Innoveren

Groeien

Vuile handen hoort bij succesvol zakendoen

Dit blijkt uit een onderzoek van Het Financieele Dagblad en Nyenrode.

Bijna een kwart van de ondernemers meent dat vuile handen maken hoort bij succesvol zakendoen. Jongeren zijn het ergst.

15 december 2009 2 minuten

Minder octrooien aangevraagd door Nederlands bedrijfsleven

Philips zakt wereldwijd naar tweede plaats

In de ranking van het aantal aangevraagde octrooien (patenten) zakte Nederland naar de achtste plaats. China nam de zevende plaats van Nederland over.

15 december 2009 1 minuten

Sociale netwerksites bron van inkomsten

Nieuwe manier van zakendoen voor netwerkgeneratie

De Britse krant Telegraph schrijft maandag dat steeds meer jongeren geld verdienen aan sociale netwerksite als Hyves, MySpace en Facebook. De sites worden gebruikt om nieuwe bands te ontdekken, maar ook om nieuwe bedrijven te starten, zo blijkt uit het onderzoek van The Future Laboratory.

15 december 2009 1 minuten

Overheid wil kleine innovatieve bedrijven tegemoet komen

Vooral in het voordeel van kleine ondernemingen

Staatssecretaris Jan Kees de Jager 'omarmt' een voorstel van CDA en PvdA om kleine innovatieve bedrijven via de belasting extra tegemoet te komen.

15 december 2009 1 minuten

De interactieve ondernemer

Ondernemers met interesse voor gebruiksvriendelijk en creatief product design

Op woensdagmiddag 10 oktober wordt het MKB evenement 'De Interactieve Ondernemer' georganiseerd door het Innovatiegerichte Onderzoeksprogramma Mens-Machine Interactie (IOP MMI), SenterNovem en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

15 december 2009

Vraag een innovatievoucher aan

Al meer dan 4.000 innovatievouchers verstrekt aan mkb'ers in 2007

In 2007 zijn al meer dan 4000 Innovatievouchers verstrekt aan MKB ondernemers. Zij zagen mogelijkheden om met een innovatievouchers hun kennisvraag te laten beantwoorden door een publieke kennisinstelling. Bent u MKB-ondernemer en hebt u een idee of ziet u een kans? Vraag er dan nog snel een innovatievoucher aan. Dat kan nog tot en met 14 december 2007!

15 december 2009

Innovatie verliest van korte termijn

Nederland zakt plaats op mondiale concurrentie-index

Nederlandse managers richten zich vooral op de korte termijn. Goedkoper werken is belangrijker dan het gebruik van nieuwe technologie. Het gebrek aan aandacht voor innovatie en achterblijvende investeringen in menselijk talent bedreigen de concurrentiepositie van ons land. Nederland is dit jaar een plaats gezakt op de mondiale concurrentie-index. Dit blijkt uit het jaarlijks onderzoek van het World Economic Forum (WEF) naar de concurrentie- en innovatiekracht van meer dan 130 landen.

15 december 2009

CvOI maakt kenniscentra benaderbaar voor MKB-er

Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie geopend

In Utrecht opende eerder dit jaar het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie (CvOI) haar deuren. Onderdeel van het CvOI is het MKB-loket, dé ingang voor ondernemers naar de grootste concentratie van kennis in Midden-Nederland.

15 december 2009 1 minuten

Subsidienieuws: binnenkort eerste kennisvouchers LNV

Dit voorjaar stelt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de eerste kennisvouchers beschikbaar waarmee bedrijven kennis kunnen inkopen bij universiteiten en andere kennisinstellingen. Het ministerie heeft veel verwachtingen van het relatief nieuwe beleidsinstrument, zo meldt het in de nieuwsbrief ‘Ondernemen in innovatie’.

