Innoveren

Groeien

Inschrijving Herman Wijffels Innovatieprijs gesloten

Genomineerden in juli bekend gemaakt

De inschrijving voor de Herman Wijffels Innovatieprijs is per 1 april gesloten. Er wordt in totaal € 122.500,- aan prijzengeld verdeeld. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

15 december 2009

Utrecht Innovatie Partner workshop

Het belang van sparren met collega ondernemers

Je hebt een mooi idee, maar niet het kapitaal om het idee uit te voeren. Je bent alle banken al afgeweest, maar krijgt niets. Hoe kan dat nou toch? Zou het kunnen liggen aan het feit dat je niets tastbaars bij je hebt. Een concreet ondernemingsplan dat de mensen bij de bank kunnen beoordelen? Hoe kom ik nou tot een goed plan?

15 december 2009 2 minuten

Hermans vraagt om 250 miljoen euro voor innovatie

Op termijn 25 procent van het MKB innoveren

Loek Hermans, voorzitter Stichting Innovatie Alliantie (SIA) en MKB-Nederland, will op termijn 25 procent van het MKB innoveren. Hiervoor is een intensivering vereist van op termijn 250 miljoen euro. Dit zei Hermans vandaag bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

15 december 2009

Prijzenstorm voor Delftse stormvaste paraplu Senz

De stormvaste paraplu Senz, is onderscheiden met een prominente Amerikaanse designprijs.

Ontwerper Philipp Hess liet maandag weten dat zijn bedrijf met het nieuwe model Senz XL de Gold International Design Excellence Award heeft gewonnen.

15 december 2009 2 minuten

Lekker in slaap vallen met de Zzzleeplight

Siem, Camiel en Merlijn bedachten het beste idee van Nederland

Ondernemen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat dachten de drie vriendjes Siem, Camiel en Merlijn ook. Zij wonnen afgelopen zaterdag het televisieprogramma ‘Het beste idee van Nederland’ met hun uitvinding: de Zzzleeplight.

30 november 2009 2 minuten

Subsidienieuws: Limburg deelt eerste startersvoucher uit

De provincie Limburg heeft onlangs de eerste startersvoucher uitgedeeld aan het bedrijf Leolac uit Wanssum. Leolac gaat de voucher gebruiken voor marktverkenning.

08 juli 2009 1 minuten

Weekendje proefwonen

Crisis lokt creativiteit uit

Omdat een groot deel van de nieuwbouwwoningen leegstaat, heeft een Brabantse projectontwikkelaar bedacht dat mensen kunnen testwonen in de door hem gebouwde huizen.

24 juni 2009 1 minuten

Premier Balkenende krijgt alternatief innovatieplan aangeboden

Draag bij aan dit burgerinitiatief via het web

DEN HAAG – Op vrijdag 13 maart word een alternatief innovatieplan aangeboden aan Premier Balkende. De initiatiefnemers van het Burger Innovatie Initiatief willen met het plan burgers inspraak geven in het innovatiebeleid wat de overheid moet volgen om uit de huidige crisis te komen. Zo’n 130 burgers hebben daar de afgelopen tijd via internet en Twitter aan geschreven. Het plan is bedoeld als een alternatief voor het discussiestuk dat het Innovatieplatform dezelfde dag zal aanbieden.

02 maart 2009 2 minuten

Aërodynamische schermen winnen MKB Energie Idee Prijs

schermen voor vrachtwagens besparen energie

Met het ontwerp van aërodynamische schermen voor vrachtwagens heeft Ephicas vorige week de MKB Energie Idee prijs 2009 gewonnen.

10 februari 2009

Octrooien toegankelijker voor de MKB-ondernemer

Persbericht 07-06-2007

MKB Servicedesk is een samenwerkingsverband aangegaan met Octrooicentrum Nederland. Beide partijen willen hiermee bereiken dat octrooien toegankelijker worden voor de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf.

22 juni 2007 1 minuten

Getoond 73 tot en met 82 van 82 totaal, er zijn meerdere pagina's