Online ondernemen desk

Het web slim inzetten voor je onderneming

Het internet, je kunt er bijna niet meer omheen als ondernemer. Alles over het online aanbieden van jouw producten of diensten. Breng je business online!

GfK en Rabobank signaleren ontwikkelingen retail

Thema-uitzending: ondernemen in de retail

Hoe kun je als ondernemer in de retail overleven en je voordeel doen met de huidige ontwikkelingen? Marco Wolters, commercieel directeur van het GfK, en Alexander Heijkamp, sectormanager retail bij de Rabobank, delen hun bevindingen.

16 december 2013

Mobiele website is echt essentieel in 2014

Social media vervangen zoekmachine niet

De tablet wordt in rap tempo populairder. Bijna 40 procent van de Nederlanders heeft al een tablet en gebruikt deze ook om online aankopen te doen. Om in 2014 vindbaar te blijven op het internet, moet je dus echt een mobiele of responsive website hebben. En aan zoekmachineoptimalisatie doen, want klanten vinden jou nog steeds online via Google.

11 december 2013

Bewustwording als beschermingsmiddel

Column Wouter Parent | Optimale veiligheid in je bedrijf

Veilig. Dat vinden we een fijn woord. Het roept gevoelens op van warmte, geborgenheid en rust. Je veilig voelen is volgens Maslow en zijn befaamde piramide dan ook één van de belangrijkste behoeftes voor de mens. In onze privésferen, maar zeker ook op zakelijk gebied. Daarom voeren we optimale veiligheid ook door in onze bedrijfsvoering.

10 december 2013

Failliet door cybercrime: je eigen schuld?

Column | Hoe bescherm je je tegen cybercrime?

Geschil met een klant? Dan heb je een rechtsbijstandverzekering. Voor wanbetalers heb je een incassobureau en bij een langdurig zieke werknemer heb je de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar hoe zit het met de mogelijke schade als gevolg van cybercriminaliteit? Hoe bescherm je jezelf daartegen?

28 oktober 2013

Online vergaderen met Hong Kong en Curaçao

Algorithmic Trading Group | Kansen door online ondernemen

De onderneming Algorithmic Trading Group haalt het maximale uit online. Het personeel in Leiden vergadert online met collega's in Curaçao en Hong Kong en houdt via het internet 24/7 de trading en handel in de gaten. Op welke manier kun jij de online ervaringen van hoofd handel Maarten Caminada en eigenaar Tom Voute voor jouw onderneming inzetten?

28 oktober 2013

Goede webshop hoger in ranking Google

Klanttevredenheid bepalend voor zoekresultaten Google

Zoekmachine Google wil nog dit jaar een systeem lanceren waardoor webshops die slechte recensies krijgen, lager in de zoekresultaten terecht komen. Daarmee wordt goede feedback nog belangrijker voor het succes van je webshop.

23 oktober 2013

De lokale retail en netwerken

Column | Lokaal succes via online ondernemen

We hebben diverse klanten uit Breda, en een paar bevinden zich in een oude dorpskern: Princenhage genaamd. Onder deze klanten een restaurant, een bakker en een slager. Nu hoor ik jullie denken: “da’s niet best qua business". Maar wat als ik vertel dat al deze bedrijven de markt verslaan? Wat is dan het geheim van dit “lokale” succes?

23 oktober 2013

HTML5 voor je vaste en mobiele website

Hoe regel ik een website in HTML5?

Met de nieuwe standaarden van HTML5 kun je als ondernemer een betere website vast en mobiel presenteren en geld besparen.

22 oktober 2013

Online betalen en een perfecte bezorging

Fulfilment, kassa en kortingsbonnen

Nog flexibeler en betrouwbaarder opereren in e-commerce is noodzaak, met snelle betaling en perfecte logistiek. En innoveren in 2013, bijvoorbeeld met kortingsbonnen.

22 oktober 2013

Webwinkel in de cloud

Webshop insourcen of outsourcen

Van je bedrijf een gerespecteerde, persoonlijk gewaardeerde online niche maken, dat is een uitdaging voor 2013. Transacties in verschillende vormen aanbieden, vooral mobiel.

22 oktober 2013

Boeken en champagne als businessmodel

Jonge ondernemer scoort met unieke winkel in Amsterdam

Books & Bubbles is een boekwinkel in hartje Amsterdam, waar tweedehands boeken worden verkocht én feestjes met champagnebubbels worden gevierd. Gekke combinatie? Eigenaresse Steffy Roos du Maine vindt er niks vreemds aan. “Ik houd van boeken én van feestjes; voor mij voelt het als een heel natuurlijke combinatie.”

22 oktober 2013

Social engineering: groot probleem in 2013

Column | Toegang voor onbevoegden

Een vriend van me vertelt altijd met genoegen hoe het hem lukt belangrijke sportwedstrijden te bezoeken zonder kaartje. Zijn truc: bij de kassa doet hij net alsof iemand al voor hem betaald heeft. Hij zwaait naar een willekeurig iemand die het poortje gepasseerd is, en roept: ‘Hé, Marloes, jij hebt toch ook voor mij betaald? Ik kom eraan!’

22 oktober 2013

"B2B heeft het zwaar met online ondernemen"

Liesbeth Schievink ziet alle B2B met zelfde online problemen stoeien

Op de planning van het bedrijf Corporate Match staat optimalisatie van de website. Dat is ingewikkelder dan een rondje SEO en de toevoeging van meer contactmogelijkheden. Ondernemer Liesbeth Schievink: "We willen niet zovéél mogelijk klanten bereiken, we willen de klanten bereiken die bij ons passen."

22 oktober 2013

Steeds meer consumenten vinden webshop

Aantal bestellingen in 2012 met 13 procent gegroeid

Recessie? Niet online. Steeds meer klanten weten webshops te vinden. In Nederland wordt elke dag gemiddeld 240.000 keer iets online gekocht. In heel 2012 zijn 88 miljoen bestellingen geplaatst, 13 procent meer dan in 2011.

22 oktober 2013

Online ondernemen en storytelling

Uitzending Week van de Ondernemer

De Week van de Ondernemer staat op dinsdag 9 april in het teken van online ondernemen. Met bijzondere ondernemers en experts praten we daarom op deze dag live vanuit de MKBuzz bij het Beatrixtheater over de trends op het gebied van online ondernemen.

22 oktober 2013

Zelfsturende wasmachines en online je kind opvoeden: online trends voor ondernemers

Expert Danny Mekic' deelt trends in de MKBuzz

Een kind opvoeden, dat doen we straks niet meer met kleurpotloden maar met Ipads. Deze en andere technologische ontwikkelingen kunnen we niet meer negeren, zo vertelt Danny Mekic’ tijdens de Week van de Ondernemer in de MKBuzz.

22 oktober 2013

Martijn Arets: Power to the crowd

In de reeks MKB Trends 2013 heeft Willem Overbosch via een Google+ hangout on air een gesprek met Martijn Arets. Martijn Arets is Ondernemer van het Jaar 2011 en uitgeroepen tot 'Young Potential European Leaders'.

22 oktober 2013

De AIVD kijkt over je schouder mee: een vloek of een zegen?

Column | Online loeren voor het vaderland

Nadat klokkenluider Edward Snowden de dubieuze werkwijze van zijn werkgever ‘National Security Agency’ om informatie over individuele personen te vergaren openbaar maakte, is het debat rondom recht op privacy flink aangewakkerd. Niets is meer veilig. Chats, profielen, emails, Facebookposts, filmpjes, foto’s, bestanden, login-tijden…

22 oktober 2013

Getoond 163 tot en met 180 van 207 totaal, er zijn meerdere pagina's