Vitaliteit & gezondheid

Personeel

Een kleine stap of een enorme sprong?

Global Goal nummer 12

“Wat een heerlijke dag om een marathon te lopen. Niet dat ik ooit hardgelopen heb, maar het ziet er gewoon uit als een perfecte dag hiervoor”, heeft nog nooit iemand gezegd. Dus waarom zou je in hemelsnaam acuut overgaan op het eten van vogelzaadjes, enkel nog in de regen douchen en je huis herfinancieren om een elektrische auto aan te schaffen. Laat staan direct alle duurzame consumptie- en productiepatronen doorvoeren binnen je bedrijf?

22 maart 2018 3 minuten

Saai werk is ongezond

Een kwart van de kantoormedewerkers verveelt zich

Maar liefst een op de vier kantoormedewerkers verveelt zich op het werk. Zorg dat jouw werknemers zich niet vervelen, want dat is slecht voor hun gezondheid.

31 juli 2017 1 minuten

Eén op de tien mensen lijdt aan slapeloosheid

Voorkom dat je personeel last krijgt van slapeloosheid

Eén op de tien mensen heeft last van slapeloosheid. De kans is groot dat ook onder jouw personeel zich mensen bevinden die problemen hebben met slapen. Let op: dit heeft gevolgen voor hun gezondheid. Wat kun jij doen?

25 juli 2017 2 minuten

Medewerkers vaak ontevreden over kantoortoilet

De top 5 grootste ergernissen

Zijn jouw medewerkers tevreden over het toilet op kantoor? Je staat er waarschijnlijk nooit zo bij stil, maar schone toiletten zijn een belangrijk onderdeel van het werkplezier. Vieze toiletten zijn een grote ergernis onder personeel en dat kan zelfs invloed hebben op de productiviteit.

24 juli 2017 2 minuten

Tablets op de werkplek

Tips om RSI te voorkomen

Tablets verschijnen steeds vaker op het werk. Niet zo gek, want ze zijn erg makkelijk in het gebruik. Ze verhogen echter ook het risico op RSI: vooral de arm, schouder en nek hebben het zwaar te verduren. Wat kun je doen om gezondheidsklachten bij je personeel of jezelf te voorkomen?

17 juli 2017 2 minuten

Hygiëne bij griep

Zo houd je personeel gezond

Uw medewerkers vallen met bosjes om door de griep? De volgende hygiënetips houden het probleem zo klein mogelijk.

13 juli 2017 2 minuten

Zorg voor gelukkige medewerkers

Tips om personeel gemotiveerd en energiek te houden

Als ondernemer wil je goed personeel zo lang mogelijk bij je houden. Door goed voor je medewerkers te zorgen, kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Maar hoe zorg je voor gelukkig personeel?

18 januari 2017 2 minuten

Mkb bereidt zich voor op griepepidemie

Verzuim loopt op in drukke slotmaand

In de drukste maanden van het jaar zit je niet te wachten op extreem hoog ziekteverzuim. Momenteel bereiden ondernemers zich voor op de nieuwe griepepidemie.

20 december 2016 2 minuten

De nieuwe WGA komt eraan!

Ben jij al voorbereid?

Per 1 januari gaat de nieuwe Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) in. Vanaf die datum is de WGA voor werknemers met een vast dienstverband samengevoegd met de WGA voor tijdelijke werknemers.

03 oktober 2016 2 minuten

Help je personeel de zomer door!

Meeste werkgevers treffen geen maatregelen

Meer dan 35 graden Celsius: dit soort warme dagen kunnen voorkomen in de zomer. Als goede werkgever maak je het werken voor je personeel aangenaam, ook bij tropische temperaturen.

16 juni 2016 1 minuten

Bespaar op personeelskosten in 2015

Over de wet Werk en Zekerheid, transitievergoeding en ketenregeling

Hoe kun je je personeelskosten beperken in 2015? Onafhankelijk HR-adviseur Nieky van Vlerken noemt de aandachtspunten rond de wet Werk en Zekerheid, de transitievergoeding en de ketenregeling. Want per 1 juli 2015 mag je bijvoorbeeld minder tijdelijke contracten aanbieden en heb je meer beperkingen rond het inschakelen van flexwerkers. Hoe zit dat precies? Bekijk de video.

23 december 2014 1 minuten

Griep? Naar huis!

Steeds meer werknemers blijven aan 't werk

Loyale werknemers, dat is toch wat je wilt? Maar niet altijd... Dit zijn juist de mensen die ondanks dat ze zich niet fit voelen, toch naar het werk komen. Met alle gevolgen van dien. Immers een griepvirus verspreidt zich razendsnel. Wil jij voorkomen dat je hele bedrijf platligt door de griep? Stuur personeel met griep naar huis!

27 maart 2014 1 minuten

Hoe stel ik mijn bureaustoel goed in?

Column | En hoe zorg ik dat medewerkers 'gezond zitten'?

Het klinkt misschien gek uit de mond van een internet-ondernemer in bureaustoelen, maar ik raad je dringend aan om minder te zitten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat je 60 procent meer kans maakt om eerder te overlijden als je meer dan 10 uur per dag zittend doorbrengt.

17 januari 2014 2 minuten

UWV over veranderende arbeidsmarkt

Webinar personeel

Bruno Bruins van het UWV en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland over tekort aan technisch personeel, vergrijzing, verzuim en het nieuwe ontslagrecht.

05 november 2013 1 minuten

Sportieve alternatieven voor een heidag

Combineer een serieuze bespreking met een sportief uitje

Heidagen hebben niks te maken met lavendel plukken of mediteren tussen het hoge gras; het zijn dagen waarop je in een inspirerende omgeving met je hele team plannen maakt voor de toekomst. Haal meer uit een heidag!

14 oktober 2013 2 minuten

Helft werknemers wil uren en salaris inleveren om ontslag te voorkomen

Vooral hooggeschoold personeel wil best stapje terug doen

De helft van de werknemers is bereid om tijdelijk uren, en daarmee salaris, in te leveren om gedwongen ontslagen te voorkomen. En 60 procent van de medewerkers wil om diezelfde reden best tijdelijk bij een ander bedrijf gedetacheerd worden of een lagere functie aanvaarden.

23 september 2013 2 minuten

Ondernemer wil ongezond personeel ontslaan

Helft ondernemers wil af van ongezonde werknemers

Ondernemers willen ongezonde medewerkers kunnen aanspreken op hun levensstijl. Bijna de helft van de werkgevers uit het mkb vindt zelfs dat het aanleiding mag zijn voor ontslag.

23 september 2013 1 minuten

'Gezonde leefstijl moet in cao werknemers'

Rosenmöller vóór gedwongen gezonde leefstijl

In de cao van je werknemers een bepaling opnemen die eisen stelt aan hun levensstijl, om hen te dwingen gezond te leven. Daarvoor pleit voorzitter Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht.

04 juli 2013 2 minuten

Getoond 37 tot en met 54 van 73 totaal, er zijn meerdere pagina's