Exporteren

Internationaal ondernemen

Winnaar MKB Export Award: "Ook Engeland onder de indruk"

Talkshow over internationale ambities waarmaken

Het Eindhovense bedrijf Recornect won onlangs de MKB Export Award 2015. Ondernemers Feico Lanting en Cor Datema spreken met presentator Willem Overbosch over het benutten van internationale kansen. Bekijk de talkshow.

06 september 2018 1 minuten

Inschrijving MKB Export Award 2017 van start!

Mkb-ondernemers met de ambitie om internationaal zaken te doen, kunnen zich met ingang van vandaag inschrijven voor de vijfde editie van de MKB Export Award. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met Language Institute Regina Coeli en is bedoeld voor ondernemers die de potentie hebben om met succes de grens over te gaan of hun al bestaande internationale activiteiten willen uitbreiden.

11 april 2018 1 minuten

"In 2014 economisch herstel voor helft sectoren"

Rabobank voorziet flinke groei export

Vijf van de tien sectoren zullen in 2014 groeien, voorspelt de Rabobank in haar jaarlijkse sectorprognoses. Vooral sectoren die zich richten op het buitenland, zoals industrie, groothandel en transport, zullen profiteren van de aantrekkende wereldeconomie. Ook voor de gezondheidszorg en de automotive-sector ziet de bank groei.

01 december 2017 1 minuten

Nederlandse industrie trekt zich op aan buitenland

Productiegroei voor alle sectoren in de industrie

De hele Nederlandse industrie zal volgend jaar productiegroei kennen, de sectoren die zich richten op het buitenland het meest. Dat voorspelt ABN AMRO. Het economisch bureau van de bank denkt dat de industriële productie in 2014 dankzij de maakindustrie met 2 procent zal groeien.

01 december 2017 1 minuten

Tien bedrijven krijgen handelsmissiepakket

Ondersteuning bij stap naar exporteren

Michaël van Straalen (MKB-Nederland), Camiel Eurlings (KLM), Ralph Hamers (ING) en Simon Smits (Buitenlandse Zaken) hebben vrijdag 29 november bekendgemaakt welke tien bedrjven een Oranje Handelsmissiepakket krijgen om hun internationale ambities te kunnen waarmaken. Met het fonds ter waarde van 10.000 euro kunnen zij op handelsmissie of buitenlandse beurzen bezoeken.

01 december 2017 1 minuten

CBS-cijfers: export trekt voorzichtig aan

Vooruitzichten voor december gunstiger

In oktober heeft Nederland iets meer goederen uitgevoerd dan een jaar geleden. Ook het handelsoverschot (de waarde van de uitvoer min de waarde van de invoer) was 0,4 miljard euro groter dan vorig jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voorspelt dat deze lichte groei doorzet.

01 december 2017 1 minuten

Nederlandse bedrijven missen kansen in groeimarkten

Duitsland en België actiever in opkomende economieën

Nederlandse bedrijven kunnen meer profiteren van de onstuimige economische groei in opkomende markten China, India, Indonesië en Saoedi-Arabië. Het aandeel goederen dat onze buurlanden België en Duitsland hiernaar exporteren, is veel groter dan het onze.

01 december 2017 1 minuten

Ga jij met ons mee naar Kopenhagen?

Ondernemers-avonturen in Denemarken

Claartje Vogel bezoekt deze week in Kopenhagen avontuurlijke Nederlandse ondernemers die een bedrijf zijn begonnen in de Deense hoofdstad. Waarom zijn ze de grens overgegaan en hoe vergaat ze dat? Ook doet de journalist verslag van de belangrijkste trends en tips voor ondernemers op het internationale event Crowdsourcingweek Europe. Haar eerste blog.

01 december 2017 2 minuten

Exportplannen?

Vul het exportplan in en je weet of je er klaar voor bent

Jij hebt internationale ambities en wilt met je product of dienst de grens over. Ben je daar klaar voor met je bedrijf? Doe de check met behulp van dit invuldocument voor een exportplan.

