met 2 procent naar 21 procent

Het bezuinigingsakkoord brengt flink wat veranderingen voor ondernemers met zich mee. Wat zijn de plussen en minnen? Enerzijds is daar de verhoging van het hoge BTW-tarief (min), anderszijds wordt het ontslagrecht versoepeld (plus).

06 augustus 2013

Geen behoud verlaagde btw-tarief bouw

Mkb wil dat btw ook na 1 oktober op 6 procent blijft

Het verlaagde btw voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden loopt op 1 oktober 2011 ten einde. Bouwend mkb wil dolgraag dat de regel verlengd wordt, maar dat zit er helaas niet in.

06 augustus 2013

Winkeliers: draai de btw-verhoging terug

Minister Henk Kamp voelt niets voor plan Detailhandel Nederland

De btw moet weer omlaag naar 19 procent en de OZB-belasting en parkeertarieven moeten worden bevroren. Dat is de inhoud van het actieplan van Detailhandel Nederland om het consumentenvertrouwen te herstellen en winkeliers door de crisis te loodsen.

12 juli 2013

Weekly hangout: Big Data en Deutsche Bank

Benut Big Data en leer of banken je krediet stop mogen zetten

In de Weekly Hangout (online uitzending) komen verschillende onderwerpen aan bod. In Utrecht is maandag de Big Data Week van start gegaan. Wat is Big Data en wat heb je hieraan als ondernemer? Daarnaast de problemen bij Deutsche Bank: mag een bank je zomaar krediet weigeren? Ook besteden we aandacht aan de btw-aangifte: vergeet niet om dit voor 30 april te doen!

24 april 2013

Getoond 51 tot en met 60 van 73 totaal, er zijn meerdere pagina's