Liquiditeit

Wat is ketenoptimalisatie?

Zo doe je sneller en beter je administratie

Administratie kost veel tijd en dus geld. Door programma’s te gebruiken wordt boekhouden wel iets makkelijker, maar vaak moeten cijfers nog handmatig worden ingevoerd en gekopieerd naar verschillende overzichten. Met ketenoptimalisatie kun je dit proces versnellen en verbeteren.

22 februari 2019

"American factoring geeft aanbieder meer speelruimte"

Column Laurens van der Starre | Factoring nieuwe kans voor mkb

Als gevolg van de toenemende liquiditeitsdruk en het moeilijk verkrijgen van bancaire financiering zijn mkb-ondernemers op zoek gegaan naar een alternatief. Een van de alternatieven die op dit moment veel aandacht van het mkb krijgt is factoring. En terecht.

04 december 2012

Wat is precies een kredietcrisis?

De kredietcrisis in een notendop

Een kredietcrisis is een situatie waarin de financiële markt vastloopt. Financiële instellingen kunnen of willen elkaar geen geld (krediet) meer lenen, waardoor er grootschalige liquiditeitsproblemen ontstaan. Een dergelijke situatie heeft zijn weerslag op de economie.

20 augustus 2012

Regeling tijdelijke willekeurige afschrijving verruimd

Investeringen volledig versneld afschrijven

De regeling voor de tijdelijke willekeurige afschrijving (TWA) wordt verruimd. Ondernemers die gebruik maken van de regeling genieten in de toekomst een groter liquiditeits- en rentevoordeel.

13 augustus 2012

Ondernemer voorkomt cashflow probleem

Ondernemer in Beeld | Cashflow

Bert Koning, ondernemer in hart en nieren, wist van kleins af aan dat hij later zijn eigen bedrijf zou starten. De crisis raakt ingenieursbedrijf Koningsstal Infracare, maar daar speelt hij op in. Na acht jaar Koningsstal maakt hij eind 2011 een liquiditeitsplanning.

13 augustus 2012

Getoond 11 tot en met 15 van 15 totaal, er zijn meerdere pagina's