15 december 2009 1 minuten

Zes miljard euro voor MKB in Kaderprogramma R&D

Nederlandse MKB ontvangt 370 miljoen

Het Europees Parlement heeft voor elkaar gekregen dat het budget voor de mkb-specifieke budgetten Craft en Collective Research wordt verhoogd van 430 miljoen naar 1,3 miljard euro. Minstens 15 procent van de budgetten voor thematische programma’s dient bovendien te worden besteed aan het mkb, (4,9 miljard euro van de 32 miljard). In totaal wordt voor het mkb 6,2 miljard euro uitgetrokken, tegenover 2,1 miljard uit het vorige programma.

15 december 2009 1 minuten

Subsidienieuws: subsidieregeling innovatievouchers open vanaf 21 februari

SenterNovem meldt dat MKB-ondernemers met ingang van woensdag 21 februari 2007 weer aanvragen kunnen indienen voor de Subsidieregeling innovatievouchers (INNOVOUCHER). Ook dit jaar zijn er weer 3000 kleine vouchers à € 2500 en 3000 grote vouchers à € 7500 te verdelen.

15 december 2009 1 minuten

Subsidienieuws: regeling uitgifte innovatievouchers 2007

Zoals gisteren al gemeld is de Subsidieregeling innovatievouchers (INNOVOUCHER) weer open voor het indienen van aanvragen. Voorafgaand aan de nieuwe openstelling is de Regeling uitgifte innovatievouchers 2007 gepubliceerd in de Staatscourant. In deze regeling wordt onder meer bepaald dat de aanvragen voor de dit jaar beschikbare 3000 kleine en 3000 grote vouchers kunnen worden ingediend tot en met 14 december 2007.

15 december 2009

Bekendmaking MKB Innovatie top 100

Geen prijs maar voorbeeldfunctie voor winnaar

Wie is de meest innovatie MKB-ondernemer? Vandaag wordt in Zwolle de MKB Innovatie Top 100 bekend gemaakt. Een onafhankelijke jury beoordeelt innovaties op basis van originaliteit, impact en de omzetpotentie.

15 december 2009 1 minuten

Subsidienieuws: Utrecht stimuleert domotica en zorg op afstand

De provincie Utrecht stelt in totaal € 750.000 beschikbaar in het kader van de tijdelijke Subsidieregeling toekomst thuis (STTU2007). Op deze manier wil de provincie stimuleren dat mensen die zorg behoeven zolang mogelijk zelfstandig in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. De regeling is een onderdeel van het programma Wel Thuis!

15 december 2009 1 minuten

Subsidienieuws: stagefonds voor verzorgenden en verpleegkundigen

Er komt een stagefonds voor nieuwe werknemers in de zorgsector. Staatssecretaris Bussemaker wil met het stagefonds extra stageplekken creëren voor leerlingen in de zorgsector. Het fonds dient ook om de kwaliteit van stageplekken te waarborgen.

15 december 2009 1 minuten

Subsidienieuws: nieuwe ronde TNO Small Business Innovation programme

TNO, de Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, heeft een nieuwe ronde voor haar Small Business Innovation programme (TNOSBIR) geopend. Via TNOSBIR kunnen mkb-ondernemingen een innovatief productidee van TNO verder ontwikkelen en op de markt brengen met financiële ondersteuning van TNO.

15 december 2009 1 minuten

Het bruist bij Nederlandse MKB-bedrijven

MKB Innovatie Top 100 2007

Het bruist bij de Nederlandse bedrijven. Dat is de conclusie van de jury van de MKB Innovatie Top 100 in 2007. De deskundigen beoordeelden vele innovaties en kwamen uiteindelijk tot een ranglijst. Winnaar was Mampaey Offshore Industries uit Dordrecht.

15 december 2009 2 minuten

Subsidienieuws: Koenders wil exportsubsidies beperken

Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking wil exportsubsidies voor het Nederlands bedrijfsleven in ontwikkelingslanden beperken. Dit zei de bewindsman op een bijeenkomst over Afrika georganiseerd door de Evert Vermeer Stichting.

15 december 2009 1 minuten

Getoond 55 tot en met 72 van 82 totaal, er zijn meerdere pagina's