BTW

Bouwbedrijven, profiteer van een lager btw-tarief

Per 1 maart lager btw-tarief voor de bouw

Vanaf 1 maart is het btw-tarief voor renovatie- en herstelwerkzaamheden in of aan een woning verlaagd van 21 naar 6 procent. Het lagere tarief geldt tot 1 maart 2014. Profiteer van deze maatregel en laat het je klanten weten.

08 maart 2013

Webinar Export: Gerard Kool van Senz° Umbrellas over logistiek en btw

Bekijk de belangrijkste delen hier terug

Benieuwd hoe Gerard Kool een exportsucces heeft gemaakt van zijn stormparaplu? Bekijk hier deel 2 van het webinar terug, over logistiek, btw en handige tips!

21 januari 2013

Samenvatting webinar 'Ondernemen in Polen'

Over de economie, zakencultuur, handelspartners, btw, Speciale Economische Zones en logistiek

Welke mogelijkheden biedt de Poolse markt jou? Laat je informeren over internationale handel in Polen. Ze staan stil bij de volgende thema's: cijfers en trends, de economie de zakencultuur, het vinden van handelspartners, btw, betalen, de Speciale Economische Zones en logistiek.

21 januari 2013

Ondernemers optimistisch over toekomst

Veel ondernemers willen af van btw-verhoging

Nederlandse ondernemers zijn, ondanks de bezuinigingen, optimistisch over de toekomst van hun bedrijf. Maar 'het grote herstel' verwachten ze in 2013 nog niet.

27 december 2012

DGA toch geen btw-ondernemer

Deadline terugbetalen BTW 1 april 2008

Begin januari heeft de Staatssecretaris van Financiën een besluit genomen over het btw-ondernemerschap van een DGA. Hij is van mening dat een DGA die een vergoeding (uit een arbeids- of managementovereenkomst) ontvangt voor werkzaamheden die hij namens en voor rekening van zijn BV verricht, niet langer btw-ondernemer is. Dit is ook het geval als u een aparte vergoeding ontvangt voor het gebruik door uw BV van een werkkamer in uw woning. Het besluit heeft terugwerkende kracht vanaf 18 oktober 2007.

16 maart 2010

Europa beslist: dga is géén ondernemer

Grote gevolgen voor dga en Belastingdienst

Een uitspraak van het Europese Hof van Justitie heeft ingrijpende gevolgen voor Nederlandse dga's en de Belastingdienst. Een ondernemer spande een proces aan tegen de belastingdienst en heeft dit -tegen alle verwachtigen in- gewonnen. Hij hoeft nu niet persoonlijk op te draaien voor de btw-schulden van zijn failliete bedrijf.

15 december 2009

Buitenlandse BTW gemakkelijker terug te krijgen

EU-ministers willen regels versimpelen

Ministers van Financiën van de 27 EU-landen gaan proberen om de btw-heffing voor ondernemers flink te versimpelen. Als de bewindslieden het eens worden over een compromis, kunnen bedrijven hun btw-uitgaven in andere EU-landen veel makkelijker terugkrijgen.

15 december 2009

BTW-Verhoging voorlopig van de baan

Wederom een jaar uitstel voor 20 procent belasting

Het niet aflatende pleidooi van de mkb-koepel blijkt uiteindelijk niet aan dovemansoren te zijn gericht.

15 december 2009

Politiek wil onderzoek naar hoge brandstofprijzen

Kale brandstofprijs 8 eurocent boven gemiddelde Europese prijs

De kale brandstofprijs (zonder accijns en btw) ligt in Nederland 8 cent hoger dan de gemiddelde prijs in Europa. De Tweede Kamer vermoedt dat dit komt door een gebrek aan concurrentie en wil dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een nieuw onderzoek instelt naar de Nederlandse brandstofmarkt.

15 december 2009

BTW verhoging gaat niet door

Kabinet ziet af van BTW verhoging door succesvolle lobby MKB-Nederland

De btw-verhoging is van de baan. Het kabinet was van plan om die belasting volgend jaar te verhogen van 19 tot 20 procent, maar dat gaat niet door. Premier Balkenende sprak van "een openingszet om te voorkomen dat de economie zich slechter ontwikkelt dan nodig".

15 december 2009

Getoond 61 tot en met 70 van 73 totaal, er zijn meerdere pagina's