Exporteren

Internationaal ondernemen

"Handelsakkoord met Amerika is hard nodig"

MKB-Nederland pleit voor akkoord EU en VS

MKB-Nederland, werkgeversorganisatie VNO-NCW en handelsorganisatie ICC Nederland pleiten voor het sluiten van een optimaal handelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het akkoord is hard nodig om de positie van het Europese bedrijfsleven op het wereldtoneel te beschermen.

29 november 2013 1 minuten

"Wij exporteren de Nederlandse fietsenkennis de wereld over"

VANMOOF in vier jaar tijd grote naam in fiets- en ondernemersland

De broers Carlier begonnen vier jaar geleden hun bedrijf VANMOOF. Wat begon met 'laten we de Nederlandse stadsfiets doorontwikkelen tot een Nederlands exportproduct' is uitgemond in een prachtbedrijf met dealers in Amerika, Azië en Europa.

28 oktober 2013 3 minuten

Meer export dankzij ons online postennetwerk

Column | Samen kennisvoorsprong pakken door internet

Buitenlandse handel bepaalt voor een groot deel de economische groei in Nederland. Veel meer dan andere landen heeft Nederland een open economie gehad met een bijbehorend postennetwerk. Dit zou van nog grotere betekenis voor de Nederlandse export kunnen zijn als óók de Nederlandse exporteur internet proactiever gebruikt.

22 oktober 2013 4 minuten

Verover Nieuwe Markten: Internationale handel met het Verenigd Koninkrijk

Schrijf je voor 31 mei gratis in voor ons interactieve webinar!

Waarom is het Verenigd Koninkrijk interessant voor jou? Welke cultuurverschillen kun je verwachten en hoe begin je er als Nederlandse ondernemer. Kom het te weten tijdens ons webinar over internationale handel met het Verenigd Koninkrijk en stel je vraag aan specialisten en ondernemers.

27 september 2013 1 minuten

Meer export dankzij de Facebook Timeline

Column Geert J. Nijkamp | Creëer vertrouwen in het buitenland

Facebook is een van de meest gebruikte socialmediakanalen bij individuele personen en in B2C (Business-to-Consumer). Vooral voor Nederlandse exportbedrijven kan de Facebook Timeline een enorm waardevol en onderscheidend instrument zijn. Lees in dit artikel de ins & outs.

23 juli 2013 4 minuten

Meer export dankzij online distributeursondersteuning

Column | Behoud je distributeurs via E-export

Verrassend weinig exporteurs zijn bezig met E-export, blijkt uit het onderzoek Trends in Export 2013. Het internet wordt vooral ingezet als informatiemedium, terwijl de strategische inzet van internet en het gebruik van social media en apps minimaal is. Juist Nederlandse exporteurs moeten het internet gebruiken om hun offline marketing te versterken en hun distributeurs te ondersteunen bij marktontwikkeling.

13 mei 2013 3 minuten

"In Abu Dhabi schudden ze geen handen met een vrouw"

Jacqueline van der Weijden exporteert vlaggenmasten

Een vlag die bij een zuchtje wind niet meteen om de mast krult, dat is natuurlijk ideaal. Limeta BV maakte er een internationale business van. Volgende land op het verlanglijstje van Jacqueline van der Weijden is Brazilië.

16 april 2013 4 minuten

Waarde Nederlandse export stijgt

Nederland met Frankrijk en Amerika grootste agro-exporteur

Nederland heeft in de eerste maand van 2013 ruim 5 procent meer geëxporteerd dan in het jaar ervoor. De waarde van de uitvoer, 36,3 miljard euro, is zelfs bijna 6 procent meer dan in het begin van 2012, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

15 maart 2013 1 minuten

Wil je innoveren? Ga samenwerken!

Samenwerking is belangrijk voor productinnovatie

MKB-bedrijven die samenwerken met grotere bedrijven in binnen- en buitenland innoveren meer dan bedrijven die niet samenwerken.

14 maart 2013 1 minuten

"Overheid moet mkb stimuleren om te exporteren"

Hans Biesheuvel pleit voor minister van internationale handel

Export; daar liggen grote kansen voor ondernemers, zo blijkt uit onderzoek. Om ervoor te zorgen dat die kansen benut worden, is er volgens Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, een minister van internationale handel nodig.

27 september 2012 2 minuten

"Export geeft mijn bedrijf bestaansrecht"

Lourens Poorter exporteert 85 procent van zijn productie

Van zeiler naar ondernemer. Voor Lourens Poorter heel normaal: "Ik was al ondernemer, verhuurde mezelf als zeiler, specialiseerde me in disciplines." Poorter vat daarmee samen wat het bedrijf inhield dat hij begon op zijn 16e: Sailing Perfection.

13 juli 2012 3 minuten

Hoe kunnen exportbedrijven via internet hun voorsprong uitbreiden?

Column | Internetmarketing voor export

Doe jij zaken in het buitenland? Je kunt internet slim inzetten om je exportvoorsprong vast te houden. Columnist Geert Nijkamp voorziet je van een aanvalsplan.

26 juni 2012 2 minuten

Getoond 73 tot en met 84 van 84 totaal, er zijn meerdere pagina's