Kredietcrisis

Werkgevers: ‘Maatregelen kredietcrisis nog onvoldoende’

Werkgevers stellen aanvullende maatregelen voor

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden de maatregelen die het kabinet neemt om bedrijven door de kredietcrisis te loodsen onvoldoende. Het huidige pakket moet op een aantal punten worden aangevuld, aldus de ondernemersorganisaties.

15 december 2009

Veelgestelde vragen over de kredietcrisis

Wat houdt de ondernemer bezig?

Wanneer het gaat over ondernemersvragen naar aanleiding van de kredietcrisis, dan staat het verkrijgen van krediet met stip bovenaan. Het blijkt dat er met name over de BBMKB-regeling veel vragen zijn.

15 december 2009

Is er een kredietcrisis-helpdesk?

De MKB Servicedesk-abonnee kan onbeperkt vragen stellen

De kredietcrisis kan een hoop gevolgen hebben voor de ondernemer. Misschien moet je investeringsplan herzien worden of is het gewenst om wijzigingen aan te brengen in je personeelsbestand. Moet je je geld op een andere manier wegzetten, of juist de rust bewaren en de storm over laten waaien? Kortom, je zit waarschijnlijk met een hoop vragen over wat er nu en in de toekomst gaat gebeuren.

15 december 2009

Kredietcrisis: De stand van zaken in het MKB

De huidige situatie en nieuwe maatregelen

Op maandag 20 oktober heeft MKB-Nederland met de bewindslieden van het Ministerie van Economische Zaken gesproken over de gevolgen van de kredietcrisis voor het MKB en welk beleid van de overheid noodzakelijk is.

15 december 2009

De winnaars van de kredietcrisis

Over prijsvechters, integratiespecialisten en slapende studenten

Terwijl de wereldwijde economie gebukt gaat onder de gevolgen van de kredietcrisis, zijn er ook degenen die het beste weten te maken van de situatie. Sommigen weten er zelfs van te profiteren.

15 december 2009

Regeling werktijdverkorting nu ook toepasbaar voor alle mkb-bedrijven

MKB-Nederland bemiddelt met succes bij ministerie

Op aandringen van MKB-Nederland heeft het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid toegezegd dat de regeling voor werktijdverkorting (WTV) ook toegankelijk is voor kleine bedrijven met minder dan € 10 miljoen omzet die door de kredietcrisis in de problemen zijn gekomen.

15 december 2009

MKB Servicedesk in de Tweede Kamer

Bekijk het filmpje van het rondetafelgesprek over de financiele crisis

Het moet maar eens afgelopen zijn met al die onduidelijkheid over regelingen rondom de kredietcrisis.

06 mei 2009

Waar vind ik informatie over de maatregelen voor de kredietcrisis?

Praktische tips en informatie in Infobladen

Ondernemers ondervinden meer en meer de negatieve gevolgen van de economische crisis. Het wordt steeds moeilijker om aan kredieten te komen en werknemers aan het werk te houden. MKB-Nederland heeft in samenwerking met de MKB Servicedesk infobladen gemaakt, waarin maatregelen voor ondernemers om de crisis het hoofd te bieden op een rijtje zijn gezet.

30 maart 2009

Even.....iets positiefs over de kredietcrisis

Willem Overbosch in het leden blad van Achmea februari 2009

Het is geen makkelijke tijd voor ondernemers, maar wel een prima moment om bedrijfsprocessen onder de loep te nemen. Hoe haal je als ondernemer iets positiefs uit de kredietcrisis? Stel die vraag aan Willem Overbosch (1973) eigenaar/directeur MKB servicedesk, en hij reageert onmiddellijk enthousiast. Misschien ook niet verwonderlijk voor een man die de hele dag vragen beantwoordt van ondernemers die niet blij zijn met de economische recessie.

16 maart 2009

Op werkbezoek met Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen

COLUMN WEEK 6 DOOR WILLEM OVERBOSCH

Hoe concreet kun je een bijdrage leveren aan het verbeteren van het ondernemersklimaat in Nederland via de politiek? MKB Servicedesk krijgt dagelijks vragen binnen van ondernemers die geraakt worden door de kredietcrisis. Veel van deze ondernemers willen ook dat er geluisterd wordt door de politiek.

06 februari 2009

Getoond 41 tot en met 50 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's