Innoveren

Groeien

Zzp'ers belangrijk bij innovaties mkb

Dienstverlening en bouw profiteren optimaal

Mkb-bedrijven die bezig zijn met innoveren en daarbij externe hulp nodig hebben, schakelen vaak een zzp'er in. Dat blijkt uit onderzoek. Maarliefst 33 procent van de innoverende bedrijven maakt gebruik van de kennis en ervaring van zelfstandigen zonder personeel.

23 mei 2011 1 minuten

Zelfstandige innoveert niet minder, maar ánders

Bedrijfsprocessen in plaats van producten en diensten

Als zelfstandigen innoveren, zijn ze meestal bezig met het verbeteren van bedrijfsprocessen, in plaats van het uitvinden en verbeteren van producten of diensten.

19 mei 2011 1 minuten

Hoe vind je snel een goede mobiele werkplek?

Deze iPhone-applicatie weet waar je moet zijn

Speciaal voor de mobiele werkers van Nederland is er nu de WorkSnug Pro, een applicatie voor je iPhone die je laat zien waar je de beste mobiele werkplekken in je omgeving kunt vinden.

27 april 2011 1 minuten

Uitvinders zorgen voor investeringen

Ondernemer-uitvinders doen het beter dan particuliere uitvinders

Bijna 10.000 uitvinders zijn in Nederland actief. Met het op de markt brengen van hun eigen ideeën, worden innovaties gedaan van meer dan een half miljard euro. Toch worden deze uitvinders vaak over het hoofd gezien.

27 april 2011 1 minuten

Nederlandse bedrijven groeien minder hard

EIM onderzocht waarom

In vergelijking met het buitenland heeft Nederland veel minder snel groeiende bedrijven. En dat terwijl groei erg belangrijk is voor een gezonde economie. Het EIM, Economisch Instituut voor het MKB, onderzocht waarom ondernemers in Nederland klein blijven en vond vijf factoren.

08 februari 2011 2 minuten

Gezocht: ondernemer met innovatief idee

Schrijf je in voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011

Ben jij ondernemer, starter of student en heb jij een innovatief idee dat bijdraagt aan een duurzame toekomst? Schrijf je dan in voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011 en maak kans op de hoofdprijs van €50.000.

02 februari 2011 1 minuten

Verhagen wil meer groeikansen voor kleine bedrijven

"Aanbestedingsregels moeten soepeler"

Als het aan minister Verhagen van Economische Zaken ligt, wordt Nederland de komende jaren nog ondernemender en innoverender. Vooral de kleine bedrijven moeten meer kansen krijgen om groter te worden, vindt hij.

17 januari 2011 1 minuten

Onoverzichtelijke subsidieregeling geeft ondernemer geen energie

Column | Energiesubsidies

Het Rijk heeft bedacht dat over tien jaar 20 procent van de energie duurzaam opgewekt moet zijn. Dat betekent 2 procent per jaar “verduurzamen”, zoiets moet toch kunnen... Helemaal mee eens, en nu aan de slag!

13 december 2010 3 minuten

Pilot mobiel werken ook in rest van Nederland

Zestig procent vorige deelnemers is om

Vorig jaar konden 102 mkb'ers uit Amsterdam en omstreken zes maanden lang gratis kennismaken met mobiel werken. En met succes. Inmiddels hebben 61 Het Nieuwe Werken omarmd. Tijd om de pilot uit te breiden naar de rest van Nederland.

18 oktober 2010 1 minuten

Kenniseconomie heeft masterplan nodig

Nederland moet terug naar wereldtop

Als het aan MKB-Nederland ligt, staat Nederland binnen afzienbare tijd weer in de top 5 van wereldwijde kenniseconomieën. Daarvoor moet er een 'masterplan' komen. Het bedrijfsleven en kennisorganisaties moeten daar samen aan werken, vindt de werkgeversorganisatie.

17 augustus 2010 1 minuten

Innovatievouchers gewild bij mkb-ondernemer

Private vouchers niet meer beschikbaar

Twee weken nadat er nieuwe private innovatievouchers konden worden aangevraagd, zijn er tweemaal zoveel aanvragen binnengekomen dan er private vouchers beschikbaar zijn. Dat meldt het Agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

15 maart 2010 1 minuten

De Innovatievouchers zijn er weer

Kennis inkopen met subsidie van de overheid

Vanaf 23 februari kunnen ondernemers weer gebruik maken van de Innovatievoucher. De pilot met private vouchers uit 2009 krijgt daarmee een vervolg. Met een voucher kan je een kennisvraag over het vernieuwen ven een product, proces of dienst laten beantwoorden door publieke of private kennisinstellingen.

22 februari 2010 1 minuten

Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie

Website CvOI

Het CvOI biedt een centrale, overzichtelijke ingang bij kennisinstellingen voor ondernemers uit het MKB: het MKB-loket. Voor startende ondernemers (studenten, medewerkers met startersambitie) verzorgt het CvOI betaalbare huisvesting, ondersteuning en financieringsinstrumenten: het startersloket.

25 januari 2010 1 minuten

Gemeente tekent convenant Science Park Utrecht

Een ontmoetingsplaats voor bedrijfsleven en kennisinstellingen

Provincie Utrecht, gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht ondertekenen op maandag 20 november 2006 het convenant Science Park Utrecht. Het Science Park Utrecht - gevestigd op de Uithof - moet uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven en de kennisinstellingen.

16 december 2009 1 minuten

MKB Servicedesk daagt Verdonk uit op onderwijs

Tijdens politiek debat MKB Nederland jaarcongres

Vandaag was ik samen met nog 400 anderen aanwezig op het MKB Jaarcongres in het Kurhaus in Scheveningen. BNR nieuwsradio hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten regisseerde tussen de vertegenwoordigers van CDA, PvdA en VVD - respectievelijk de heer Verhagen, mevrouw Albayrak en mevrouw Verdonk.

16 december 2009 3 minuten

Hoe krijgt een onderzoeker zijn vinding op de markt?

Speciale lening voor marktverkenning

Commercialisatie van nieuwe wetenschappelijke kennis is erg lastig voor onderzoekers. Om die reden biedt de SKE-regeling onderzoekers de mogelijkheid om via een lening te verkennen of hun vinding kan leiden tot een nieuw bedrijf.

15 december 2009 1 minuten

Nederland nog steeds aantrekkelijk voor investeerders

Wel inspanningen nodig om aantrekkingskracht te behouden

Nederland is nog steeds aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders, maar er moeten flinke inspanningen gedaan worden om dit zo te houden. Uit onderzoek van Ernst & Young blijkt dat in 2006 95 van alle Europese investeringsprojecten in Nederland zijn terechtgekomen. Dit is een toename van 16% ten opzichte van 2005. Nederland heeft daarmee haar marktaandeel van 2,7% behouden en stijgt van een dertiende naar een twaalfde plaats. Twee jaar geleden stond Nederland nog op de zestiende plaats.

15 december 2009 2 minuten

Kansen MKB door samenwerking met kennisinstituten

Productontwikkeling en kwaliteitsverbetering binnen handbereik MKB

Nederlandse mkb-bedrijven verliezen binnen tien jaar de strijd om de gunst van retailers tegen multinationals. Samenwerking met kennisinstituten biedt het MKB echter een goede basis om de strijd aan te gaan.

15 december 2009 2 minuten

Getoond 37 tot en met 54 van 82 totaal, er zijn meerdere pagina's