01 december 2017 1 minuten

Derde editie MKB Export Award van start

Maak je ambitieuze internationale plannen waar

Ondernemers met internationale ambities kunnen zich met ingang van vandaag aanmelden voor de derde editie van de MKB Export Award, een initiatief van MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met taleninstituut Regina Coeli. De uiteindelijke winnaar van deze exportprijs krijgt een flinke duw in de rug om zijn doel te verwezenlijken.

01 december 2017 2 minuten

Hoenderdaal Fasteners wint MKB Export Award 2016

Zweden groeimarkt schroefconcepten

Hoenderdaal Fasteners uit Veenendaal, producent van bevestigingsmaterialen, is de winnaar van de vierde MKB Export Award.

01 december 2017 2 minuten

Exporterende sectoren kunnen groei verwachten

Sectoren profiteren van aantrekkende wereldeconomie

In de tweede helft van 2013 zullen de sectoren die sterk afhankelijk zijn van export weer gaan groeien. Dat voorspelt het ING Economisch Bureau in haar kwartaalbericht voor de sectoren. De sectoren industrie, groothandel en transport zullen het komende halfjaar al herstellen en in 2014 weer gaan groeien.

29 november 2017 1 minuten

Meer export dankzij LinkedIn

Column | Vind exportpartners via social media

LinkedIn is één van de bekendste socialmediakanalen. Ook voor exporteurs wordt LinkedIn steeds interessanter, met name als acquisitietool. Hoe kun je LinkedIn beter gebruiken om exportpartners te vinden en nieuwe markten te betreden? In dit artikel de antwoorden!

22 september 2016 5 minuten

Zaken doen volgens de Chinese cultuur

Hoe word je succesvol in China?

Zaken doen in China vraagt om een compleet andere aanpak dan je in Nederland gewend bent. Even snel spijkers met koppen slaan, werkt absoluut niet. Succesvol ondernemen in China betekent dat je veel tijd en energie zult moeten steken in het opbouwen en onderhouden van een goede, vriendschappelijke verstandhouding met de zakenrelatie.

02 augustus 2016 2 minuten

Export zorgt voor succes mkb-bedrijven

Tweederde mkb internationaal actief

Bijna twee op de drie bedrijven in het midden- en kleinbedrijf is internationaal actief. Dat blijkt uit een rondgang onder 383 ondernemers op de internationale vloer van de Week van de Ondernemer in april, uitgevoerd door ING. Bedrijven die zich meer op het buitenland focussen, zijn ook succesvoller, blijkt uit het onderzoek.

11 januari 2016 2 minuten

Onora bv wint MKB Export Award

MKB-Nederland en TNT: ‘Milieuvriendelijke grafkist heeft wereldwijde potentie’

Onora bv uit Den Bosch, producent van grafkisten gemaakt van 100 procent organisch restafval, is de winnaar van de tweede MKB Export Award. Ondernemer Marieke Havermans (40) ontving de prijs 10 maart in Nieuwegein tijdens de exporteursbijeenkomst ‘Verover nieuwe markten’.

11 december 2015 2 minuten

Hoe win je het OHMF?

Winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2014 delen tips

Het Oranje Handelsmissiefonds helpt ondernemers de stap over de grens te maken. Er zijn jaarlijks honderden aanmeldingen. Hoe kom je bij de laatste tien? En welke export-tips hebben de winnaars van vorig jaar voor jou? Bekijk de video.

11 december 2015 1 minuten

"We zijn nog geen geoliede exportmachine"

Reynier van Bommel over stap-voor-stap-exportstrategie

Bij de familie Van Bommel zit ondernemen in het bloed. De negende generatie leidt het bedrijf dat zich inmiddels hofleverancier mag noemen: broers Reynier, Floris en Pepijn. Reynier: “Samenwerken met hen is het mooiste wat er is. We willen hetzelfde: dit bedrijf nog mooier maken dan het al is.”

11 december 2015 3 minuten

Getoond 37 tot en met 54 van 84 totaal, er zijn meerdere pagina's