Financiering

Banken geven mkb'er minder snel krediet

Ondernemer op zoek naar andere vormen van financiering

Banken in Europa worden steeds voorzichtiger met het verstrekken van bedrijfskredieten. Vooral kleine bedrijven zijn de dupe en moeten op zoek naar alternatieve vormen van financiering. Toch is er nog altijd sprake van een kredietgroei.

20 november 2014

Rente krediet mkb'er fors hoger dan grootbedrijf

Verschil rente bij financiering loopt op tot gemiddeld 1,75 procent

Het verschil tussen de rentetarieven die het mkb en het grootbedrijf voor een krediet moeten betalen wordt steeds groter. Vier jaar geleden was het verschil 0,5 procent, nu is dat opgelopen tot 1,75 procent.

20 november 2014

De risico's van crowdfunding

De bank versus crowdfunding

Crowdfunding wordt vaak genoemd als een goed alternatief voor financiering via de bank. Maar is dat ook zo? Wat zijn de risico's? Raphael Klees van MKB Servicedesk spreekt erover met Gijsbert Koren van crowdfunding adviesbureau Douw & Koren en Bastiaan Burgwal van financier MILK Intel. "Ondernemers moeten af van de kredietverslaving."

14 november 2014

Crowdfunding: deel je bedrijf

Fragment uit webinar 'Financiering: op zoek naar geld'

Crowdfunding is voor steeds meer bedrijven een relevante financieringsvorm. Maar is jouw bedrijf geschikt voor crowdfunding? In het webinar Financiering legt ondernemer Rik Vegter uit waarom crowdfunding bij hem past.

14 november 2014

Starter kiest niet voor bedrijfsovername

Onwetendheid en financiering belangrijkste reden

Twaalf procent van de Nederlanders speelt met de gedachte om voor zich zelf te beginnen. Slechts een kwart hiervan kiest voor bedrijfsovername. Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.

14 november 2014

"Te weinig ruimte voor startups in Nederland"

Column Marijn van Vliet | Nederland moet meer doen voor start-ups

Start-ups in Nederland krijgen nog te weinig ruimte, vindt Marijn van Vliet. Om klaar te zijn voor de toekomst, moet de overheid innovatieve bedrijven helpen groeien.

13 juni 2014

In de problemen door rentederivaten: wat te doen?

Column Jasper Hagers van Blenheim Advocaten | Renteswaps

Er is een groeiend aantal mkb-ondernemers dat in financiële problemen is gekomen door rentederivaten (renteswaps). De meeste van mijn cliënten hebben het rentederivaat geadviseerd gekregen van Rabobank. In deze blog beschrijf ik kort wat de juridische mogelijkheden om de bank op deze problemen aan te spreken.

14 april 2014

Recordaantal bedrijven stopt ermee

Starters en stoppers hebben vaak lage opstartkosten

Afgelopen jaar zijn 129.000 bedrijven gestopt: een recordaantal. In hetzelfde jaar zijn 172.000 nieuwe bedrijven opgericht. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

09 april 2014

Alternatieve financiering: Kredietunie Midden-Nederland

Hendrik-Jan Oskamp over de nieuwe kredietunie

Kredietunies bestaan uit een groep ondernemers uit één regio of branche, die elkaar van financiering én advies willen voorzien. Hendrik-Jan Oskamp is voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kredietunie Midden-Nederland en geeft uitleg.

25 oktober 2013

MKB-Nederland hoopt op nieuwe financiers

Plan moet verwachte investeringsgroei ondernemers mogelijk maken

Ondanks het goede nieuws dat de ondersteunende financieringsregelingen vanuit de overheid breder worden, zien ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW nog een aantal beren op de weg naar financiering.

22 oktober 2013

Getoond 111 tot en met 120 van 191 totaal, er zijn meerdere pagina's