Kredietcrisis

Grijp kansen die kredietcrisis biedt

Achmea Even.....iets positiefs over de kredietcrisis

Het is geen makkelijke tijd voor ondernemers, maar wel een prima moment om bedrijfsprocessen onder de loep te nemen. Hoe haal je als ondernemer iets positiefs uit de kredietcrisis? Stel die vraag aan Willem Overbosch (1973) eigenaar/directeur MKB servicedesk, en hij reageert onmiddellijk enthousiast. Misschien ook niet verwonderlijk voor een man die de hele dag vragen beantwoordt van ondernemers die niet blij zijn met de economische recessie.

12 april 2010

Ontslagen door kredietcrisis verdubbeld

In 2009 kregen al 85 duizend mensen ontslag

Werknemers kunnen te maken krijgen met gedwongen ontslag op initiatief van de werkgever. Als een werkgever eenzijdig een arbeidsovereenkomst wil ontbinden dan kan dit via de kantonrechter of via het UWV. Ook bij een faillissement, eindigt doorgaans het dienstverband van de werknemer. In dat geval zal de curator de werknemers ontslaan zonder tussenkomst van UWV of kantonrechter.

08 januari 2010

MKB-Nederland: Banken maak gebruik overheidsgarantie mkb-kredieten

MKB-Nederland dringt aan op meer actie van de overheid

Het bestrijden van de economische neergang vereist meer acties van banken en overheid, zo laat MKB-Nederland weten. Het kabinet moet via een drietrapsraket het mkb-bedrijfsleven de kans geven overeind te blijven in de stormen van de kredietcrisis.

08 januari 2010

Banken geven toe minder krediet te verstrekken

Kredietcrisis versterkt jaarlijks terugkerend fenomeen

Banken zijn terughoudender geworden met het verlenen van bedrijfskredieten. Sinds oktober krijgen vooral nieuwe klanten nauwelijks nog een lening, zo meldt Het Financieele Dagblad.

08 januari 2010

Wanneer raakt de kredietcrisis mijn onderneming?

Uitleg van het domino-effect van de kredietcrisis

Al in de zomer van 2008 liet het Centraal Bureau voor de Statistiek weten dat het vertrouwen van de Nederlandse consument in de economie op een dieptepunt was beland. Toch had dit de daaropvolgende maand geen negatief effect op de consumentenbestedingen. Integendeel, in augustus groeiden de consumentenbestedingen in de detailhandel licht. Reden voor een feestje is het echter nog niet.

08 januari 2010

Banengroei mkb valt terug

Ondernemers geen vertrouwen in de Nederlandse economie

Als de economische groei ten gevolge van de Amerikaanse kredietcrisis blijft steken op 1,5 procent, komt de banengroei in het midden-en kleinbedrijf volledig tot stilstand. Het wordt dan onmogelijk 200.000 banen extra te scheppen zoals het kabinet wil.

15 december 2009

Financiering door banken nu nog lastiger voor MKB

Hoge toegangsdrempel bij financiering

De toegangsdrempel voor het mbk tot banken is niet optimaal. De kredietcrisis maakt het nog lastiger voor het midden- en kleinbedrijf om financiering te verkrijgen. De relatie tussen banken en het mkb is nooit hartstochtelijk geweest, terwijl de vraag vanuit het mbk naar krediet blijft stijgen en de sector met recht het predikaat `motor van de economie` draagt.

15 december 2009

MKB interessante branche voor fusies en overnames

Risico's zijn veel kleiner in het MKB dan bij grote bedrijven

Hoewel de financiering van fusies en overnames door grote bedrijven als gevolg van de kredietcrisis steeds moeilijker wordt, zijn er in het midden- en kleinbedrijf nog legio mogelijkheden. Dit stelt MarkEsbeck, president van IMAP, het International Network of M&A Partners. Volgens Esbeck komt dit omdat er veel geld beschikbaar is en de risico`s in het mkb veel kleiner zijn.

15 december 2009

Financieringsaanvraag MKB moet nog beter onderbouwd

Kredietbemiddeling en advies wordt steeds noodzakelijker

Is het verstandig om nu een bedrijf te starten? Wat zijn de kansen van startende ondernemers in deze tijd om financiering te krijgen van banken? Gert-Jan van Meerten, adviseur bij MKB Servicedesk kennispartner De MKB-er, een financiële dienstverlener voor ondernemers, vertelt over zijn ervaringen met de startende ondernemer ten tijde van de kredietcrisis.

15 december 2009

Recordaantal bezoekers op www.MKBservicedesk.nl

Ondernemer op zoek naar relevante informatie in uitdagende tijden

In lijn met de recordoplagen van het Financieele Dagblad en kijkcijferrecords voor RTLZ merkt ook MKB Servicedesk een toename in de vraag naar informatie over alles dat met de kredietcrisis te maken heeft.

15 december 2009

Getoond 31 tot en met 40 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's