Seats2meet Passport: sociaal kapitaal als nieuwe valuta van coworking-ecosysteem

Sociaal kapitaal en persoonlijke groei
Het S2M Passport is een businessmanagement-tool dat meer dan 60.000 professionals met elkaar in contact brengt in het Seats2meet coworking-netwerk. Voor jou als gebruiker is dit de plek om samen te werken, vragen te stellen en antwoorden te geven op vragen, zodat je meer sociaal kapitaal opbouwt en kan werken aan jouw groei.

Seats2Meet is sinds 2007 voorloper op het gebied van co-working. Het platform heeft op heel veel verschillende plekken flexibele werkplekken met traditioneel locatiemanagment, maar ze introduceerden ook het concept 'sociaal kapitaal'. Bij sociaal kapitaal wordt de waarde gemeten aan de hand van de kennis en vaardigheden die jij met anderen uitwisselt.

Nieuw bij Seats2Meet: het S2M Passport

Het nieuwe S2M Passport vormt het startpunt om jouw sociaal kapitaal in te zetten voor professionele en persoonlijke groei. Een veilige plek waar je jouw persoonlijke data kunt beheren, maar ook reserveringen en boekingen kunt maken. Met jouw Passport heb je toegang tot het hele Seats2Meet Ecosysteem, waarmee je jouw sociaal kapitaal kunt vergroten, vragen kunt stelen aan andere professionals of contact kunt leggen met mensen die voor jou interessant zijn.

Het S2M Passport draait op een AI-algoritme genaamd ‘The? Serendipity Machine?’. Deze
matchmaking-functie verbindt gebruikers op basis van specifieke profieltags
(persoonsgebonden talenten en interessegebieden). Het stelt ze ook in staat om hun
volledige S2M-ervaring te beheren: van het bijhouden van reserveringen voor de
werkomgeving tot het verbeteren van hun reputatie via sociaal kapitaal.


“Via hun paspoort krijgen gebruikers toegang tot alle relevante informatie en alle experts in
ons netwerk, zodat ze continu kunnen groeien als professional”, zegt Marielle Sijgers,
co-founder van Seats2meet.

Meer dan alleen sociaal kapitaal

Het Passport biedt veel kansen om jouw sociaal kapitaal te vergroten. Maar daarnaast krijg je met het Seats2Meet Passport ook toegang tot deze functies: 

  • The Serendipity Machine -? Dit is een aanpasbaar berichtensysteem dat gebruikers koppelt aan professionals, evenementen, vragen, locaties en content. 
  • Alles wat je nodig hebt op één plek - ?Met jouw S2M Passport kun je alle aspecten van jouw S2M-ervaring te beheren, zoals profielinformatie, boekingen, vouchers, recensies, Q&A en chats.
  • Snelle toegang tot het S2M Ecosysteem - ?Je kunt met het S2M Passport je dagelijkse focus delen en automatisch inchecken op het platform. Ook heb je meteen toegang tot het complete S2M Ecosysteem.
  • Beheer je check-in status en reserveringen - ?Met het S2M Passport check je met één klik in en uit bij elke S2M-locatie.
  • Verdien sociaal kapitaal en verbeter je reputatie - ?Seats2meet geeft gebruikers de mogelijkheid om flexibele werkplekken te boeken in ruil voor sociaal kapitaal in plaats van geld. Dankzij het gebruik van statistische data die door de jaren heen is verzameld, geeft het S2M Passport een visuele weergave van het sociaal kapitaal dat gebruikers uitwisselen met anderen. Sociaal kapitaal wordt vergaard door de interactie in het S2M Ecosysteem.
  • Volledige controle over persoonlijke gegevens - ?Het S2M Passport garandeert gebruikers volledige controle over hun persoonlijke data en instellingen, en voldoet aan de nieuwe Europese AVG-wetgeving.

 

Nog heel even wachten...


In 2019 is Seats2meet van plan om het S2M-Passport te koppelen aan een individuele
blockchain, waardoor het een echt gedecentraliseerd ecosysteem wordt met gedeeld
eigenaarschap voor alle gebruikers. Uiteindelijk kunnen professionals hun data delen en als
betaalmiddel gebruiken op andere netwerken.

“Het paspoort zal uitgroeien tot een gedecentraliseerde één-op-één-marktplaats, waar
persoonsgegevens, ook wel 'sociaal kapitaal', een echte valuta zijn", aldus Ronald van den
Hoff, mede-oprichter van Seats2meet.


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!