MKB-Nederland

Moet je als ondernemer de stoep voor je winkel- of bedrijfspand sneeuwvrij houden?

Check of er een verplichting bestaat bij je gemeente

Je winkel of bedrijfspand is een stuk toegankelijker als de stoep ervoor sneeuw- en ijsvrij is. De meeste ondernemers en winkeliers zullen met de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen ongetwijfeld in de weer zijn geweest met een bezem. Maar is dit ook verplicht?

20 december 2010

Ondernemers steunen kabinet Rutte/Verhagen

Regeerakkoord duidelijke keuze voor versterking economie

Het heeft even geduurd, maar eindelijk hebben VVD, CDA en PVV een regeerakkoord gepresenteerd. Met dit akkoord wil de overheid Nederland sterker uit de crisis laten komen, aldus Rutte. En een sterkere economie is natuurlijk ook goed voor de ondernemers van Nederland.

01 oktober 2010

Gratis deskundig advies voor MKB

Maak gebruik van stimuleringsmaatregel Leercultuur

Tenminste vijfhonderd bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb) krijgen vanaf 1 juli a.s. gratis deskundig advies over de wijze waarop zij leren op het werk kunnen bevorderen.

27 juli 2010

'Ondernemer moet voor de klas'

Onderwijs en bedrijfsleven moeten meer samenwerken

MKB-Nederland vindt dat het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven beter moeten gaan samenwerken. Voorzitter Loek Hermans: 'Ik zou ondernemers bijvoorbeeld willen vragen om eens een paar uur per week of per maand voor de klas te gaan staan.'

14 juli 2010

Verzoek aan nieuw kabinet: voorkom toename regeldruk

Commissie Regeldruk Bedrijven pleit voor gelijke regeldruk

De overheid probeert de laatste jaren de regeldruk te verminderen. Maar daar merken ondernemers nog weinig van. Daarom pleit het bedrijfsleven nu tijdens de formatie voor een gelijke regeldruk.

09 juli 2010

There are tricks in every trade

Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk | 22 juni 2010

Tijdens deze informatiemiddag wordt je in een middag bijgepraat over alle tricks & trade waarmee je te maken krijgt als je zaken doet met het Verenigd Koninkrijk.

10 juni 2010

Ondernemer kiest voor VVD

Partij op 1 in ondernemersstemwijzer MKB-Nederland

Na wekenlang debatteren is vandaag het grote moment aangebroken. Twaalf miljoen kiesgerechtigden mogen hun stem uitbrengen op een van de negentien partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen. De stem van de ondernemers in Nederland zal niet verrassend zijn: bijna de helft kiest voor de VVD.

09 juni 2010

Altijd een antwoord voor leden

MKB Servicedesk in VM

De MKB Servicedesk beantwoordt vragen van ondernemers. Dit gebeurt online op een website en aan de telefoon. MKB-Nederland heeft de uitvoering van de servicedesk uitbesteed aan een partner. Hoe en waarom? | Tekst: Jeanne Hoogers

22 april 2010

Ondernemers optimistisch over kansen Nederland

MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland presenteren toekomstvisie

De drie ondernemersorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland presenteren vandaag in 'Optimistisch' hun toekomstvisie op de ondernemerskansen in Nederland. Daarin staan voorstellen die de groei van de economie extra moeten bevorderen, want Nederland haalt niet het beste uit zichzelf.

22 april 2010

Trage betalers bekend gemaakt op snellerbetalen.nl

MKB-Nederland zet traag betalende gemeenten te kijk op website

Ondernemers die leveren aan de overheid wachten nog steeds lang op hun geld. MKB-Nederland heeft onlangs alle Nederlandse gemeenten in een brief opgeroepen om aan te geven welke betalingstermijnen zij hanteren. De resultaten zijn vanaf vandaag te zien op www.snellerbetalen.nl.

13 april 2010

Wat een goddelijke muffins uit de oven - 6 minutes ago from de bakker om de hoek

Bakkers kunnen vanuit de keuken twitteren met de BakerTweet

Verse broodjes, warme appelflappen, smeuïge chocoladecroissants. Daar wil je als hongerige lekkerbek toch als eerste bij zijn? Een speciaal apparaat voor in de bakkerij zorgt dat het kan.

12 april 2010

Kabinetcrisis tijdens economische crisis ongunstig

'Ondernemers staan in de kou'

De ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW vinden de val van het kabinet midden in een economische crisis een zeer slechte zaak. Sectoren die zwaar in de problemen zitten, zoals de bouw, blijven nu in de kou staan.

25 februari 2010

Nationale Winkelraad: zondagsopening regelen met winkeliers

Afschaffing toerismebepaling in Winkeltijdenwet

De Nationale Winkelraad van MKB-Nederland pleit voor het afschaffen van de toerismebepaling uit de Winkeltijdenwet nu de huidige praktijk van decentrale besluitvorming verder wordt geformaliseerd. Dit zegt ze in een reactie op een concept-wetswijziging die het ministerie van EZ ter consultatie heeft rondgestuurd. Niet ‘substantieel toerisme’ maar ‘substantieel lokaal draagvlak’ onder de plaatselijke winkeliers, consumenten en bewoners van binnensteden zou juist centraal moeten staan.

25 januari 2010

MKB-Nederland pleit voor verdere verruiming werktijdverkorting

Verruiming die Donner vandaag bekend maakte volstaat niet

De 1 à 2 weken extra tijd die minister Donner ondernemers geeft om werktijdverkorting voor hun werknemers aan te vragen, schiet volgens MKB-Nederland nog te kort.

16 december 2009

Denken ondernemers te licht over zwaar werk?

FNV vindt van wel en stapt op uit overleg

De FNV-bond is opgestapt uit het overleg over arbeidsomstandigheden. De werkgeversorganisaties zouden te licht denken over zwaar werk. Is dat ook zo?

16 december 2009

Reactie MKB Nederland en VNO/NCW op rapport Bakker

Rapport is een uitdaging voor de toekomst van Nederland

De werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland vinden dat het rapport Bakker “een uitdagend perspectief biedt”.

16 december 2009

Reactie MKB-Nederland op eindejaarsenquete

Financiering belangrijkste thema

De uitslag van de eindejaarsenquete is bevestiging van het beeld dat MKB-Nederland heeft.

16 december 2009

Bouwsector hoeft niet op overheidssteun te rekenen

Minister Bos reageert afwijzend op oproep Loek Hermans

De Nederlandse bouwsector hoeft wat betreft minister van Financien Wouter Bos niet te rekenen op overheidssteun. Bos liet dit dinsdag blijken tijdens zijn wekelijkse interview met nieuwszender RTL-Z.

16 december 2009

Getoond 109 tot en met 126 van 193 totaal, er zijn meerdere pagina's