Geschillen

Nieuwe geschillenregeling voor .nl domeinnamen

Snel en goedkoop alternatief voor gang naar rechter

SIDN, de .nl registry, heeft vandaag aangekondigd per 28 februari een geschillenregeling te introduceren voor .nl-domeinnamen.

26 maart 2013

Cameratoezicht op de werkvloer: waarom zou je?

Wat zijn de voor- en nadelen van camera's in je bedrijf?

Met camera’s kun je je bedrijf 24 uur per dag in de gaten houden. Handig ter preventie van criminaliteit. Aan de andere kant vormen camera’s op de werkvloer een behoorlijke inbreuk op de privacy van je personeel. Als je als ondernemer cameratoezicht wilt introduceren, zul je hier een goed evenwicht in moeten vinden.

15 maart 2013

Hoeveel moet ik betalen aan griffierechten?

Overzicht met kosten per geschil

Bij een rechterlijke procedure komen kosten kijken. Je betaalt niet alleen voor een advocaat of jurist, maar ook voor de procedure zelf. Hoeveel kost een rechterlijke procedure?

25 januari 2013

Een geschil met een externe partij. Wat nu?

De geschillencommissie en juridisch advies

Een geschil kan door vanalles ontstaan. Zaak is om er zo snel mogelijk vanaf te komen, of je nu de klager of de aangeklaagde bent. Drie manieren waarop je het geschil kunt sussen of in je voordeel kunt laten beslissen.

14 augustus 2012

Consumenten slepen ondernemers sneller voor rechter

SER pleit voor eenvoudigere procedure bij kantonrechter

Als het aan de Sociaal-Economische Raad (SER) ligt, kunnen ondernemers makkelijker door consumenten voor de rechter worden gedaagd. De SER pleit voor een eenvoudige procedure bij de kantonrechter bij geschillen tussen ondernemers en consumenten. Deze zou sneller en goedkoper zijn dan de bestaande mogelijkheid.

15 december 2009

Snelle toename arbeidsgerechtelijke conflicten

Meer vraag naar juridische dienstverlening

De economische crisis zorgt voor een snelle toename van het aantal juridische geschillen tussen werkgevers en werknemers.

05 mei 2009

'Politieke geschillen mogen crisismaatregelen niet in de weg staan’

Reactie MKB-Nederland n.a.v. Conjunctuur Enquete

Maatregelen voor ondernemers in financiële nood mogen niet op zich laten wachten omdat het CDA en de PvdA het niet met elkaar eens zijn.Dit zegt MKB-Nederland naar aanleiding van de Conjunctuur Enquête Nederland onder 4.000 ondernemers waar ook MKB-Nederland bij betrokken is.

17 maart 2009

Hoe wordt een geschil tussen webwinkelier en klant beslecht?

DE VRAAG VAN WEEK 5

In geval van een conflict tussen een webwinkelier en een consument is de stap naar de rechter niet een efficiënte oplossing. De hoge kosten van deze procedure en de lange wachttijden zorgen ervoor dat de deuren worden geopend voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting.

28 januari 2009

Getoond 11 tot en met 18 van 18 totaal, er zijn meerdere pagina's