Nieuws

Online ondernemen desk

Goede webshop hoger in ranking Google

Klanttevredenheid bepalend voor zoekresultaten Google

Zoekmachine Google wil nog dit jaar een systeem lanceren waardoor webshops die slechte recensies krijgen, lager in de zoekresultaten terecht komen. Daarmee wordt goede feedback nog belangrijker voor het succes van je webshop.

23 oktober 2013

Mobiel betalen en bankieren groeit razendsnel

17,9 procent Nederlanders bankiert via app op mobiele telefoon

Steeds meer Nederlanders doen hun geldzaken via de smartphone. In het tweede kwartaal van 2012 bankierde 17,9 procent met een app via hun mobieltje. Daarmee is het aantal gebruikers in een jaar bijna verdubbeld.

23 oktober 2013

29 procent horeca-ondernemers is pinloos

Voorkom dat je klanten naar de concurrent lopen

Hoewel de pinpas helemaal ingeburgerd is, zijn ze er nog steeds: ondernemers die géén pinapparaat in hun café of snackbar hebben staan. Bij 29 procent van de horecabedrijven is het niet mogelijk om te pinnen, terwijl de verwerking van een pinbetaling je mínder kost dan een cashbetaling.

22 oktober 2013

Online ondernemer, hier liggen je kansen!

Online omzet stijgt nog steeds

Consumenten besteden online steeds meer, ondanks economische tegenwind. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ze dat de komende jaren zelfs steeds meer zullen doen. De online omzet van webwinkels zal naar verwachting gestaag blijven stijgen. Waar liggen voor jou de kansen?

22 oktober 2013

Online uitbesteden populair bij ondernemers

Freelancers met IT- en programmeervaardigheden meest gewild

Werk online uitbesteden wint aan populariteit bij Nederlandse ondernemers. Ruim tweeduizend opdrachten hebben Nederlandse bedrijven dit jaar al uitgezet bij 's werelds grootste platform voor online werk.

12 september 2013

Google+ evenementen en live hangouts

Een nieuwe manier van vergaderen met Google

Zelf ben ik al een aantal maanden Google+ aan het ontdekken, vooral om te leren wat je er als ondernemer mee kan. Is het handig om alleen intern te gebruiken met collega's of is het mogelijk om zakelijke afspraken op deze manier te organiseren. Dat laatste is met de nieuwe Evenementen functie wel een stap dichterbij.

04 september 2013

Online ondernemers populairder bij klant

Houd je groei vast met behulp van internet

Ondernemers die zichtbaar zijn op internet, zijn populairder bij hun klanten dan ondernemers die zich niet op het wereldwijde web begeven. De consument winkelt steeds vaker online, waardoor winkels met een webshop beter hun groei kunnen vasthouden.

04 september 2013

Hoe zet ik een webshop op?

Basiselementen voor het starten van een webshop

Een online winkel beginnen kan op vele manieren. Je kunt thuis achter je computer gaan doe-het- zelven. Of alles uitbesteden aan een duur bureau. De meeste kleinere ondernemers kiezen voor een tussenweg.

04 september 2013

Omzet webwinkels stijgt met 9 procent

Benut jij je online kansen wel voldoende?

Ondanks de crisis, groeit de omzet van webshops nog steeds. Nederlandse ondernemers met een webshop hebben het eerste half jaar van 2012, 9 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Daaruit blijkt maar weer: de online wereld biedt zóveel kansen. Benut jij die wel?

04 september 2013

Sinterklaas grote klant van webwinkeliers

Goedheiligman bezoekt steeds vaker webshops

De aanhoudende crisis heeft weinig invloed op online sinterklaasaankopen. Eigenaren van webshops verwachten een weekomzet van 128 miljoen in de week van sinterklaas. Dat is 38 miljoen meer dan in de periode van vóór sinterklaas en 6 procent meer dan de verwachting vorig jaar.

04 september 2013

"Voor een goede webshop heb je geen megabudget nodig"

Interview met Annefrid Imenkamp van Chocstar

Annefrid Imenkamp maakte met haar chocoladewebshop Chocstar een vliegende start. Binnen een maand na oprichting regerende het orders en lovende pers. Een bewijs dat je als kleine zelfstandige snel een grote klantenkring kunt opbouwen.

03 september 2013

Roaming: mobiel internetten in het buitenland

Houd de kosten van internationaal mobiel werken in de hand!

Roaming is mobiel internetten in het buitenland. Websites bezoeken, mail verzenden en ontvangen: veel smartphones doen het automatisch. Hoe duur is roaming en hoe houd je de kosten in de hand?

05 juli 2013

Kleine ondernemer vindt ICT training overbodig

Slechts 1 op de 10 kleine ondernemingen overweegt social media

Kleine ondernemingen tot 50 medewerkers en ZZP’ers besteden geen tijd aan scholing op het gebied van ICT, internet of social media. Volgens 68 procent van de ondernemers is het onnodig om aan (bij)scholing te doen.

24 juni 2013

Ondernemer went langzaam aan online werken

Tweederde van de mkb'ers kent term 'in the cloud', maar wat het inhoudt...?

Een groot deel van de ondernemers uit het mkb heeft er weleens van gehoord: 'in the cloud' werken. Maar wat het nu precies is en hoe je dat dan doet, dáár hebben veel ondernemers geen kaas van gegeten.

24 juni 2013

Ondernemer werkt steeds vaker in de cloud

Cloud computing goed voor productiviteit, flexibiliteit en kostenbesparing

Ondernemers uit het mkb maken steeds vaker gebruik van diensten uit de cloud. Ze zien technologie als cruciale voorwaarde om te groeien. Het maakt ze productiever, flexibeler en zorgt voor een kostenbesparing.

24 juni 2013

Mkb nog niet bewust van gevaren cybercrime

Campagne van overheid én MKB-Nederland helpt ondernemers met preventie

De aanval op cybercriminaliteit is geopend, door MKB-Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Nog voor de zomer zal het startsein klinken van de campagne 'Stop Cybercrime.nu'. Het doel: ondernemers bewust maken van de gevaren van cybercrime.

06 juni 2013

Ondernemers slecht beveiligd tegen inbraak

Slechts 24 procent denkt na over beveiliging kantoorlocatie

Drie op de vier ondernemers vinden dat kantoorlocaties in Nederland slecht beveiligd zijn tegen inbraak. Slechts 24 procent van de ondernemers heeft maatregelen getroffen om zijn kantoorpand te wapenen tegen inbraak.

30 mei 2013

Ondernemer richt zich op online toekomst

Top 5 downloads MijnMKB

Wat leeft er bij ondernemers op dit moment? Online ondernemen rukt op. Daarnaast zijn ondernemers bezig met financiering en internationale kansen. Dat blijkt uit een analyse van het aantal downloads in MijnMKB van afgelopen maand.

21 mei 2013

Getoond 55 tot en met 72 van 102 totaal, er zijn meerdere pagina's