Video's

Innovatie desk

LEGO: innovatie met crowdsourcing

5 tips van Troels Lange Andersen (LEGO Group)

Wie aan Denemarken denkt, denkt aan Lego. LEGO Group is een van de grootste speelgoedproducenten ter wereld. Ondanks het simpele concept (blokjes) komt Lego ieder jaar met nieuwe producten. Het Deense bedrijf heeft niet alleen een sterke innovatieafdeling, maar maakt ook gebruik van crowdsourcing.

22 september 2016

10 to-do’s om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Talkshow | 'De wereld moet nog langer mee dan vandaag'

Barbara del Court König is zelfstandig ondernemer en hoopt met haar bedrijf een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Jij ook? Hoe doe je dat? In deze uitzending spreekt ze met expert Jos Reinhoudt (MVO Nederland) en presentator Willem Overbosch over 10 praktische to-do’s om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

18 april 2016

Student-ondernemers maken innovatieve Cooking Clip

Jonge ondernemers met grote toekomstplannen

Acht jonge studenten van de Haagse Hogeschool ontwikkelden met hun bedrijf B-Yours een innovatief kookhulpmiddel: de Cooking Clip. Met dit product staan ze in de finale van 'Student company van het jaar 2015'. Wat drijf hun tot het ontwikkelen van dit product en wat zijn de toekomstplannen van de jonge ondernemers? Bekijk de video.

15 juni 2015

Innoveren om te overleven?

Innovatie noodzaak voor bedrijven

Zonder vernieuwing gaat je bedrijf vroeg of laat failliet. Maar kun je ook innoveren in tijden van crisis? Erik Ham, directeur MKB van TNO en ondernemer Christel Derkx delen hun visie op de noodzaak van innovatie voor bedrijven.

29 januari 2015

Cross Media Café

Ontdek de wereld van online video

Het Cross Media Cafe van 9 december gaat over de wereld van online video. Hoe wordt daar eigenlijk geld mee verdiend? Van Multichannel networks op Youtube, tot gerichte videodiensten voor bedrijven, van de explosie aan video on demand diensten tot video voor brands - deze middag kijkt naar de business modellen achter online video.

12 december 2014

Productiever op een fietsbureau

Drie partijen maakten samen de Oxidesk

Acht uur per dag stilzitten is voor niemand gezond. Toch brengen veel ondernemers en werknemers een groot deel van hun werkdag door achter hun bureau. Daar hebben drie partijen samen iets op verzonnen. David Klein (Vormdrift), Marjolein Douwes (TNO) en Jan Beltman (Markant) vertellen over de Oxidesk.

04 december 2014

Innovatie: van bietenblad tot hamburger

Wetenschappers en mkb’ers werken samen

In laboratoria doen onderzoekers interessante ontdekkingen, die jij als ondernemer slim kunt gebruiken. Peter Geerdink van TNO bouwt in zijn lab bladeren van bieten om tot eiwit, waarmee je bijvoorbeeld vegetarische burgers kunt verstevigen. Je hebt dan geen soja of melkproducten meer nodig. Mkb’ers helpen hem om het product te ontwikkelen en op de markt te brengen.

27 oktober 2014

Waarom is innoveren belangrijk?

Erik Ham van TNO legt uit

Ondernemers kunnen veel hebben aan innovatie. Maar wat is het precies, waarom is het belangrijk en welke obstakels kun je tegenkomen? Erik Ham van TNO geeft tekst en uitleg.

15 mei 2014

Innoveren: Technologie zoekt Ondernemer

Jan Gerbrands (Technology of Sense B.V.) en Erik Ham (TNO)

Als je als ondernemer wilt innoveren hoef je niet helemaal vanaf nul te beginnen. Sommige kennisinstellingen hebben programma's waarbij ze nieuwe kennis doorgeven aan jou als ondernemer. Kennis of techniek die jij kunt gebruiken om te innoveren.

18 april 2014

Innovatie: wat doet de overheid voor het mkb?

Hans Biesheuvel en Ruud Koornstra over ondernemerspleinen

Hans Biesheuvel (MKB-Nederland) en Ruud Koornstra (innovator) spreken met Willem Overbosch (MKB Servicedesk) over innovatie en ondernemerschap.

15 april 2014

Getoond 11 tot en met 20 van 20 totaal, er zijn meerdere pagina's