Kies voor gezonde klanten en zorg voor een stabiele financiële basis

Ken je klanten, dat betaalt zich uit

Of je nou een ondernemer bent die snel wil groeien, of een die vooral wil bouwen aan een stabiel bedrijf: om jouw kansen te pakken wil je werken met gezonde klanten. Je wilt met een gerust hart zakendoen en weten dat je facturen betaald worden.

Jij bent druk met je plannen. Je ziet kansen en daar maak je werk van. Maar wel graag met klanten die je facturen netjes betalen. Met onzekerheid over betaling wil je niet bezig zijn. Dat gaat ten koste van de focus op je business. Maar wat heb je nodig voor financiële zekerheid?

Op deze themapagina vind je heldere antwoorden op vragen als:

  • Hoe lang is een factuur geldig?
  • Hoe vergroot je je omzet en bouw je je bedrijf uit?
  • Jouw cashflow positie verbeteren, hoe doe je dat?
  • Hoe laat je jouw bedrijf veilig en verantwoord groeien?
  • Met welk handelsrisico krijg je te maken als je een nieuwe markt betreedt?

Wat als je factuur niet betaald wordt?

Een stappenplan: dit doe je als klanten niet betalen

Elke ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: het feit dat facturen niet betaald worden. Wat kun je doen als een factuur niet betaald wordt? Doe je voordeel met ons stappenplan ‘niet-betaalde facturen’.

Hoe stel ik de juiste betalingsvoorwaarden op?

Voorkom betalingsproblemen: maak goede afspraken

Een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat je op tijd je geld ontvangt van klanten is door het maken van goede afspraken. Dat begint met heldere betalingsvoorwaarden die worden geaccepteerd door je klant. Hoe bepaal je die voorwaarden en hoe leg je ze vast? Dit wordt in 2 stappen en 3 aanvullende tips uitgelegd.

Incassobureau: wanneer schakel ik die in?

Wat je kunt doen om openstaande facturen alsnog te innen

Geen enkele ondernemer zal graag een incassobureau inschakelen. Je hoopt natuurlijk dat alle facturen keurig op tijd betaald worden. Maar wat als dat niet gebeurt? In dit artikel lees je wat een incassobureau is en wanneer je er een inschakelt.

Allianz Trade klantencheck

Kan ik klanten vragen vooruit te betalen?

Op krediet leveren of betalingsvoorwaarden aanpassen

Een wanbetaler, daar zit je niet op te wachten. Waarom dan altijd maar op krediet leveren? Vooraf of in termijnen betaald krijgen is ook een optie. Je loopt dan minder risico. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Jaarcijfers op tijd deponeren is goed voor je rating

Veel bedrijven verplicht cijfers aan te leveren bij KvK

Na 13 maanden vervalt de maximale termijn voor het aanleveren van je jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel. Veel bedrijven zijn verplicht op tijd aan te leveren en hebben daar veel voordeel bij. Onder andere heeft het een goed effect op de kredietwaardigheid van je onderneming. Hoe zit dat?

Dubieuze debiteuren: zo beperk je de schade

Hou in je boekhouding rekening met dubieuze debiteuren

Heb je weleens gehoord van de boekhoudterm ‘dubieuze debiteuren’? Wat zijn dubieuze debiteuren? In dit artikel lees je alles over deze dit onderwerp en hoe je er rekening mee kunt houden in je boekhouding.

Tien redenen om te groeien

Wat is jouw definitie van succes?

"Ik wil groeien" is een veelgehoorde ambitie. Daar is op zich niets mis mee, maar bij gestructureerde groei komt meer kijken. Waarom wil jij groeien? Wat is jouw definitie van succes?

Wat als mijn klant of leverancier failliet gaat?

Wees je bewust van de risico’s

Als ondernemer weet je wat je kunt doen om te voorkomen dat jouw bedrijf failliet gaat. De risico’s die je op dat vlak loopt, heb je doorgaans zo goed mogelijk afgedekt. Maar wat gebeurt er met het bedrijf als een van je klanten of leveranciers failliet gaat? Daar staan veel ondernemers niet bij stil, terwijl het voor de onderneming verstrekkende, soms zelfs rampzalige gevolgen kan hebben.

Wat is een kredietverzekering?

Alles over kredietverzekeringen en wanneer je ze nodig hebt

Als ondernemer heb je te maken met een debiteurenrisico; het risico dat je klanten niet kunnen betalen. Daar kun je je voor verzekeren met de kredietverzekering, ook wel de debiteurenverzekering. Wat is een kredietverzekering voor debiteuren, waarom zou je het overwegen en wat kost het?