Personeel ontwikkelen

Personeel

Hoe geeft flexibel werken je personeel energie?

Laat je medewerkers werk en thuis combineren

Door Het Nieuwe Werken (ook wel thuiswerken of flexibel werken) kunnen je werknemers meerdere rollen combineren. Iemand kan zowel een goede werknemer zijn, als een goede moeder.

24 januari 2013 1 minuten

Linkpagina 'Nieuwe tijd, nieuw leiderschap'

Bronnen van het whitepaper over leiderschap

In het whitepaper 'Nieuwe tijd, nieuw leiderschap' lees je wat het nieuwe leiderschap is, hoe je het invoert en wat het je oplevert. Benieuwd welke bronnen wij hebben geraadpleegd voor dit whitepaper? Bekijk ze in dit artikel.

22 oktober 2012 2 minuten

Coachend leidinggeven, hoe doe ik dat?

Vijf tips om je medewerkers te coachen

Als leidinggevende zie je het liefst dat iedere werknemer optimaal presteert. De manier waarop jij aanstuurt heeft daar invloed op. Geef leiding op een coachende manier en haal meer uit je personeel. Vijf tips.

15 oktober 2012 2 minuten

Checklist voor goed leiderschap

Personeel inspireren en stimuleren

Ben jij een goede leider of kun je nog ondersteuning gebruiken? De manier waarop jij je bedrijf aanstuurt, heeft invloed op hoe je personeel presteert. Inspireer, communiceer en stimuleer!

15 oktober 2012 2 minuten

Hoe motiveer ik mijn werknemers om verder te leren?

Hoe zorg je dat iemand zich verder wil ontwikkelen?

Het is belangrijk dat werknemers zich blijven ontwikkelen in hun werk. Als werkgever ben je daarvan overtuigd. Maar hoe breng je dat over op medewerkers die sceptisch zijn over het volgen van een cursus of opleiding?

17 september 2012 2 minuten

Hoe zet je een intern leertraject op?

School medewerkers binnen je bedrijf

Leertrajecten binnen een bedrijf zijn een mooi alternatief voor cursussen van externe aanbieders. De kosten liggen veelal lager, de opgedane kennis is direct toepasbaar en de leerervaring is volledig afgestemd op de eigen bedrijfspraktijk.

17 september 2012 3 minuten

Wat is competentiemanagement?

Een stappenplan voor de mkb-er

Competentiemanagement heeft als doel de competenties van je medewerkers verder te ontwikkelen. Zodat zij hun werk nog beter doen. En je bedrijf verder groeit. Het is bovendien een praktisch instrument voor loopbaanbeleid. Hoe voer je competentiemanagement in?

17 september 2012 2 minuten

Wat levert een lerende organisatie mij als ondernemer op?

De voordelen van een leercultuur

Een leercultuur in je bedrijf. Het klinkt zo mooi, maar welke voordelen heeft deze manier van werken voor jou als ondernemer? Wij zetten de belangrijkste pluspunten op een rijtje.

17 september 2012 3 minuten

Hoe zorg ik dat mijn mensen gaan meedenken?

Stappenplan: zo geef je leiding aan een lerende organisatie

Je zou je bedrijf graag willen veranderen in een lerende organisatie. Waarin je mensen leergierig zijn en oplossingsgericht meedenken. En waarmee je bedrijf flexibeler wordt. Hoe doe je dat? Het vereist bovenal een een andere manier van leidinggevende.

17 september 2012 2 minuten

'70 procent van de werknemers vindt baan niet leuk'

Leen Zevenbergen: 'Hoe verbeter je het werkplezier?'

24 procent van de werknemers wordt ziek van het werk, zo'n grote hekel hebben ze eraan. Leen Zevenbergen vertelt hoe je dat als werkgever kunt verbeteren. Kern? Creativiteit, sprankeling en inspiratie.

07 september 2012 2 minuten

Hoe ga ik om met oudere medewerkers?

Leer hoe je je oudere personeel behoudt

Waar je vroeger niet wist hoe snel je oude medewerkers moest vervangen voor jonge mensen, is het nu juist belangrijk te kunnen dealen met vergrijzing. Je hebt je oude medewerkers over een paar jaar hard nodig.

14 augustus 2012 4 minuten

52 miljoen extra voor sociale innovatie mkb

ESF stelt ruim 77 miljoen beschikbaar voor ondernemers

Het midden- en kleinbedrijf kan rekenen op 52 miljoen extra euro’s uit het Europese Sociale Fonds (ESF) voor sociale innovatie, ook wel bekend als slimmer werken.

03 augustus 2012 2 minuten

Samenwerken met studenten

Uitleg over de relatie tussen onderwijs en mkb

Studenten bieden waardevolle kennis en inzichten en jij biedt een praktijkgerichte werkervaring: een winwinsituatie. Dus waarom zou je wachten met het aannemen van studenten in jouw bedrijf?

03 augustus 2012 2 minuten

Seksuele intimidatie

Wat kan en moet ik er als werkgever tegen doen?

Seksuele intimidatie op het werk leidt tot spanningen en een slechte werksfeer. Dit kan zo erg worden dat medewerkers niet meer goed kunnen functioneren, zich ziek melden of zelfs ontslag nemen. Bescherm je personeel tegen seksuele intimidatie en de nadelige gevolgen daarvan.

03 augustus 2012 3 minuten

Slechtnieuwsgesprek voeren

Hoe breng je een vervelende boodschap over?

Je bent leidinggevende en dan moet je af en toe ook vervelende boodschappen overbrengen. Dit hoort nu eenmaal bij het werk. Toch blijft dit voor veel mensen een vervelend maar noodzakelijk karwei. In dit artikel meer over de mogelijke technieken van een slechtnieuwsgesprek.

03 augustus 2012 2 minuten

Bestuurder in het mkb? Zorg voor een goede verzekering

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Veel mkb'ers hebben geen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, ook wel BCA-polis genoemd. Dit is onverstandig: het risico op claims neemt toe. Voorkom dat je als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld.

03 augustus 2012 4 minuten

'Oplossingen voor alledaagse personeelsproblemen'

BOEKENRECENSIE WEEK 15

Concrete adviezen voor jou als werkgever; over de juiste aanpak, je rechten en je plichten.Auteur: mr. H.J. van Amerongen, arbeidsrechtspecialist bij LEXPAT Bedrijfsjuristen te Vught, i.s.m. Mr. Margriet Bax-Cleven, redacteur Indicator

03 augustus 2012 1 minuten

Hoe dring ik laaggeletterdheid terug?

250.000 werknemers in het MKB zijn laaggeletterd

Ongeveer 10 procent van de Nederlanders tussen de 16 en 56 jaar is laaggeletterd. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen of kunnen het helemaal niet. Hoe herken je een laaggeletterdheid bij een werknemer?

03 augustus 2012 2 minuten

Getoond 73 tot en met 90 van 107 totaal, er zijn meerdere pagina's