Verdienmodellen

Strategie, marketing & sales

Verdienmodellen in 2023: welke opties heb je?

Van traditionele verdienmodellen tot verdienmodellen in opkomst

Wat is het verdienmodel van jouw onderneming? Omdat de markt voortdurend in beweging is, is het verstandig je verdienmodel van tijd tot tijd te evalueren. En natuurlijk moet je bij de start van je bedrijf voor een of meerdere verdienmodellen kiezen. Welke verdienmodellen kun je kiezen in 2023?

03 januari 2023 5 minuten

Wat is franchising?

Wat zijn de voor- en nadelen van franchise?

Wanneer je een onderneming start, kun je overwegen een franchiseformule toe te passen. Je runt dan zelfstandig een bedrijf, terwijl je profiteert van de voordelen van een grote organisatie.

19 oktober 2020 3 minuten

Het abonnement als verdienmodel

Geschikt voor jou als ondernemer?

HelloFresh, Boldking en Spotify: allemaal bedrijven die producten of diensten aanbieden als abonnement. Steeds meer ondernemers kiezen voor dit verdienmodel. Wat zijn de voordelen ervan? En hoe kun jij dit model voor jouw bedrijf laten werken?

06 februari 2020 2 minuten

Dit is het businessmodellen overzicht 2020

Welk businessmodel past bij jouw bedrijf?

Is jouw bedrijf klaar voor het nieuwe decennium? De komende jaren bewegen we van een lineaire naar een duurzame en circulaire economie, van producten naar diensten en van productie- naar netwerkorganisaties. Als gevolg hiervan gaan steeds meer ondernemers aan de slag met vernieuwende businessmodellen. Dit is het businessmodellen overzicht 2020.

05 januari 2020 2 minuten