Investeren in verlichting

Investeren in duurzaamheid loont

Hergebruik, energiebesparing en duurzame energie winstgevend

Investeren in duurzaamheid levert het mkb duizenden banen, miljoenen aan inkomsten en een hogere arbeidsproductiviteit op van 15 tot 20 procent. Volgens MVO Nederland is het voor ondernemers nu de tijd om te investeren, omdat de energie- en grondstofprijzen de komende jaren alleen maar zullen stijgen. Hierdoor wordt hergebruik, energiebesparing en overstappen op duurzame energie steeds winstgevender.

03 april 2017

Ondernemers investeren meer in duurzame energie

Duurzame energie en energie besparen aantrekkelijk door belastingkorting

Ondernemers hebben in 2011 meer geïnvesteerd in duurzame energie en energie besparen dan in voorgaande jaren. Bedrijven staken bijna 1,5 miljard euro in energiebesparing: 45 procent meer dan in 2010.

03 april 2017

Stop milieusubsidies ondermijnt investeringsbereidheid

Inconsistent beleid frustreert ondernemer

MKB-Nederland reageert met grote verbazing en teleurstelling op het onaangekondigde besluit om drie succesvolle milieusubsidies met onmiddellijke ingang tijdelijk stop te zetten. Het nemen van een dergelijke maatregel is niet in de geest van het werkprogramma “Schoon en Zuinig” van het kabinet.

03 april 2017

Hoe kan ik energie besparen op verlichting?

Kies voor led-lampen

Verlichting kost veel energie. In bedrijfspanden gaat zo'n 22 procent van de energie naar verlichting, in oudere kantoren kan dit oplopen tot 60 procent (bron: Agentschap NL). Kies led-lampen en andere duurzame oplossingen.

21 december 2015

Snel besparen op verlichtingskosten?

Bespaar snel tot 80 procent op je verlichting

Als je je bedrijf uitrust met energiezuinige verlichting, kun je als ondernemer tot 80 procent besparen op verlichtingskosten. Snel weten hoe je dat aanpakt?

04 augustus 2014

Hoe maak ik een verlichtingsplan?

Hoe ziet een plan voor verlichting eruit?

Wil je nieuwe lampen ophangen op de werkvloer of besparen op verlichting, maak dan een verlichtingsplan. Hiermee breng je in kaart welke verlichting je nodig hebt, welke aansluitingen daarbij horen en hoe je gaat besparen.

18 september 2013

Checklist verlichting voor ondernemers

Check je verlichting op deze punten en bespaar op je energiekosten

Check je verlichting op onderstaande punten en bespaar fors op je energiekosten. Wil je dit blijvend doen? Plaats actiestickers of -bordjes op relevante plekken. Zo maak je van bewuste keuzes, blijvende gewoonten.

18 september 2013

Ondernemers hebben 14 miljoen energiezuinige lampen

Meer dan de helft van de ondernemers heeft energiezuinige verlichting

Ondernemers timmeren flink aan de weg op het gebied van energiezuinige verlichting. Van de 20 miljoen lampen die het mkb bezit, zijn er bijna 14 miljoen energiezuinig.

18 september 2013

Eén op de zes ondernemers bespaart op energie

20 procent van energiekosten bestaat uit verlichting

Het terugdringen van energiekosten staat bij steeds meer ondernemers hoog op de agenda. Eén op de zes bedrijven uit het mkb houdt zich bezig met energie besparen en energiekosten vergelijken.

18 september 2013

Hoe maak ik tl-verlichting energiezuinig?

Bespaar energie via je tl-verlichting

In veel bedrijven vind je ze nog: die welbekende tl-buizen. Heb jij ze ook in je kantoor, winkel of werkplaats? Goed nieuws, je kunt je tl-verlichting energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door armaturen te vervangen.

17 september 2013

Getoond 11 tot en met 20 van 23 totaal, er zijn meerdere pagina's