Vitaliteit & gezondheid

Personeel

Werkgever vindt gezondheid personeel steeds belangrijker

Steeds meer ondernemers investeren in welzijn personeel

Mkb-bedrijven investeren in toenemende mate in de gezondheid, veiligheid en vitaliteit van hun werknemers. Meer dan de helft heeft daarvoor een plan van aanpak, driekwart voert actief verzuimbeleid en 72 procent investeert bewust in een gezonde en veilige werkplek. Dat blijkt uit de Bedrijfsgezondheidscheck van Menzis en MKB-Nederland, die door 500 ondernemers is ingevuld.

04 juni 2013 1 minuten

"We hebben veel te weinig aandacht voor ziektepreventie"

Arjen Grave over het belang van gezondheidschecks

Arjen Grave is directeur van Keurdokter, een bedrijf dat gezondheidskeuringen uitvoert. Niet alleen de verplichte checks voor vrachtwagen- bus- en taxichauffeurs, maar ook vrijwillige keuringen voor wie wil weten hoe het er voorstaat. "Heel veel Nederlanders hebben diabetes terwijl ze dat niet weten. Dat wordt echt een probleem van de toekomst."

17 mei 2013 1 minuten

92 procent van de ondernemers spreekt personeel met ongezonde leefstijl aan

Hoe maak je de leefstijl van je medewerkers bespreekbaar?

Drie op de vijf ondernemers vindt dat hij zich met een ongezonde levensstijl van een medewerker mag bemoeien, ook als die geen aantoonbare invloed op de werkprestaties heeft. Lijdt het werk wél onder factoren als roken, alcohol of ongezond eten, dan vindt 92 procent het gerechtvaardigd een medewerker daar op aan te spreken.

14 december 2012 2 minuten

Waarom zou ik mijn medewerkers een collectieve zorgverzekering aanbieden?

Waarom is een zorgverzekering belangrijk?

Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat de zorgverzekering van je personeel goed geregeld is. Je medewerkers moeten tenslotte goed geholpen worden als ze ziek zijn. Des te sneller en beter kunnen ze daarna ook weer terugkomen op hun werk. Wat kun jij daarin betekenen?

25 oktober 2012 2 minuten

52 miljoen extra voor sociale innovatie mkb

ESF stelt ruim 77 miljoen beschikbaar voor ondernemers

Het midden- en kleinbedrijf kan rekenen op 52 miljoen extra euro’s uit het Europese Sociale Fonds (ESF) voor sociale innovatie, ook wel bekend als slimmer werken.

03 augustus 2012 2 minuten

Hoe belangrijk is de gezondheid van mijn personeel?

Haal meer uit je onderneming: besteed aandacht aan gezondheid

Als ondernemer zorg je ervoor dat je bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten voor veiligheid en gezondheid van je medewerkers. Je kunt het daar natuurlijk bij laten, maar zet gerust een extra stap: stimuleer je personeel actief om gezond en vitaal te zijn. Hier kun je namelijk je voordeel mee doen.

03 augustus 2012 2 minuten

Help je medewerkers afvallen

Moet ik meebetalen aan het sportabonnement van mijn personeel?

In Amerika sporten en diëten tienduizenden werknemers op kosten van de werkgever. Is dit ook haalbaar voor kleine tot middelgrote ondernemingen in Nederland?

03 augustus 2012 1 minuten

Stress beïnvloedt beslissingen

Werknemer met stress onderschat risico’s

Voor mensen die onder druk staan, wegen voordelen zwaarder dan nadelen. Hierdoor is de kans dat ze verkeerde beslissingen nemen groter. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Southern California.

03 augustus 2012 1 minuten

Gezond personeel levert je geld op!

Tips van experts en ondernemers over gezond en fit personeel

Natuurlijk zie je je werknemers het liefst gezond en fit. Des te beter en energieker voeren ze hun taak uit en des te kleiner is de kans op uitval, waardoor jij geld bespaart. Natuurlijk is iemands gezondheid zijn eigen verantwoordelijkheid, maar beste ondernemer: je kunt het bei¨nvloeden! Lees in dit whitepaper hoe je dat doet.

03 augustus 2012 1 minuten

Vergoedt mijn zorgverzekeraar het periodiek medisch onderzoek?

Gezond en fit personeel

Je hebt personeel in dienst en net je RI&E uitgevoerd en je wilt graag een perodiek medisch onderzoek uitvoeren. Hoe zorg je dat werknemers hieraan meedoen?

03 augustus 2012 2 minuten

Kwart personeel op dieet

Jong personeel lijnt vaker dan ouder personeel

Een kwart van de Nederlandse werknemers volgt op dit moment een dieet. Jongere medewerkers diëten opvallend vaker dan oudere medewerkers.

03 augustus 2012 2 minuten

Help, mijn werknemer heeft overgewicht!

Pak overgewicht op de werkvloer aan

Overgewicht veroorzaakt rugpijn, pijn in knieën, polsen, heupen, voeten en andere lichaamsdelen. Ook lopen mensen met overgewicht meer risico op hart- en vaatziekten. Help je medewerkers én voorkom je verzuim.

03 augustus 2012 2 minuten

‘Welke zorgverzekering past bij mijn bedrijf?’

Voordelen collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering is gericht op jouw bedrijf. Je verzekeraar denkt met je mee: aan wat voor zorg heeft jouw personeel behoefte?

03 augustus 2012 2 minuten

Gezonde voeding, wat kan ik als ondernemer daaraan bijdragen?

Gezonde voeding voor je personeel

Al roepend ‘an apple a day keeps the doctor away’ een fruitschaal in de kantine zetten: het is een manier om gezonde voeding bij je personeel onder de aandacht te brengen. Je kunt veel meer doen! Concrete tips.

03 augustus 2012 2 minuten

Mijn medewerker heeft anorexia, wat moet ik doen?

Werknemer met eetstoornis

Anorexia, Boulimia en B.E.D: eetstoornissen die impact hebben op iemands functioneren. Wat als je medewerker worstelt met anorexia?

03 augustus 2012 2 minuten

Zittend personeel meer kans chronische ziekte

Inlassen beweegmomenten kan verzuim voorkomen

Werknemers die lange periodes zittend doorbrengen zonder tussentijds te bewegen, hebben een grotere kans op een chronische ziekte als diabetes type II. Het advies van TNO: las beweegmomenten in voor je medewerkers.

03 augustus 2012 1 minuten

'Blijf in gesprek met je medewerkers'

Mensenfluisteraar Jan van Setten garandeert eyeopeners

Geïnteresseerd zijn en je keuzes toelichten. Dat is volgens coach Jan van Setten de manier om je medewerkers meer aan je bedrijf te binden, ze te motiveren en te inspireren.

03 augustus 2012 2 minuten

Hoe voorkom ik taalbarrières?

Taalproblemen zorgen voor onveilgheid in je bedrijf

5 tot 10 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door miscommunicatie. Heb je medewerkers uit EU-landen als Polen en Roemenië? Stel een apart veiligheidsbeleid op voor deze personeelsleden.

03 augustus 2012 1 minuten

Getoond 55 tot en met 72 van 73 totaal, er zijn meerdere pagina's