Online marketing

Strategie, marketing & sales

LEGO: innovatie met crowdsourcing

5 tips van Troels Lange Andersen (LEGO Group)

Wie aan Denemarken denkt, denkt aan Lego. LEGO Group is een van de grootste speelgoedproducenten ter wereld. Ondanks het simpele concept (blokjes) komt Lego ieder jaar met nieuwe producten. Het Deense bedrijf heeft niet alleen een sterke innovatieafdeling, maar maakt ook gebruik van crowdsourcing.

22 september 2016

Zo meet je wat een online advertentie oplevert

Column Ivo Vis | Google Analytics is onmisbaar

Wat levert een online advertentie je op? Als webshophouder is het belangrijk om dat te weten. Maar hoe meet je dat? Een uitleg.

18 januari 2016 3 minuten

Online beter gevonden worden: kansen voor ondernemers in 2016

Column Romano Groenewoud | Lokale SEO

Voor de hedendaagse ondernemer is online aanwezigheid een belangrijke factor voor succes. Het internet maakt het mogelijk om een groot aantal potentiële klanten te bereiken. Online marketing is dan ook een uitstekende aanvulling op traditionele, offline marketing campagnes.

12 januari 2016 2 minuten

Kennisontbijt 'Online Marketing'

Donderdag 22 mei | Radonweg 7, Utrecht

Online Marketing is de sleutel tot succes. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kom ik online aan klanten? Wat is het nut van Social Media? Kom naar ons kennisontbijt doe mee aan de workshop en leer van elkaar op donderdag 22 mei van 7.00 tot 9.00 uur.

22 mei 2014 1 minuten

Mobiele website is echt essentieel in 2014

Social media vervangen zoekmachine niet

De tablet wordt in rap tempo populairder. Bijna 40 procent van de Nederlanders heeft al een tablet en gebruikt deze ook om online aankopen te doen. Om in 2014 vindbaar te blijven op het internet, moet je dus echt een mobiele of responsive website hebben. En aan zoekmachineoptimalisatie doen, want klanten vinden jou nog steeds online via Google.

11 december 2013 2 minuten

Meer export dankzij de Facebook Timeline

Column Geert J. Nijkamp | Creëer vertrouwen in het buitenland

Facebook is een van de meest gebruikte socialmediakanalen bij individuele personen en in B2C (Business-to-Consumer). Vooral voor Nederlandse exportbedrijven kan de Facebook Timeline een enorm waardevol en onderscheidend instrument zijn. Lees in dit artikel de ins & outs.

23 juli 2013 4 minuten

Je eerste webinar in acht stappen

Column Robert Mares | Een webinar organiseren

Hoe organiseer je effectief een webinar? Is dat moeilijk? Nee, een goed gepland en voorbereid webinar, is iets wat iedereen met succes kan uitvoeren. Maar hoe doe je dat precies? Dat lees je in deze column.

26 april 2013 3 minuten

De basis van netwerken

Column | Online en offline netwerken

Veel mkb’ers hebben er moeite mee nieuwe business te vinden. Aanpassen aan de tijd qua netwerken, wordt steeds belangrijker. Kies voor een goede koppeling tussen je online en offline activiteiten. Goede marketing helpt je aan nieuwe klanten.

15 februari 2013 2 minuten

MKB Webscan populair op Week van de Ondernemer

Ondernemers die benieuwd zijn hoe hun website scoort, kunnen op de Week van de Ondernemer terecht bij de SEO Scan.

21 januari 2013 1 minuten

Hoe bereid ik me als retailer voor op 2020?

Prijs, service, reviews en duurzaamheid zijn belangrijk

Het winkelbeeld in de offline en de online wereld zal komende tien jaar ingrijpend veranderen. Echt aansluiting vinden tot de online wereld is voor fysieke winkels een must.

29 augustus 2012 4 minuten

Google verandert manier van zoeken

Grote gevolgen voor zoekmachinemarketing

Het wordt belangrijker om relevante en originele content op je website te plaatsen. Google heeft namelijk een wijziging in haar algoritme aangebracht. Doel is meer 'high quality websites' bovenaan de zoekresultaten te krijgen.

29 augustus 2012 2 minuten

Twitteren over de nieuwste hamburgers

Ondernemer Eddy Couwenberg heeft 'social snackbar'

Dat twitter voor allerlei soorten bedrijven iets kan betekenen, bewijst Eddy Couwenberg. Hij twittert uit naam van zijn cafetaria en wil andere ondernemers enthousiast krijgen over het medium.

29 augustus 2012 3 minuten

Eline Walda - Marketing voor ondernemers

Interview met auteur over een succesvolle marketingstrategie

Je bent er maar druk mee, het draaiende houden van je bedrijf. Tijd voor het opzetten van een doordachte marketingstrategie heb je vaak niet. Hoe pak je zoiets nou aan? Het boek van Walda helpt je goed op weg.

29 augustus 2012 4 minuten

Wat is RSS?

Hoe gebruik ik het?

RSS is een internettaal die zorgt dat anderen de informatie van jouw pagina makkelijk kunnen lezen. Het wordt vooral gebruikt bij pagina's die vaak verversen, zoals nieuwspagina's of weblogs.

27 september 2011 2 minuten

Getoond 55 tot en met 67 van 67 totaal, er zijn meerdere pagina's