Nieuws

Handige online tips en tricks om van te leren!

Brancheorganisaties hebben diverse online tools

Wil je je opleidingsbeleid aanpassen maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan gebruik van deze tools, aangeboden door verschillende brancheorganisaties. Van tips over functioneringsgesprekken tot een bedrijfsopleidingsplan in zeven stappen. Doe er je voordeel mee.

19 maart 2020

Domeinnamen met .nl populairst onder Nederlandse ondernemers

Infographic: 79% ondernemers verkiest website met .nl

Maar liefst drie kwart van de Nederlandse ondernemers heeft een website die eindigt op .nl. Dat blijkt uit onderzoek* van MediaTest in opdracht van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Van de ondernemers die van plan zijn een domeinnaam te registreren, geeft 79 procent aan voorkeur te hebben voor een .nl-extensie.

05 september 2018

Investeren in gezondheid personeel levert 2,6 miljard euro op

Bespaar 400 euro per werknemer, per jaar

Investeer je in de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, dan levert dat geld op. Ondernemers besparen 2,6 miljard euro wanneer het ziekteverzuim door duurzaam werken met 1 procent daalt.

25 juli 2017

Fietsen achter het bureau houdt personeel gezond

Medewerkers kunnen werken en bewegen tegelijk achter het fietsbureau

Met je laptop op de hometrainer: dat klinkt als het toppunt van multitasken, maar comfortabel is anders. Daar bedachten kantoormeubelfabrikant Markant en TNO iets op: het fietsbureau. Dé manier om medewerkers tijdens hun werk in beweging te houden.

04 december 2014

Elke Dag Beter Award genomineerden bekend

Stem nu op het vitaalste bedrijf van Nederland

Drie mkb-bedrijven zijn genomineerd voor de tweede Elke Dag Beter Award. De jury draagt Tripa, InPromo en Koekjesbakkerij Veldt voor als potentiele winnaars. Het zijn bedrijven die op een creatieve, vernieuwende manier bezig zijn om hun medewerkers duurzaam in te zetten. De Elke Dag Beter Award wordt op 8 april op de Week van de Ondernemer door minister Asscher uitgereikt.

01 april 2014

Brainstorm regelmatig hoe het (nog) beter kan

Hoe zijn collega-ondernemers bezig met een sterke leercultuur?

Organiseer regelmatig een bijeenkomst met je medewerkers om kennis en ervaring te delen. En: Brainstorm dan gelijk hoe de organisatie (nog) beter kan. Dat is de belangrijkste leertip die ondernemers aan collega-ondernemers willen meegeven.

28 oktober 2013

Hoe maak ik leren leuk?

Ondernemerslessen van Mario Bierkens

Bij veel medewerkers roept leren negatieve gevoelens op. Hoe maak je het leuk? Op deze en andere vragen kregen ondernemers een antwoord tijdens de inspiratie-lunch van topcoach Mario Bierkens. Deze vond plaats tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht.

12 maart 2013

Ontwikkeling van personeel draagt bij aan groei van onderneming

Hoe haal ik het beste uit mijn mensen?

Je wilt dat je medewerkers zich kunnen ontwikkelen en je wilt het beste uit je mensen halen. Maar hoe doe je dat als ondernemer? Wat heb je bijvoorbeeld aan plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken? Antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen lees je op de Excelleren.nu.

21 februari 2013

Hoe halen collega-ondernemers het beste uit hun mensen?

De beste leertips op een rijtje

Hoe doen anderen dat? Hoe halen collega-ondernemers het beste uit hun medewerkers? Hoe stimuleren zij hun mensen om dagelijks van (en met) elkaar te leren? Die vraag werd gesteld aan bezoekers van de Excelleren-stand tijdens de regionale Ondernemerscongressen. Hieronder de meest waardevolle leertips op een rijtje.

12 februari 2013

Help mijn personeel luistert niet!

Onderdeel van het project Excelleren.nu van MKB-Nederland

Problemen met delegeren en personeel dat niet luistert? Mine van Wychen van training- en organisatieadviesbureau RIN geeft praktische tips en advies.

21 januari 2013

Getoond 1 tot en met 10 van 21 totaal, er zijn meerdere pagina's