MKB-Nederland

Hoe maak je een personeelsscan?

Breng de kwaliteiten en het potentieel van je personeel in kaart

Met een personeelsscan zie je direct hoeveel kwaliteit je in huis hebt en welke medewerkers nog groeipotentie hebben. Hoe maak je zo'n foto van je personeel?

21 februari 2013

Ontwikkeling van personeel draagt bij aan groei van onderneming

Hoe haal ik het beste uit mijn mensen?

Je wilt dat je medewerkers zich kunnen ontwikkelen en je wilt het beste uit je mensen halen. Maar hoe doe je dat als ondernemer? Wat heb je bijvoorbeeld aan plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken? Antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen lees je op de Excelleren.nu.

21 februari 2013

Overheidsregelingen goed gebruikt

Duidelijke kredietbehoefte mkb

Banken en bedrijfsleven hebben het afgelopen jaar dankbaar gebruik gemaakt van de verruiming van de garantiefaciliteiten door de overheid. Zowel onder de paraplu van de BMKB als de Groeifaciliteit zijn meer kredieten toegekend en ook de microfinanciering voorziet in een duidelijke behoefte van het mkb.

31 januari 2013

Praktijkinformatie Stroomstoringen

MKB-Nederland en Meldpunt Stroomstoringen

Het hebben van stroom is bijna vanzelfsprekend voor ons. Valt de stroom uit, dan heeft dit grote gevolgen voor ons functioneren. Hoe moet je daarmee omgaan als mkb ondernemer?

25 januari 2013

Waarom heb ik een ondernemersvisie nodig?

Zorg dat je medewerkers weten waar je bedrijf voor staat

Bedrijven met een visie zijn succesvoller. Dat blijkt al jaren uit diverse onderzoeken. Een visie geeft richting aan de onderneming en haar medewerkers. Ook niet onbelangrijk, het motiveert en bindt mensen.

23 januari 2013

Waarom heb ik een ondernemersvisie nodig?

Zorg dat je medewerkers weten waar je bedrijf voor staat

Bedrijven met een visie zijn succesvoller. Dat blijkt al jaren uit diverse onderzoeken. Een visie geeft richting aan de onderneming en haar medewerkers. Ook niet onbelangrijk, het motiveert en bindt mensen.

23 januari 2013

Hoe haal ik het beste uit mijn mensen?

Bekijk de beelden van het inspirerende kickoff event van Excelleren.nu

Zoek elkaar op, inspireer elkaar, durf te leren: een kleine greep uit de tips die spreker en dagvoorzitter Jeroen Busscher gaf op het succesvolle kick-off event van Excelleren.nu.

21 januari 2013

Op Bezoek bij Loek: Kersteditie

Vertrekkend voorzitter van MKB-Nederland Loek Hermans heeft voor alle mkb'ers van Nederland een eindejaarsgroet.

21 januari 2013

Op Bezoek bij Loek: Aflevering 8

Wat gaat er in 2011 veranderen voor ondernemers? Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland zet het voor je op een rijtje, inclusief de toekomst van de KvK!

21 januari 2013

Op Bezoek bij Loek: Afscheid

Op 9 februari neemt Loek Hermans afscheid als voorzitter van MKB-Nederland. Dat doet hij natuurlijk niet zonder jullie ondernemers nog even gedag te zeggen. Bekijk hier de laatste aflevering!

21 januari 2013

MKB-Nederland sluit akkoord met banken over klachtenregeling bij kredietverlening

MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel gaat op pad

De drie grootste banken gaan de afhandeling van kredietaanvragen van mkb-ondernemers verduidelijken en verbeteren.

21 januari 2013

Het geheim van innovatie? Zorg voor kruisbestuiving

Stimuleer ideeën en talenten binnen je bedrijf

Wat maakt een bedrijf innovatief? Dat hangt af van hoe open een onderneming is naar haar mensen. En hoe talenten maar ook ideeën worden benut en gestimuleerd.

04 januari 2013

Vakantie vieren met je gezin; het is nèt ondernemen

Waarom je als ondernemer niet zonder visie kunt

Aan een mooie routeplanner en fraaie gedetailleerde wegenkaarten heb je weinig als je niet weet waar je naar toe wil. Dat geldt net zo goed voor ondernemers zonder visie... Waarom?

04 januari 2013

Verbeter je medewerkers, begin bij jezelf

Soms is er iets mis met de manier van leidinggeven

Jarenlang was 'the sky the limit'. Nu het economisch moeilijke tijden zijn, willen veel mkb-ondernemers meer grip krijgen op hun personeel. Maar soms ligt het ook aan de manier van leidinggeven.

04 januari 2013

Neem leren op de werkvloer serieus. Dat loont

Pleidooi om informeel leren vast te leggen in CAO's

Jaarlijks besteden bedrijven zo'n 80% van hun budget aan opleidingen, trainingen en cursussen. Terwijl medewerkers eigenlijk veel meer opsteken tijdens het leren op de werkvloer. Hoog tijd om informeel leren ook in CAO's vast te leggen.

04 januari 2013

Waar doen we het eigenlijk voor?

Zorg dat je medewerkers trots zijn op wat ze doen

In de metaalbranche is de instroom van jongeren al jaren laag. Wat nog erger is: Een kwart van de jongeren vertrekt na twee jaar alweer. Dat is erg voor het bedrijf. Maar erger is nog dat ze uit de branche verdwijnen. Werkgevers weten hen vaak niet te boeien. Hoe doe je dat?

04 januari 2013

De echte crisis moet nog beginnen

Bereid je voor op de 'war of talent'

Terwijl ondernemers zich door de recessie heenworstelen, gloort er geen licht aan de horizon. Integendeel. Als de economie straks aantrekt, wacht een nog grotere uitdaging. Namelijk de crisis van de vergrijzing en ontgroening. Ofwel een dramatisch tekort aan vakmensen.

12 december 2012

Blijf de wat-wil-je-worden-vraag stellen

Je medewerkers geven misschien wel verrassende antwoorden...

Aan kinderen wordt vaak gevraagd wat ze later willen worden. Maar ook werkgevers zouden deze eenvoudige vraag moeten blijven stellen. Het antwoord kan verrassend zijn....

12 december 2012

Getoond 37 tot en met 54 van 193 totaal, er zijn meerdere pagina's