MKBlogs

Petje af voor local heroes

Projectmanager Raoul Wijnberg

Ik sla de krant open en het is meteen raak. Op bladzijde 2 zie ik de pijnlijke röntgenfoto die gemaakt is door de Spaanse douane: een 8-jarige jongen in een koffer. Meegenomen door een onbekende vrouw van 19: ver weg van zijn vader in Ivoorkust. Ik betrap mezelf op het machteloze gevoel dat ik geen flauw benul heb, wat ik op dit moment voor het jongetje kan betekenen. Verdrietig genoeg kan ik even niets beters bedenken dan het even te laten bezinken.

27 juni 2017

Oma Catootje als muze

Editorial | Blijven vernieuwen als ondernemer

Ze pakt de handvaten van haar rollator nog eens wat steviger vast. Haar mondhoeken krullen op, haar ogen beginnen te stralen. Mijn oma Cato stapt voetje voor voetje de nieuwe broodjescorner van mijn oom en tante binnen, 'Bij Catootje' genaamd. Vernoemd naar oma, de moeder van het familiebedrijf.

30 november 2016

299.349 designers ontwerpen samen ons nieuwe logo

Editorial | Hoe het logo van DNG de wereld over gaat

We hikken al een tijdje aan tegen het logo van Dutch Network Group, de mediagroep die boven MKB Servicedesk hangt. Of uitgever, in gewone-mensentaal. Het huidige logo vind ik op zijn zachtst gezegd niet helemaal passen bij de uitstraling die we zoeken: vooruitstrevend, nieuw, passievol. Dus: we zoeken hulp. Van mkb'ers vanuit de hele wereld!

29 november 2016

Een kriebelend ondernemersgen

Editorial | The Next Entrepreneur

Als je in een bedrijf werkt dat draait om ondernemers, kriebelt het regelmatig: dat ondernemersgen. De ene collega verkoopt gebloemde theepotten en -kopjes via haar vintage website, de ander verhuurt hostesses voor beurzen. Allemaal aangestoken door de ondernemers die we dagelijks spreken.

28 november 2016

2015 Back to basics

Column Willem Overbosch

Tijd voor wat afstand. In april 2014 zag ik op Facebook een bericht van een vriendin in Australië, waarin ze aangaf vier weken naar Denemarken te gaan rond kerst. Wie wil er op ons huis passen? Binnen een minuut staat mijn reactie eronder: “Dat doen wij wel!” Soms moet je je gevoel volgen, dit was zo’n moment. Achteraf bleek mijn vrouw hetzelfde bericht gezien te hebben, met de gedachte: eens kijken of Willem dit ook gezien heeft. Ja dus :)

29 januari 2015

Ondernemers in oranje-outfit

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

De handelsmissie is nog geen 24 uur bezig, maar er is al heel veel gebeurd. De sfeer is goed, alles is tot in de puntjes verzorgd, er reizen mensen met interessante verhalen mee en Polen zijn vriendelijk en gastvrij. Dat zijn de conclusies die ik tot nu toe heb kunnen trekken.

26 juni 2014

De Baan van Next Journalist win je niet zomaar

MKBlog Tessa Witte | Achter de schermen bij The Next Journalist

Het begon met een wild idee van een challenge voor onze nieuwste vacature. Niet zomaar een vacature, maar iets bijzonders - iets waar een challenge bij past. De vacature is een baan bij MKB Servicedesk en De Zaak met de opdracht om namens ons mee te gaan op Crowd Expedition met Martijn Aretz, die onderzoek gaat doen naar de collaborative economy. Daar willen wij alles van weten en daar hebben wij de perfecte nieuwe collega voor nodig.

25 juni 2014

MKBuzz in Polen | Dag 1 videoblog Willem Overbosch

De MKBuzz is mee met de economische missie in Polen. Willem Overbosch maakt aan het einde van iedere dag een videoblog en geeft hiermee een kijkje achter de schermen van de missie.

24 juni 2014

'Met sommige dingen moet je maar gewoon beginnen'

Vlog van Willem Overbosch over handelsmissie Polen

Eens in de zoveel tijd wordt er een handelsmissie georganiseerd door de Nederlandse overheid. Enkele tientallen Nederlandse ondernemers vertrekken naar een land, in het gezelschap van Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders. 23 juni is het weer zover. Een groep ambitieuze ondernemers vertrekt naar Polen om te onderzoeken welke zakelijke mogelijkheden het land biedt.

24 juni 2014

Crowd Expedition: een snelcursus deeleconomie in Parijs

Column | Eerste reis als Next Journalist

De eerste reis als Next Journalist bij Crowd Expedition ging naar OuiShare Fest in Parijs. In drie dagen deden we als startend expeditieteam een hoop nieuwe kennis op! Het volledige verslag lees je in deze blog.

10 juni 2014

Getoond 11 tot en met 20 van 23 totaal, er zijn meerdere pagina's