Kies voor gezonde klanten en zorg voor een stabiele financiële basis

Ken je klanten, dat betaalt zich uit

Of je nou een ondernemer bent die snel wil groeien, of een die vooral wil bouwen aan een stabiel bedrijf: om jouw kansen te pakken wil je werken met gezonde klanten. Je wilt met een gerust hart zakendoen en weten dat je facturen betaald worden.

Jij bent druk met je plannen. Je ziet kansen en daar maak je werk van. Maar wel graag met klanten die je facturen netjes betalen. Met onzekerheid over betaling wil je niet bezig zijn. Dat gaat ten koste van de focus op je business. Maar wat heb je nodig voor financiële zekerheid?

Op deze themapagina vind je heldere antwoorden op vragen als:

  • Hoe lang is een factuur geldig?
  • Hoe vergroot je je omzet en bouw je je bedrijf uit?
  • Jouw cashflow positie verbeteren, hoe doe je dat?
  • Hoe laat je jouw bedrijf veilig en verantwoord groeien?
  • Met welk handelsrisico krijg je te maken als je een nieuwe markt betreedt?

Mijn factuur wordt niet betaald, wat nu?

Tips hoe om te gaan met wanbetalers

Jij hebt er vast weleens mee te maken; een factuur wordt maar niet betaald door een klant of opdrachtgever. Zelfs niet na een aantal herinneringen. Wat kun je doen om je geld te krijgen?

Wat zijn debiteuren?

Het verschil tussen debiteuren en crediteuren

Debiteuren. Waarschijnlijk is dat een term die je regelmatig hoort. Maar wat zijn debiteuren precies? Wat betekent een debiteur voor jou als ondernemer?

Hoe lang is een factuur geldig?

Verjaringstermijn van facturen en vorderingen

Een factuur of vordering kan verjaren en is dus niet eeuwig geldig. De verjaringstermijn is in principe vijf jaar, afhankelijk van het feit of het om zakelijke klanten of consumenten gaat.

Voorkom achterstallige betalingen: wat je kunt leren van een ondernemer

Voorkom wanbetaling, lees dit voorbeeld!

Het is de schrik van elke ondernemer: klanten die je dienst of product afnemen, maar niet willen of kunnen betalen. Je kunt dan een incassobureau of deurwaarder inschakelen, maar van kale kippen valt niet te plukken.

Tien redenen om te groeien

Wat is jouw definitie van succes?

"Ik wil groeien" is een veelgehoorde ambitie. Daar is op zich niets mis mee, maar bij gestructureerde groei komt meer kijken. Waarom wil jij groeien? Wat is jouw definitie van succes?