Kredietcrisis

Sterker uit de crisis komen

Volgens Loek Hermans van MKB Nederland

Wijze woorden van President Barack Obama, die ook deels terug te vinden zijn in de plannen van MKB-Nederland om de kredietcrisis te lijf te gaan.

27 januari 2009

Gemeenten moeten ondernemers 'werktijdverkorting' verlenen

Dat zegde staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) toe aan Tweede Kamerlid Liesbeth Spies van het CDA.

Gemeenten moeten volgens staatssecretaris Klijnsma zelfstandig ondernemers die de dupe zijn van de kredietcrisis, zo snel mogelijk helpen als zij aankloppen voor bijstand.

27 januari 2009

Crisismaatregelen middelgrote bedrijven verschillen per regio

Rigoreuze aanpak minder populair dan geleidelijk dichtdraaien 'kostenkraan'

Nederlandse bedrijven snijden op dit moment op grote schaal in hun kosten. Slechts 15% van de bedrijven neemt geen maatregelen die moeten leiden tot een kostenreductie. Er bestaan echter grote verschillen tussen de verschillende regio's in Nederland. Zo lijken ondernemingen in Randstad-Noord beter bestand tegen de crisis van bedrijven in andere delen van Nederland. Bedrijven in Randstad-Noord staan in het algemeen positief tegenover de gevolgen van de kredietcrisis en staan minder onder druk om kosten te reduceren. Dit komt voornamelijk door het verschil in type bedrijven. In Randstad-Noord is vooral dienstverlening gevestigd, terwijl in Oost-Nederland meer industrie bestaat.

21 januari 2009

2 Be or not 2 Be...

DE COLUMN VAN WEEK 49 DOOR ANNE BLIJD

Sinds de aanvang van de kredietcrisis zijn mijn relaties benieuwd hoe lang mijn adem is. De angsten werden uitgesproken over het uithoudingsvermogen, eerder het voortbestaan, van ambitieuze, zelfstandige ondernemers. Ik ben geen econoom. Ik bekijk de huidige economische ontwikkelingen vanuit het licht van ondernemerschap.

24 november 2008

Getoond 51 tot en met 54 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's