Hoe dien ik een kredietaanvraag in?

Aanvraagprocedure banken en andere financiers

22 maart 2020 1 minuten

De weg naar financiering voor je bedrijf begint met een goede voorbereiding. Daarna dien je een aanvraag in. Maar hoe doe je dat precies?

Krediet aanvragenIedere bank heeft duidelijk omschreven welke stappen je moet doorlopen om financiering aan te vragen. Voor bestaande klanten van een bank is het over het algemeen zo dat zij hun contactpersoon bij de bank hiervoor kunnen benaderen en in een eerste gesprek kunnen afspreken wat de vervolgstappen zijn. Als nieuwe klant moet je vaak eerst een aanvraagformulier invullen. Het proces van aanvragen verschilt echter per bank. Zie hieronder de aanvraagprocedures van de drie grootste banken van Nederland.

Aanvraagprocedure ABN Amro

Aanvraagprocedure Rabobank

Aanvraagprocedure ING

Financiering tot 250.000 euro

Als je 250.000 euro of minder nog hebt, dan kun je ook een krediet aanvragen bij Qredits Microfinanciering Nederland.

Kredietvormen Qredits

Alternatieve financiering

Naast banken (nog steeds veruit de grootste financiers) zijn er steeds meer alternatieve vormen van financiering. Ook zij hebben een eigen procedure van aanvragen.

Eerst goed voorbereiden

Zorg dat je goed voorbereid de procedure bij een bank of andere financier ingaat. Doe de financieringswijzer om te zien of jij al klaar bent voor een financieringsaanvraag.

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.