Hoe betrek ik mijn 'digibete' werknemers in het nieuwe werken?

Maak ze bekend met pda en online software
De techniek om mobiel te kunnen werken vormt waarschijnlijk niet zoveel problemen voor je jonge werknemers. Maar hoe zorg je ervoor dat ook je minder digitaal vaardige werknemers meekunnen in deze ontwikkeling?
We mogen ze natuurlijk niet allemaal over één kam scheren, maar vaak zijn de oudere werknemers minder bekend met digitale technieken dan je jongere werknemers. Een laptop zal niet het grootste probleem zijn als je oudere werknemers vertrouwd zijn met een gewone computer. Maar smartphones met touchscreen of PDA met piepkleine toetsjes worden vaak als een groter probleem gezien. Hoe los je dat op?
 
Geef training
Betrek je minder digitale werknemers extra bij het proces van mobiel werken. Geef ze bijvoorbeeld een training, waarin je duidelijk uitlegt hoe ze met deze technologieën om moeten gaan. En als het met één training nog niet duidelijk is, moet je er misschien nog een paar geven of een expert inschakelen die het ze goed kan uitleggen. Het belangrijkste is dat je werknemers betrokken worden bij het proces en niet van de een op de andere dag een smartphone in hun handen gestopt krijgen en zelf maar moeten uitvinden hoe zo’n apparaat werkt.
 
Mindset
Naast de juiste ICT-voorzieningen, is ook de juiste ‘mindset’ (manier van denken) nodig om goed mobiel te kunnen werken. We moeten anders leren denken over vertrouwen en loslaten en over vrijheid en verantwoordelijkheid. Niet alle werknemers vinden dat prettig en vooral oudere werknemers hebben vaak structuur nodig. En die structuur ligt vaak in het feit dat ze van 9 tot 17 kunnen werken op een vaste plek. Als blijkt dat ze niet gemaakt zijn voor het mobiele werken en niet om kunnen gaan met de bijbehorende technieken, kunnen ze het beste hun vaste plek op kantoor houden.

Een rondje mobiel werken

10 vragen in 10 minuten
Het nieuwe werken, hoe doen andere ondernemers dat? Drie doorgewinterde mobiele werkers beantwoorden tien vragen over dit onderwerp.
een-rondje-mobiel-werken-21113131644.png

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten