Financiering voor Ondernemers

Je wilt starten, groeien of blijven bestaan als ondernemer. Het vinden van geld voor de financiering van je plannen is daarbij onontbeerlijk.

In deze themapagina lees je o.a. over het maken van een exploitatiebegroting en de voorwaarden waaraan je moet voldoen om voor een financiering in aanmerking te komen. En welke vorm van financiering biedt jou de beste oplossing?

Deze themapagina geeft heldere antwoorden op vragen als:

  • Hoe financier ik groei?
  • De zakelijke lening: wat is er mogelijk?
  • Hoe laat ik mijn bedrijf groeien

Hoe regel je bedrijfsfinanciering?

Zo kom je als ondernemer aan extra geld voor jouw volgende stap

Je wilt je bedrijf laten groeien, kunt wel een beetje financiële back-up gebruiken of hebt geld nodig voor een goed plan. Dan kun je naar de bank, de meest voor de hand liggende optie. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om aan financiering te komen.

Hoe financier ik groei?

Eigen geld, krediet, factoring, crowdfunding en subsidies

Hoe kom je aan geld om je groeiplannen te financieren? Ren niet direct naar de bank, verdiep je eerst in de mogelijkheden. We helpen je op weg met zes opties en twee gouden tips.

Welke bancaire kredieten zijn er?

Bij de bank kun je terecht voor veel financieringsvormen

Heb je geld nodig? Zo'n 75 procent van de ondernemers klopt eerst bij de bank aan voor financiering. Maar voor welke vormen van financiering kun je nu precies terecht bij een bank?

Wat zijn financiële ratio's?

Bereken rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit

Financiële ratio’s geven je inzicht in hoe je bedrijf er financieel voor staat. Dat is nuttig voor jezelf, maar ook voor een potentiële kredietverstrekker. Wat zijn financiële ratio’s precies, wat zijn de belangrijkste financiële ratio’s en wat kun je er als ondernemer mee?

De zakelijke lening: wat is er mogelijk?

Van kleine tot grote zakelijke leningen

Je hebt extra kapitaal nodig voor je bedrijf: om nieuwe plannen te verwezenlijken, om te kunnen investeren of om een goede start te maken. Een zakelijke lening biedt uitkomst. Dat kan op verschillende manieren. Van een zakelijk krediet bij een bank tot alternatieve vormen van bedrijfsfinanciering. Hoe en waar kun je zakelijk geld lenen? En waar moet je op letten?

Hoe laat ik mijn bedrijf groeien?

Alles over ambitie, groeiplannen en financiering

Als ondernemer wil je groeien. Soms uit ambitie, soms uit noodzaak. Wie weet gaan de zaken zo goed dat je tegen nieuwe uitdagingen aanloopt: operationeel, organisatorisch of financieel. Hoe pak je zo'n intensief groeiproces aan en hoe kom je aan de middelen die je nodig hebt?

Hoe maak je een exploitatiebegroting?

Het hoe en waarom van de resultatenbegroting

In een exploitatiebegroting zet je de verwachte omzet van je bedrijf af tegen de verwachte kosten. Het is een van de belangrijkste begrotingen die je kunt opstellen, want daarmee kun je een goede inschatting maken van hoe het met je bedrijf zal gaan. Hoe stel je een exploitatiebegroting op?