Kredietcrisis

De zes succespijlers bij ingrijpende veranderingen op het werk

Column | Een gezonde doorstart maken

De ondernemer die ik hielp bij het maken van een gezonde doorstart, wilde graag volop aandacht hebben voor de emoties die daarmee gepaard gingen. Ze was ervan overtuigd dat dit belangrijk was, ondanks het ‘gedoe’ dat het ook zou opleveren. Geen eenvoudige klus. Wat mij hielp, waren de zes succespijlers waar ik altijd op kan teruggrijpen.

15 juli 2013

Winkeliers: draai de btw-verhoging terug

Minister Henk Kamp voelt niets voor plan Detailhandel Nederland

De btw moet weer omlaag naar 19 procent en de OZB-belasting en parkeertarieven moeten worden bevroren. Dat is de inhoud van het actieplan van Detailhandel Nederland om het consumentenvertrouwen te herstellen en winkeliers door de crisis te loodsen.

12 juli 2013

Wat betekent de kredietcrisis voor mijn bedrijf?

Veelgestelde vragen van ondernemers

De kredietcrisis heeft ook zijn invloed op de directe economische omgeving van jouw bedrijf. Jouw financiers, klanten en leveranciers bewegen zich in deze omgeving en daarom kan het geen kwaad om erover na te denken hoe ‘crisisproof’ jouw bedrijf is en welke maatregelen je zal moeten nemen om dat te worden.

21 januari 2013

Hoe schat ik de gevolgen van de economische crisis in?

Leer je financiële positie analyseren

Kredietcrisis. Overal lijkt het begrip rond te zingen. Maar wat zijn nou precíes de gevolgen voor jouw bedrijf? Hoe weet je of je bedrijf extra kwetsbaar is in deze tijd?

15 januari 2013

Moet ik mijn geld maar in een oude sok stoppen?

Is mijn spaargeld wel veilig bij de banken?

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld: spaargeld zet je op de bank. Maar is het wel zo veilig je geld op de bank te zetten? In 2008 zijn banken door de kredietcrisis zwaar op de proef gesteld, en sommige banken zouden het zonder overheidssteun niet gered hebben.

07 januari 2013

Wat zijn de gevolgen van de kredietcrisis op mijn financiën?

MKB-Nederland geeft ondernemers tips met betrekking tot de kredietcrisis

De gevolgen van de kredietcrisis worden steeds duidelijker. Wat zijn nu zaken die een ondernemer kan doen om te anticiperen op verdere gevolgen?

20 augustus 2012

Wat is precies een kredietcrisis?

De kredietcrisis in een notendop

Een kredietcrisis is een situatie waarin de financiële markt vastloopt. Financiële instellingen kunnen of willen elkaar geen geld (krediet) meer lenen, waardoor er grootschalige liquiditeitsproblemen ontstaan. Een dergelijke situatie heeft zijn weerslag op de economie.

20 augustus 2012

Presentatie ondernemer bij bank kan beter

Ondernemer moet goed voorbereid zijn voordat hij naar de bank stapt

Door de kredietcrisis zijn banken minder vaak bereid om een kredietaanvraag goed te keuren. Des te belangrijker om een helder en overtuigend plan aan je accountmanager voor te leggen. Helaas schort het nog te vaak aan dat stukje presentatie.

10 augustus 2012

Hoe werkt deeltijdontslag?

DE VRAAG VAN WEEK 6

Sinds het begin van de kredietcrisis is je omzet met 25% gedaald. Te weinig om gebruik te kunnen maken van de bijzondere regeling voor de werktijdverkorting voor je werknemers. Maar als de loonkosten niet op korte termijn gaan dalen, zijn de gevolgen nog veel erger. Wat nu?

02 mei 2012

Hoe zorg ik voor een flexibel personeelsbestand?

DE VRAAG VAN WEEK 49

Tijdelijke aanpassingen rond de regeling van werktijdverkorting biedt je de flexibiliteit om je personeel toch te behouden als dat tijdelijk overtollig is als gevolg van de kredietcrisis. Maar welke preventieve maatregelen kun je nemen, waardoor je zélf flexibiliteit creëert in je organisatie?

24 november 2011

Getoond 21 tot en met 30 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's