Zo voorkom je brandrisico’s bij zonnepanelen
Zonnepanelen zijn razend populair. Je kunt zo namelijk profiteren van groene stroom van je eigen dak. Toch kleven er ook nadelen aan, zoals het brandrisico. Ontdek hoe je dit kunt beperken.
Wat zijn SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 9?
Aan de slag met elektrakeuring
Heb je personeel in dienst? Dan ben je vanuit de Arbowet verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Wanneer er wordt gewerkt met elektrische installaties en apparaten, is dat een bijzonder aandachtspunt.
Wat is SCIOS Scope 10 precies?
Voldoe aan de verplichting van verzekeraars bij brandverzekeringen
Een brand kan veel schade aanrichten in je bedrijfspand, daarom is het belangrijk je elektrisch materieel regelmatig te controleren. Dit doe je met een SCIOS Scope 10-inspectie. Goed om te weten: de meeste verzekeraars stellen zo’n inspectie verplicht bij brandverzekeringen.
Brandveiligheid van je bedrijfspand: dit moet je weten
Wat kun je doen om de gevolgen van brand in je bedrijfspand te beperken?
Brand in je bedrijfspand, je moet er niet aan denken. Een brand kan enorme schade opleveren, waardoor zelfs je hele bedrijfsvoering tot stilstand kan komen. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je bedrijfspand brandveilig te maken.
SCIOS Scope 12 voor veilige zonnestroominstallaties
Professionele keuring van zonnepanelen op elektrische veiligheid en brandrisico’s
Heb jij zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand? Dan is het belangrijk om aandacht te hebben voor de elektrische veiligheid en brandveiligheid van de installatie. Je brengt de risico’s in kaart met de SCIOS Scope 12 keuring.
Waarom zijn elektrakeuringen belangrijk?
Veilig werken met elektrisch materieel
Als ondernemer heb je vaak veel op je bord. Toch is het erg belangrijk om regelmatig stil te staan bij de veiligheid van je elektronische apparatuur en aansluitingen. Zo kun je de kans op brand, schade en letsel verkleinen.
Hoe gaat een SCIOS Scope 10 keuring in zijn werk?
Een stap voor stap uitleg
Met SCIOS Scope 10 wordt je elektrisch materieel nagelopen op fouten. Zo verklein je het risico op brand. In dit artikel lees je hoe zo’n keuring precies verloopt en wat je kunt verwachten.
Brand door elektra: waar gaat het mis in de praktijk?
Wist je dat de meeste bedrijfsbranden ontstaan door een defect of onveilige situatie in de elektrische installatie? Deze wordt bijvoorbeeld slecht aangesloten, of aangepast door iemand in het bedrijf. Ook kan te veel weerstand leiden tot brand. Ontdek hoe dit in de praktijk gaat, en hoe je dit kunt voorkomen.