shutterstock_135704423.jpg

Privacyvoorwaarden opstellen met handige tool

Zo maak je een privacyverklaring voor je website
Het plaatsen van een privacyverklaring op je website is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt. Maar hoe doe je dat? We helpen je op weg met een handige scan.
fraude.jpeg

Acquisitiefraude eindelijk strafbaar

Spooknota's binnenkort bij wet verboden
Het einde van spooknota's, valse facturen en telefonische fraude is in zicht. De Eerste Kamer heeft in januari 2016 een wet aangenomen, waardoor acquisitiefraude strafbaar wordt. Zodra de wet in werking is kan acquisitiefraude worden bestreden.
Vuurwerk Oud en nieuw.jpg

Ondernemers opgelet, dit verandert er in 2016

Column Lotte Elbrink | Nieuwe wet- en regelgeving
Het nieuwe jaar staat voor de deur. En dat betekent dat er op het gebied van wet- en regelgeving het een en ander verandert. Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.
wegwerk.jpg

Wel of geen nadeelcompensatie bij wegwerkzaamheden?

Column Christa Lagerweij-Duits | Ook bij minder dan 15% omzetverlies?
Rijkswaterstaat eist standaard minimaal 15 procent omzetverlies bij wegwerkzaamheden voordat de ondernemer een vergoeding ontvangt. Is daarvan geen sprake, dan wordt het verzoek om schadevergoeding zonder meer afgewezen. De gehele schade blijft dan voor jouw rekening en risico. Dit wordt ook wel ondernemersrisico genoemd. Wat kun je hiertegen doen? Niets doen of aanvechten? Kan procederen lonend zijn of niet?
Simone Dirven Kessels Advocaten.jpg

Is je medewerker aansprakelijk in geval van een datalek?

Column Simone Dirven | Meldplicht datalekken
In mijn praktijk merk ik een tweedeling als het gaat om hoe bedrijven omgaan met de meldplicht datalekken. Aan de ene kant zijn er bedrijven die nog lastig te overtuigen zijn van het feit dat ze echt iets moeten gaan doen. En aan de andere kant zijn er bedrijven die zelf al met allerlei (al dan niet inventieve en doelgerichte) plannetjes komen.
ober.jpg

Overgangsregeling voor transitievergoeding

Door aanpassing blijft inhuur seizoenswerkers mogelijk
Er komt een overgangsregeling voor de transitievergoeding voor tijdelijke werknemers, zodat je als ondernemer bijvoorbeeld wel opnieuw je seizoenswerkers kunt inhuren. Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een aanbiedingsbrief.
wijziging2015.jpeg

Wetswijzigingen per 1 januari 2015

Wat verandert er voor ondernemers?
Op 1 januari 2015 verandert er weer veel voor ondernemers. Zo wordt de eerste fase van de wet Werk en Zekerheid ingevoerd en gaat de Participatiewet in. We zetten de belangrijkste wetswijzigingen en regels vanuit de overheid voor je op een rij.
handtekening.jpg

Pas op met Europese registratie btw-nummer

Niet verplicht | Kosten kunnen oplopen tot 700 euro
Recent ontvingen veel bedrijven een verzoek om het btw-nummer op Europees niveau te registreren. De Belastingdienst heeft laten weten dat deze registratie niet nodig is. Je hoeft dit formulier dus niet in te vullen.
vergoeding.jpg

Wet Werk en Zekerheid: Transitievergoeding

Hoe zit het met de ontslagvergoeding?
Met de invoering van de wet Werk en Zekerheid is de ontslagvergoeiding sinds 1 juli 2015 een transitievergoeding. Als je een medewerker ontslaat die minimaal twee jaar in dienst is, heeft hij recht op zo'n vergoeding. De hoogte hiervan kan per werknemer verschillen.
wegwerk.jpg

Openbare werken kosten ondernemers omzet

Financiële schade gemiddeld 100.000 euro
De helft van de ondernemers krijgt bij openbare werken te maken krijgt met dalende omzetten. De financiële schade is gemiddeld een ton, maar loopt in sommige gevallen zelfs op tot 2,5 miljoen euro. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland, die een Handreiking Uitvoering Openbare Werken voor gemeentes opstelde om de schade te beperken.
Getoond 1 tot 10 van 44. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Nieuws

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten