Flexibel personeel

Personeel

Ondernemen in 2025: flexibel organiseren

Reorganisering van je HR

De manier waarop ondernemers organiseren, verandert. Dat constateert trendwatcher Guido van de Wiel. Aan de hand van zeven termen spreekt Van de Wiel zich uit over zíjn verwachtingen voor 2025 op het gebied van HR en organiseren. Waarom zou je wachten tot het 2025 is? Begin er nu al aan!

22 oktober 2013 4 minuten

Meer kansen voor zelfstandigen door kabinetsplannen

Werkgever gaat eerder kiezen voor zzp'er

De plannen van het kabinet om flexwerkers beter te beschermen, zullen gunstig uitpakken voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Bijna de helft van de werkgevers denkt straks liever een zzp'er in te huren dan tijdelijk iemand aan te nemen, blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.

23 september 2013 1 minuten

Flexibel werken

Andere werktijden, korte werkweek en telewerken

Natuurlijk is het prettig als je medewerkers niet meer in de file staan maar blijft de productiviteit bij flexibel werken net zo hoog, ondanks het lege kantoor? De mogelijkheden van flexibel werken.

24 juni 2013 2 minuten

7 tips voor flexibele arbeidsrelaties

Meer flexibiliteit helpt je inspelen op de markt

Ondernemers met een flexibele schil kunnen hun personeelsformatie snel aanpassen aan de marktvraag, blijkt uit onderzoek. Zeven tips om flexibele arbeid in te zetten als strategisch instrument.

12 februari 2013 2 minuten

Jouw baas, mijn baas

Jongere uit Jeugdzorg als werknemer

Heb jij weleens gedacht aan een jongere uit de Jeugdzorg als stagiair(e) of werknemer? Bekijk het filmpje en laat je overtuigen!

21 januari 2013 1 minuten

Heb je al een virtuele assistent?

Column I Een mens van vlees en bloed

De virtuele assistent alias de secretaresse op afstand. Hoewel de term 'virtuele assistent' al jaren bestaat, roept hij nog altijd vragen op.

01 oktober 2012 2 minuten

Ondernemer betaalt meewerkende partner niet

Tweederde van de meewerkende partners krijgt geen salaris

Zeker twee derde van de partners van ondernemers die meewerkt in het bedrijf, krijgt niet of nauwelijks salaris. Dit veroorzaakt regelmatig problemen als de relatie eindigt.

09 augustus 2012 1 minuten

Wat kost het om een (mbo) leerbedrijf te worden?

Kom ik in aanmerking voor afdrachtvermindering?

In een leerbedrijf maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen wordt verwacht. Dit brengt veel voordelen met zich mee, zoals afdrachtvermindering. Echter, het kóst je ook geld.

06 augustus 2012 2 minuten

Hoe stuur ik mijn vakantiekrachten aan?

Aandachtspunten bij werken met tijdelijke krachten

Dit is dé periode waarin je vaste krachten op vakantie gaan. Om hun afwezigheid op te vangen, kun je vakantiekrachten inhuren. Hoe vind je goede mensen en hoe zorg je dat ze hun werk goed doen?

06 augustus 2012 2 minuten

Studenten in je onderneming? Tien tips

Gooi een student in het diepe

Je hebt een student aangenomen als medewerker. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van die ‘frisse blik’? En welke taken kun je die student geven?

06 augustus 2012 2 minuten

Hoe kom ik aan studenten en stagiaires?

Studenten werven

Je hebt een mooie positie vrij in je onderneming, die je graag wil laten invullen door een student. Er zijn genoeg werkzoekende studenten op de markt, maar waar vind je die? De belangrijkste wervingsmethodes.

06 augustus 2012 2 minuten

Getoond 37 tot en met 47 van 47 totaal, er zijn meerdere pagina's