Wat kan ik als ondernemer met Google?

Analytics, maps en apps
Hoe zorg je dat je website gevonden wordt? Het antwoord is Google. Maar als ondernemer kun je veel méér met Google. Doe je voordeel met het grote aanbod praktische en goedkope (of zelfs gratis!) IT-mogelijkheden zoals Google Apps.

Bijna alle internetgebruikers zoeken via Google. Slimme ondernemers zorgen dus dat ze gevonden worden via deze zoekmachine. Dat kun je zelf, gratis en eenvoudig. Wist je dat Google ook een online kantoor omgeving biedt onder de naam Google Apps?
 
Inzicht in je klanten via Analytics
Zoals gezegd, is Google allang niet meer alleen een zoekmachine. Pak je het goed aan, dan kun je via Google veel te weten komen over je (potentiële) klanten, hun wensen en gedrag, en de geografische spreiding van je klantenkring. En met deze kennis kun je je marketingstrategie verbeteren, bijvoorbeeld door meer gerichte advertentiecampagnes in te zetten, en je online resultaten verbeteren.
 
Om meer te weten over wie je bezoekers zijn, waar ze vandaan komen, wat ze zoeken en hoe ze zich op je website bewegen, heb je echt geen expert meer nodig. Met Google Analytics kun je zélf eenvoudig inzicht krijgen in het websiteverkeer. En: gratis!
 
Promoot je bedrijf op Google Maps
Ook in de ‘echte wereld’ makkelijk gevonden worden? Zorg voor een gratis vermelding van je bedrijf op Google Maps, de innovatieve concurrent van de Gouden Gids. Dagelijks zoeken miljoenen mensen op Google Maps naar gegevens van lokale bedrijven, zoals contactgegevens, openingstijden en dienstenaanbod. De bezoeker kan vervolgens doorklikken naar de website of een routebeschrijving laten uitvoeren.
 
Je bedrijf laten opnemen op Google Maps is makkelijk, gratis en je hoeft er geen eigen website voor te hebben. Het enige wat je nodig hebt is een Google account en enkele minuten tijd. Bovendien kun je de interactieve kaart ook nog integreren in je eigen website om bezoekers eenvoudig de weg te wijzen naar het bezoekadres.
 
TIP: Je kunt op Google Maps ook lokaal gericht adverteren, dankzij Google AdWords. Dit kan lucratief zijn voor zzp’ers die hun diensten vooral in eigen streek willen promoten. Je adverteert namelijk op een landkaart waar potentiële lokale klanten rondsnuffelen.
 
Google Apps: online kantoorsoftware
Mailen, chatten met collega’s, agendabeheer, documenten opmaken en delen, beveiligingsservices. Je hoeft er geen hardware meer voor te hebben of software te downloaden, te installeren en te onderhouden. Onder de noemer Google Apps biedt Google een goedkoop alternatief voor veel Microsoft-applicaties, om te communiceren, informatie te delen en samen te werken met collega’s, klanten en partners.
 
In dit pakket zijn praktische toepassingen als G-mail, Google Docs & spreadsheets, Google Calendar en Google Talk geïntegreerd. De diensten worden ondergebracht in je eigen domein, waardoor je er altijd en overal toegang tot hebt. Het enige wat je nodig hebt, is een computer, een browser en een internet verbinding.
 
 
 
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres - kantoor Agency No9:
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten