Hoe werkt het Arbeidstijdenbesluit?
Uitzonderingen op de Arbeidstijdenwet
In Nederland zijn alle wettelijke regels over werktijden opgenomen in de Arbeidstijdenwet. Maar voor sommige werknemers of beroepen zijn aanvullende regels voor werktijden, pauzes en rusttijden van toepassing. Die zijn opgenomen in het Arbeidstijdenbesluit.
Wat is het minimumloon in 2021 ?
En hoe kun je het wettelijk minimumloon berekenen?
Twee keer per jaar kan het minimumloon wijzigen, namelijk per 1 januari en per 1 juli. De bedragen zijn wettelijk vastgesteld. Minder betalen aan werknemers mag niet. Wat is het minimumloon dit jaar? Hoe kun je het minimumloon van 2021 berekenen?
Alles over de WGA-premie
Hoe wordt de premie vastgesteld, en kan dit omlaag?
Het is de grootste nachtmerrie voor veel werkgevers: je werknemer wordt ziek en dat gaat niet over. De werknemer raakt gedeeltelijk arbeidsongeschikt en moet re-integreren. Dit valt onder jouw verantwoordelijkheid. Je kunt je bij het UWV of een particuliere verzekeraar verzekeren voor deze kosten, die vallen onder de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). In dit artikel alles over de WGA, de premie en of deze misschien omlaag kan.
Hoe voorkom je uitval door werkstress in coronatijd?
Tips en tricks om je personeel betrokken en vitaal te houden
Tijdens de coronacrisis ervaart 17% van de werknemers burn-outklachten. Veel meer mensen werken thuis. Hoe houd je als werkgever zicht op wat er speelt in werk en privé en voorkom je uitval?
Verzekeringen voor personeel in het buitenland
Hoe verzeker jij je expats?
Als je medewerkers naar het buitenland stuurt, wil je dat ze ook daar goed verzekerd zijn. Welke verzekeringen heb je nodig? Een overzicht.
Proeftijd: zo werkt het
Ontdek of een medewerker bij je past
Om uit te vinden of een nieuwe werknemer in je bedrijf past en aan de verwachtingen voldoet, kun je een proeftijd instellen. Daarmee kunnen beiden partijen eenvoudig weer uit elkaar gaan als het niet bevalt. Er zijn wel wat regels waar je rekening mee moet houden bij de proeftijd.
Wat is de identificatieplicht voor personeel?
Tips rondom identificatie nieuwe werknemers
In Nederland moeten we altijd en overal een geldig identiteitsbewijs op zak hebben. Als werkgever ben je ook wettelijk verplicht de identiteit van je medewerkers te controleren voor ze aan de slag gaan. Wat moet je precies doen?
Prinsjesdag 2020: dit moet je als ondernemer weten
Veranderingen voor belasting, personeel en klimaat
Prinsjesdag 2020 was anders dan normaal vanwege de coronacrisis. Wat verandert er nu eigenlijk voor de ondernemer? Net als vorig jaar hebben wij de relevante (wets)wijzigingen voor ondernemers op een rijtje gezet.
Pas op bij niet verlengen tijdelijk contract
Column Nieky van Vlerken | Voorkom boetes en extra kosten
Stel, je wilt het arbeidscontract van een medewerker niet verlengen. Dat kan, mits alle regels in acht worden genomen vanuit de WWZ (maximaal 3 contracten in 3 jaar). De redenen kunnen divers zijn: past niet in het team, geen werk meer, mismatch bij de aanname (zonde, is vaak echt te voorkomen), etc. Enkele aandachtspunten.
3 valkuilen bij het in dienst nemen van uitzendkrachten
Pas op voor een boete van je uitzendbureau
Bevalt een uitzendkracht je zó goed dat je hem zelf in dienst wilt nemen? Gefeliciteerd! Maar let wel op dat je niet in één van de drie valkuilen trapt. Dit zijn ze.